Může se 5měsíční dcera koupat ve Slapech?

goldwey
29. črc 2018

rad bych se zeptal. Mam 5 mesicni dceru. a napadlo nas ze by jsme vyrazili na Slapy. tak se chci zeptat jestli je to pro mimčo vhodne ze by se koupala s nami?

aleenka1234
29. črc 2018

Ne, není. Pro 5.měsíců staré mimi určo nee.

konidana
29. črc 2018

@goldwey ja v tom nevidim problem. Záleží samozrejme na kvalitě vody a s miminkem bych byla jen na mělčině aby si vodu osahalo. Např si lehnout u břehu do vody a mimi si dát na břicho,aby do vody dosáhlo,kdyby chtělo.

ceriii
29. črc 2018

@aleenka1234 Na základě čeho?
@goldwey Takže... podle AAP (American Academy of Pediatric) je nevhodné brát na veřejná koupaliště děti mladší dvou měsíců, kvůli nedostatečně vyvinuté imunitě. Poté je koupání možné, pokud jsou si rodiče vědomi rizikových faktorů a jsou schopni je eliminovat. Běžně se ovšem doporučuje brát děti na veřejná koupaliště až od šesti měsíců věku. Největší potíž je v nízké teplotě vody - takhle malé děti nejsou schopné efektivně regulovat svojí teplotu a snadno se prochladí (voda, která vám bude připadat příjemně chladivá, je pro dítě tohoto věku už moc studená), dále - malé děti, pokud se to nehlídá, spolykají velké množství vody a ta může obsahovat škodlivé bakterie či jiné nevhodné látky (opět - je možné tomu zabránit). Také není vhodné spoléhat se na vrozené reflexy (že dítě pod vodou přestane dýchat), v tomhle věku už mohou pomalu mizet, takže by se nikdy nemělo dostat mimo vaši náruč. Rozhodně je potřeba hlídat i kvalitu vody - v žádném případě by neměla být kontaminovaná sinicemi apod. Pokud dokážete tohle všechno ohlídat, může malá do vody klidně s vámi 🙂

linee
Autor odpověď smazal
Zobraz
pratensis
29. črc 2018

Na Slapech sinice touto dobou stopro budou a ne malo.Samozrejme zalezi i na poloze brehu vuci vetru-na navetrne strane bude sinic vzdy nepomerne vic.S takto malym mimcem bych osobne do prirodni koupaci vody nelezla a to jsme jinak dost terenni rodina.Maximalne nejakou cerstve zatopenou piskovnu s opravdu cistou vodou.Pocitovou hranici na koupani v prirode mam jeden rok veku a vic,ale to jen ciste subjektivne.Jinak samozrejme u deti s citlivou nebo ekzematickou pleti je treba vetsi obezretnost,sinice jsou v tomto smeru svinstvo.

karlajasmine
29. črc 2018

my se jako rodina hodne chodime koupat.. ale v 5ti mesicich bych dite do prirodny vody nevzala, maximalne ochladit nozicky. V 5ti mesicich jsme jezdili do Hotelu Step do kojeneckeho whirlpoolu, nebo do Hotelu Julis do kojeneckeho bazenu. Od 9ti mesicu beru vsude (prirodni koupaliste, chlorovane bazeny, venkovni klasicky brouzdaliste).

karlajasmine
29. črc 2018

jinak prirodni koupaliste myslim biotopy, vylozene nekam do nadrze nebo jezera bych taky vzala az od roka.

priefi
29. črc 2018

@goldwey chlapeckum se doporucuje, ze muzou do BAZENU nejdrive od pulroku a holcicky do BAZENU od roku. Do jezera bych tedy nebrala vubec

lida9
29. črc 2018

do cisteho bazenu berou deti na plavani az od 6ti mesicu... my bydlime u reky a syn v ni byl poprve letos v 1,5 roce, driv bych to neriskovala. uzijte si dovolenou!

aleenka1234
29. črc 2018

@ceriii tak snad důvody tady ani nemusím vypisovat.

avital
31. črc 2018

Kdyby byla dobra voda, tak bych klidne zkusila, my byli s malou poprve v 8m, ale bylo to na ni studeny. Takze jen namocit a ven. I ted v 1,5roce v nofmalnim bazenu za chvili drkota zubama a to je jinak horkokrevna. Takze myslim, ze vylozene na koupani to asi nebude, ale treba placani na brehu...