Může být ve 2 letech ve školce až do dvou hodin?

jitaportova
14. čer 2016

ahojky chci se optat malou přijali do školky ale 3 jí budou až v lednu myslíte že tam od září bude moct být normálně až do dvou hodin nebo jen do poledne jde mi o to abych se mohla vrátit do práce už od září nebo čekat až na leden moc děkuji 😀 😀 😀 😀 😀

eva118
14. čer 2016

Zajdi se domluvit s ředitelkou, tady ti nikdo na jistotu nic neřekne. Berou se i mladší, pokud to jde. Dcera je narozená v květnu, taky budu muset nastoupit, hned při zápisu jsem se s ředitelkou domluvila co a jak.

lajla
14. čer 2016

@jitaportova co vím, a pokud pro vás bude místo...tak se mladší vezme ale jen na dopoledne,treba budete mít výjimku...

jitaportova
autor
14. čer 2016

@eva118 moc děkuji já si myslela že nás nevezmou tak jsem se neptala holt budu muset počkat na schůzku s rodiči

marketaryzi
14. čer 2016

Do školky mohou chodit děti starší 2 let a klidně tam mohou být celou provozní dobu. Není žádný důvod, proč by tam měly být dvouleté děti jen dopoledne.

lajla
14. čer 2016

@marketaryzi ono záleží na školce a faktu že spousta těch malých se ještě při spinkani pocurava a jinak to nesou...já jako matka bych dvouleté dítě tak dlouho ve školce nenechala a záleží na té a té školce jak to má nastaveno, co já jsem zažila a zažívam tak těch malých je opravdu poskrovnu a ne nadlouho.. samozřejmě výjimky existují

zuzikuzlik
14. čer 2016

ahojky jsme prvnim rokem a taky lednová je.nejdriv chodila dopo na par hodin a pak po obede jsme vodili domu.zvykani bylo narocné.do prace jsem nastoupila v prosinci a v lednu zacla ve skolce spat.rána hrozny,ale ted se do skolky tesi a super.uz je zvykla a uz to chape.

marketaryzi
14. čer 2016

@lajla u nás ve školce s tím tedy problém nedělali. Jen se zeptali, jestli je malá bez plínek. Kdyby nebyla, stejně by jim to nevadilo, ale jsou rádi, že s ní bude méně práce. Berou prý všechny děti starší dvou let, protože mají hodně volných míst. Zpočátku tam asi spát nebude, ale až si zvykne, tak jo. V září jí bude 2 a 9 měsíců a do školky se ohromně těší.

pkolin
14. čer 2016

Podle mě, pokud ji do školy přijali (splnila všechny podmínky, nemá plenky atd.), pak by to mělo být na celý den (ne že bych toho byla zastáncem), nemělo by být omezení, jak dlouho tam dítě může být. Má jedno místo ve školce, to je její a jak dlouho tam bude, jim může být jedno.... Ale zeptej se přímo ve školce (já tedy už do přihlášky vyplňovala, zda bude chodit celodenně a celoročně)

zuzineckah
14. čer 2016

dceru jsem dávala od 2,5 r. do státní školky a nebyl problém, bývala i celý den, ale většinou spinkala u babičky přes oběd. Pak se sama začala domáhat celého dne ve školce. Plenky neměla od 14 měsíců. Syn chodí do soukromé od 18 m. (chodil 1/2 roku jen si hrát 2x týdne na dopoledne), pak na 2 celé dny (pleny měl, nikdo neřešil). Od 2,5 roku chodí na plnou docházku, pleny tedy nemá od 2 let a 3 měsíců.
Pokud ti ji vzali a je to bez výhrad, tak můžeš zřejmě počítat s plnou docházkou, ale ještě bych si to ujasnila s ředitelkou. Ono ne vždycky to ty děcka zvládají hned od začátku. Tak abyste nebyly obě zbytečně ve stresu.

duck09
14. čer 2016

U nás je to individuální školka od školky. U nás vzali i na celý den od září kluka nar. 1.1. Ale v jiné školce na dni otevřených dnů říkali, že děti můžou nastoupit v pohodě mladší, ale spinkat po O raději až po třetím roku. Ale vím, že i tam chlapecek narozený v půlce února chodit od půlky ledna na celý den.

blondynka400
14. čer 2016

@jitaportova obě dcery nastoupily do státní školky v necelých 3 letech a rozhodně po mně nikdo nechtěl, aby tam byly pouze dopoledne a pod. A ani po jiných netříletých dětech. Za mne na to nemají právo. To, že na to některé děti nemají, je věc jiná, ale to není o věku, ale o dítěti. Mnohdy to ani ne tříleté je vyspělejší, než čtyřleté.
Každopádně každá školka to má jinak, někde povolují nástup až od dovršeného třetího roku, záleží, jak je školka nastavená a jaké má podmínky pro mladší děti.

mandala
14. čer 2016

Pokud nebylo řečeno jinak, počítala bych s tím, že tam může být celý den. Můj syn je taky lednový, vzali ho až od ledna, jelikož tam mají letos hodně malých dětí, ale mě bylo řečeno už při zápisu, že pokud se dostane, nastoupit může až ve třech letech. 😉

rozarka65
15. čer 2016

@jitaportova Ahojky,moje mladší dítko je narozené 1.7.,takže jsem tak nějak počítala s nástupem do práce srpen, září...ale koncem února se naskytla možnost nástupu do nového zaměstnání od poloviny března a jelikož tu moc možností není, tak to byla příležitost, která se neodmítá...s paní ředitelkou byla výborná domluva...týden zvykání na dopoledne, pak zkusila i spát a pak už normálně od půl sedmé do čtyř (dojížím)...Eli byla bez plínek, celkem samostatná, jen teda hodně plakala, což ji vydrželo až doteď (je to dva roky) - teda už jen ráno...ale paní učitelka mne ujistila, že se nemám stresovat, že jen co odejdu, je v pohodě...a je to asi týden, co skoro nepláče a pustí mne, abych jí stihla zamávat...🙂 Myslím si, že vše je na domluvě a také na kapacitě školky.

akankeo
15. čer 2016

@jitaportova Dcera je narozena na konci brezna a chodila do skolky hned na cely den, v jejim pripadne tedy az od rijna, protoze se uvolnilo misto. Spis zalezi na pripravenosti ditete. Jestli si dojde mpna zachod, naji se, oblece a obuje se mimo zipu a tkanicek, tak by to melo mit.

jitaportova
autor
15. čer 2016

Naše Barunka je ráda mezi dětmi a nikdy ani v herničkách se po mamince nesháněla 😀 tak si myslím že žádné slzavé udolí nebude 🙂 a pak to má druhou výhodu a to že tam má brášku což si myslím že to jí také hodně pomuže jinak bez plínek jsme už dlouho jen přes noc jí ještě 2x musím budit aby se vyčurala ale ve školce spinkají jen hodinu což ona spí 3hodiny poobídku doma a to vždy vydrží tak doufám že to klapne i tam 😀 😀 . budu doufat že i tady u nás bude moct byt ve školce po celou dobu abych mohla pelášit do práce všem moc moc děkuji 🙂 🙂 🙂 🙂

jitaportova
autor
15. čer 2016

@akankeo joojo až na to vztekání při ponožkách a sem tam nemůže najít druhý rukáv u trika tak to i docela zvládáme 🙂 a kozí nohy u bot máme tedy také dost často ale to asi každé dítko 🙂