Monitor dechu zkušenosti

mona91
18. pro 2018

Holky se kterým monitorem dechu máte nejlepší zkušenosti? Budeme mít mimčo první měsíce v kolébce takže bych se přikláněla k menšímu provedení, budď Babysence 7 nebo ten na plenku. Máte s nima zkušenosti?

sudylichozrout
18. pro 2018

@mona91 Mela jsem klasicke Baby sense a Nanny od Jablotronu. Oboji super. S tim na plenku zkusenost nemam. Ale na cesty jsem o nem uvazovala 🙂

mona91
autor
18. pro 2018

@sudylichozrout to jsou obě s tou klasickou deskou? Já se obavám ze se mi ten klasicky obdélník nevleze do té kolibky.

ilussion
18. pro 2018

Mám doma Nanny a používala jsem do té doby, co syn spal v postýlce, ted ji využívám u druhého.. měla jsem taky na plenu, ale za mě je to krám.. klukovi to vadilo, taky to padalo.. takže ten leží téměř nepoužitý v krabici.. 🙂 ta deska není tak velká

gruyerre
18. pro 2018

@mona91 myslím, že do kolébky by se vejít měl, protože nám se vešel i do kočárku. Angelcare a Nanny, oba fungovaly dobře.

fly80
18. pro 2018

Mám Nanny a je super. Vejde se i do kočárku.

martaskaaa
18. pro 2018

Mame ted ten novy Baby sence, je tam jedna deska obdenik a druha je mala kulata, ale mame jen v postýlce a do kolebky jsme nedali. Jinak jsem spokojená,az na tu cenu 😂😂

martaskaaa
18. pro 2018

Na tu plinu mi to prijde nepraktický, az se začne otáčet

sus3nka
18. pro 2018

Máme Nanny a používala jsem do kolébky a teď používám do postýlky podložky dvě.

leymea
18. pro 2018

Mame Nanny a pouzivala jsem ho do roka. Stacila nam jedna deska. I kdyz malej stal v postylce tak ho to porad snimalo 😀

makronka222
18. pro 2018

Nanny od Jablotronu a max spokojenost. Ja bych bez toho nemohla vklidu usnout. Fungovalo do roku a pul, pak uz to nebylo treba. Mela klasickou postylku 120x70 myslim (ikea)

bayt
18. pro 2018

Ahoj, tady v ČR se monitor dechu stále prezentuje jako něco, co je prevencí SIDS, což se prokázalo, že není pravda (četnými studiemi). Od té doby musí na Západě výrobci těchto přístrojů při prodeji dodávat, že to opravdu není prevence SIDS a stejně tak to zdůrazňují i pediatři. Jinak třeba do kočárku ti bude monitor dechu na plenku možná k ničemu, protože bude snímat třeba i vítr apod. A taky je to dost blbé, když už se miminko začne přetáčet - což třeba syn začal, už když měl necelé tři měsíce.

Proč to píšu - miminko se třeba bude chtít tulit, a pokud s ním budeš chtít spát, monitor dechu také nebude fungovat. Naopak společné spaní je za dodržení určitých podmínek (žádný alkohol, kouření atd.) prevencí SIDS. Za mě je to jen obchod se strachem matek.

mona91
autor
18. pro 2018

@bayt přístroj není prevenci je to pouze upozornění na něco co je v nepořádku něco jako požární hlásič třeba. Syndromu náhlého úmrtí dítěte na základě zástavy dechu nepředejde ale včas upozorní na zástavu dechu a v takových případech jde o čas v rámci první pomoci. I když budeš mít dítě u sebe v posteli což my mít nebudeme tak pokud mas tvrdy spánek a přestane dýchat je ti spolecne spaní k prdu. Já neuvazuju JESTLI koupit ale který koupit.

gruyerre
18. pro 2018

@bayt To vykládej matkám, kterým monitor dechu zachránil život miminka. Pár měsíců zpátky tu jedna z nich psala, že její měsíční miminko přestalo dýchat, když spalo v postýlce zatímco ona se koupala ve vaně. Musela s ním pořádně zatřást.
Samozřejmé že nezabrání tomu, když dítě přestane dýchat, ale upozorní na to, a rodič dítě může zachránit.

mona91
autor
18. pro 2018

@leymea a který nanny? Neteře měli nanny a kamarádka taky a několikrát hlásil plany poplach tak jsem ho ani nezvazovala

mona91
autor
18. pro 2018

@gruyerre přesně tak není to prevence ale upozornění nic víc.

bayt
18. pro 2018

@gruyerre To, že se monitor dechu ale spustí, dítě nedýchá, a potom zase začne, není nic divného. Stává se to běžně, že má dítě podobné dechové pauzy, u novorozeňat to je fyziologické. Pokud by to dítě umíralo a ona ho zachraňovalo, tak by jí opravdu nepomohlo s ním jen zatřást.

bayt
18. pro 2018

@mona91 Bohužel, pokud jde o SIDS, dítě zemře a zástava dechu proběhne nejspíše až následně. Tudíž oživování by bylo zbytečné. Když se dělaly srovnávací studie, tak tam, kde se ten monitor používal, umíralo stejně dětí jako tam, kde se nepoužíval.

Jinak ten vliv společného spaní je spíš v tom, že dech rodiče jakoby "stimuluje" pravidelnost - rytmus - dechu dítěte. Je škoda, že kvůli monitoru dechu spousta dětí přijde jakoby o kontakt s rodičem.

gruyerre
18. pro 2018

@bayt Ale SIDS je jakákoliv smrt zdravého dítěte bez zjištěných příčin. Dítě mívá často pauzy v dýchání a většinou se zase samo nadechne, ale někdy prostě ne, a pak ho může probudit ten monitor, když se spustí, nebo ho probere rodič tím zatřesením či proplesknutím a nebo ho resuscituje. Samozřejmě že v některých smutných případech nemusí ani to pomoct. Ale monitor může zachránit život.
A spaní s miminkem je super, ale miminko spí častěji než máma, tak je fajn, když ho hlídá monitor. Nemohla jsem být pořád u miminka, když spinkalo, mám další dítě. Potřebuji i čas pro sebe. Já jsem se bála, že mi miminko přestane dýchat a po usnutí jsem ho dala do jeho postýlky hned vedle postele a byla jsem klidná. V posteli jsem ho měla až k ránu, když už jsem nespala tak tvrdě. I když monitor zaplaťpánbůh nikdy nehoukal, za ten klid mi ta investice stála.

mona91
autor
18. pro 2018

@bayt u SIDS jde o úmrtí bez zjištěné příčiny. Úmrtí nastává při zástavě oběhu a dechu je to v těsně závislosti za sebou. Když není krevní oběh nefunguje nic. Zástava krevního oběhu nastane z mnoha příčin u tohoto syndromu bohuzel nezjistenych ale to neznamená ze dítě nejde zresuscitovat. Co se tyče nepravidelnosti jedna se o apnoicke pauzy které mají i někteří dospěli. Pokud apnoicka pauza trvá déle než 20 vteřin je pro dítě život ohrožující a je potřeba ,,nastartovat,, stačí k tomu i ten tón u dospělého ho stačí vzbudit nebo do nej kuchnout. V případě ze nastane zástava dechu jako první nedochází k okyslicovani krve a tudíž nastává hypoxie. Bez kyslíku tělo nefunguje a tam jde o čas. Tělo ať dospělého či mimina je dost chytré na to ze si stáhne všechnu zbylou okyslicenou krev z části těla které nejsou primárně potřebné k životu začíná se od aktuálních části těla směrem dal k mozku ten potřebuje okyslicenou krev nejvíce. Takže jde k čas a šance na zresuscitovani tu v některých případech je neříkám ve všech ale je. To ze je rodičovství byznys no jistě ze je. Zdravotnictví je byznys jako blázen a do čeho jiného investovat než do zdraví svého a svého dítěte? Mimo jiné monitory dechu se používají i v nemocnicích...monitor dechu není příčinou toho ze rodič ztrácí kontakt s dítětem nám se třeba proste ten prcek do postele nevejde protože se tam stěží vlezem s manželem ve fázi přechodného bydliště. Nevím jaké je tvé odborné vzdělání jestli nějaké je nebo jen se snažíš dělat osvětu v rámci biomatek na plný úvazek, ale znám mnohem víc věci co se prodávají na dítě a jsou totálně zbytečně než toto

michalelka
18. pro 2018

@bayt syn s námi spal v posteli a pro klid duše měl monitor dechu na plenku. A jsem za něj ráda. Nechci rozvádět víc proč. Raději omezím milion zbytečností, ale jak už reagovali holky přede mnou, nejde jen o business, ale i o bezpečí.

mona91
autor
18. pro 2018

@michalelka bohuzel se to opět zvrtlo jinam. A jaký na plenku? Nebyl žádný plány poplach nebo něco co by ti vadilo?

calvac
18. pro 2018

@mona91 ja mam u prvniho syna zkusenost s klipem Respisense na plenku. Jednak obcas spadne,jednak POZOR, klipsa se velice brzy zlomila. Nahoda to nebyla,kamosce se stalo to same s tim samym monitorem. Jinak samozrejme kdyz se mimi otaci,je tento monitor uz na prd. Jinak lze ho teda uzit vsude,v kocarku atd. Drahy byl dost,cca 3000,-.
U druheho prcka uzivame Babysense a super. Zadny plany poplach. Syn ma uz deset mesicu. Pouzivaji ho i v porodnicich. Je fakt dobry. Za me tedy urcite Babysense,pokud mam vybirat z tech dvou,ktere jsem mela moznost zkusit. Dale bych si koupila novy,ne starsi,ani bych si nepujcila. Nejsou kalibrovane.

michalelka
18. pro 2018

@mona91 celou konverzaci jsem nečetla, na to nemàm nervy 😁😁😁 Planý poplach byl jen jeden a za ten jsem si mohla sama. Při hlazení bříška ze spaní jsem mu ho strhla.
Malý má ve své postýlce “obyčejný” monitor Nanny. Ale dokud nelezl, tak spal s námi v posteli. A až na pomalejší reakce (vyndám dítě, pomuchlám, odejdu do obýváku a reaguje až poté, že nemá co snímat) s ním jsme spokojeni. Jinak na plenku jsem kupovala z druhé ruky Snuza Go.

mona91
autor
18. pro 2018

@calvac super moc Dekuju za zkušenost. Určitě bych šla do noveho ona ta kalibrační snad jde přes výrobce ale nevím kolik za to chtějí a jak dlouho to trvá takhle to bude jistější než někde litat jak blázen sem a tam.

michalelka
18. pro 2018

@mona91 Jinak syn spí jen na zádech anebo na břichu. Kdyby spal na bříšku, mohl by mu překážet a být nepohodlný.

sudylichozrout
18. pro 2018

@bayt taky mi Johanka jednou asi prestala dychat. Nanny spustil kraval. Myslim, ze to bylo me nejosklivejsi a nejrychlejsi probuzeni v zivote. Johanka ruzoba, dychala. Ten alarm ji pribudil a nadechla se. Nevim, co by se stalo, kdybych ho nemela. Ani nechci domyslet.

calvac
18. pro 2018

@mona91 Jo,to mas cistou pravdu. Jinak toho monitoru za plinku nam bylo fakt lito. Nevymenis,nevyreklamujes... na prdlajs. Dodnes nam lezi doma zlomeny. Draha sranda.

pavla555
18. pro 2018

já mám Nanny od Jablotronu a naprostá spokojenost. Máme na cesty menší cestovní postýlku (CHICCO, taková ta na těch nožkách) a vleze se to tam úplně v klidu. Ta deska není velká - koukni na rozměry. Jinak taky na ten monitor nedám dopustit a zrovna dnes jsem si říkala, že jsem šťastná, že ho mám, protože málá začala spát na bříšku a někdy si tu čuničku pěkně zaboří rovnou do matrace 🙂

bayt
18. pro 2018

@mona91 Biomatka jo? Svym vzdelanim ti tu machat do obliceje nebudu. Veskery tvuj predpoklad je zalozen na tom, ze SiDS se da resuscitovat. BTw. mne syn taky dvakrat prestal chvili dychat, 20 vterin neni limit. Vim to, protoze me to vzbudilo. Ale nepanikarila sem, protoze sem o tom vedela. Nechci ti cpat vic svuj nazor, ale ze to je tahani prachu, za tim si stojim.

mona91
autor
19. pro 2018

@bayt tak tím jsi mi odpověděla na vše. Názor vyjádřit můžeš to ti nikdo nebere ale vyjadřujesho ve spatne diskuzi. Otázka nebyla Zda koupit? Ale který koupit? Tak buď tak hodna a tento svůj názor vyjadřují do diskuzi kde se maminky rozhodují jestli ho vůbec koupit a ne do těch kdy jsou rozhodnuté. Děkuji.