Návštěva obchodního centra s 6ti týdenním miminkem

ywushka
12. únor 2010

Chtela jsem se zeptat,kdy jste zacali chodit po obchodech a nakupnich centrech s ditetem? Maly ma sest tydnu a nevim jestli to neni jeste moc brzo?!! Jaky na to mate nazor? Dekuji vam za odpovedi

majkali
12. únor 2010

Ahojky, já byla s malým poprvé ke konci šestinedělí, od té doby jsme byli několikrát, hold člověk mezi lidi musí, ale nic se nemá přehánět.

shaula
12. únor 2010

My OC s dětmi nenavštěvujeme vůbec, nevidím v tom nic přínosného. Do potravin chodím na běžné drobné nákupy cca od 2 nebo 3 měsíců, už nevím přesně.

tymothy
12. únor 2010

Ywushko, jestli něco potřebuješ koupit a nemáš hlídání, tak bych to zas až tak nedramatizovala. Já vzala M. poprvé do supermarketu asi ve 4 týdnech - ale jinak se to nedalo, protože bychom umřeli doma hlady.
Pokud ale myslíš takové to courání po krámech mezi hadříky, tak toho moc velkým zastáncem nejsem. Když nepočítáš to velké množství lidí, od kterých může chytnout kdovíco, tak to prostředí také není pro děti zrovna ideální - zářivky, klimatizace, suchý vzduch - z vlastní zkušenosti vím, že dětem se to také zrovna moc nelíbí a jsou mrzuté....zkrátka nic to nedá jak malému tak tobě. To myslím, že bude daleko lepší vzít kočárek a jít drandit někam na čerstvý vzduch. 😉

editah222
12. únor 2010

Naše malá byla v obchodáku za celý svůj skoro 5 měsíců dlouhy žívot jen jednou a to když ji byly 4 měsíce 🙂
Nevím proč bych ji tam měla tahat, nákupy si zařidim bez ní, raději s ni chodim po venku. Malé nákupy dělám na náměstí a tam si s holkama navzájem pohlidáme kočárky 🙂

brisalek
12. únor 2010

edith222 to mas fakt dobre, ze si nakupy zaridis bez ni a pohlidaji kamaradky...holt nekdo to stesti ma....
My mame babicky daleko, kamaradka s mimcem zadna a tatinek od 8 do 7hod vecer v praci. Navic mala je v kocare jen kdyz spi, jakmile jsem zastavila nebo byl hluk od lidi tak vzhuru a krik, pila po 1,5h-2hod, takze kdybych jela sama ani se nestacim vratit.

Takze jak napsala tymothy, kdyz to jinak nejde(tatinek oblecky...nekoupi) tak se to nezblazni a mimi to prezije🙂 neboj. Ale ne se prochazet a okukovat obchody a sednout si na kafe...to take nejsem zastance. My jsme tam za 7 mesicu byly asi 5-7x vic ne.
Kdyz budes moc jeste chvilku pockat asi bych pockala (1,2-3 tydny 🙂).

fender
12. únor 2010

my malého taky do OC netaháme .... obšas nějaký mininákup v obchodě pod barákem v becu, jinak se prostě v nákupu vystřídáme s manžou. byli jsme akorát jednou v ikei, když měl malej něco přes tři měsíce.

aleachim
12. únor 2010

já bych se s mimčem OC raději vyhla, zvlášť teď, když všichni kašlou a smrkají.

winii
12. únor 2010

Ahoj tak to já jsem s malou taky ještě nebyla v OC a ani mě to neláká tam s ní jít mě stačí když jsem tam chodila ještě s břuchem a pozorovala ty chudáky děti jak je tam ty matky tahaj dávaj si tam kafíčko a kojí mezi kuřákama to byl vrchol a naše malá ani nemá ráda teplo když je v kočárku stačí když sni v jedu při procházce někam do obchůdku a hned se vzteká, ani mi to nějak nechybí, že jsem s malou ještě nikde v OC nebyla, ale samozřejmně je to jen každýho věc a nic nevnucuju jen píšu co si myslím, já 😉

beruska24.9.
12. únor 2010

Ahoj, nám zařizoval nákupy většinou tatínek. Když nebylo zbytí, tak jsem došla s kočárkem do potravin do sousední vesnice. Do supermarketu jsme šli prvně nějak po 2,5 m., malá schovaná v kočárku. Jen jednou asi ve 4 m. byla při nákupu v supermarketu v autosedačce, moc radost jsem z toho neměla, snažila jsem se ji alespoň co nejvíce zakrýt. Jinak menší obchody navštěvujeme vyjímečně, když jedeme za ségrou (bydlí ve městě) a to je malá vždy schovaná v kočárku.

lilili2
12. únor 2010

Já jsem s malým zatím byla pouze u lékaře - poradna, a 2x na návštěvě u rodičů (Vánoce+ Nový Rok). Nejsem moc velkým zastáncem tahání dětí po nákupech. Vše nutné zařizuje manža a když není zbytí a musím já tak malého hlídá manža a já vyrážím na nákupy. Mám strach, že by tam mohl něco chytit a zato mi to opravdu nestojí.

misicka85
12. únor 2010

Na nákupy s dcerkou nechodím, výjimečně tady za barákem do Hrušky pro pečivo. Jinak na velké nákupy jezdí manžel sám,jednou za 14 dní mu napíšu seznam a jede 🙂
V OC byla za celou dobu asi 2x.

singid
13. únor 2010

ahojda,
tak mi to máme asi jako většina, náš malý (5 měsíců) byl za celou dobu jen asi 2x v bille a to díky tomu, že babička sedí na kase 😀 jinak se obchodům všeobecně vyhýbáme, max. šup jen pro rohlíky, v OC ani v např. v Tescu ještě nebyl, to se s manžou vystřídáme nebo ho na hodinku pohlídá babi. Teď v zimě je to fakt akorát o nemocech a když tam někdy ty lidi vidím... ☹ stačí, že to musím absolvovat já 😝

moravanka
13. únor 2010

ja chodim s malou nakoupit, k memu lekari, zubari, proste vsude. jeste nic nechytla. nemam hlidani, manzel chodi z prace v 19.30.

samik2008
13. únor 2010

Já takové obchody navštěvuji velice málo,většinou napíši manželovi seznam a on pokoupí co je potřeba.Někdy si vezne starší dcerku sebou ale malej tam ještě nikdy nebyl.

soanpe
13. únor 2010

nákupům atd se člověk nevyhne, já mám v okolí ,teda nejblíž tesco nebo globus, nákup zmáknu za 30minut, takže nákupy spolu tak od 3-4m
nemůžeme děti držet ve sterilitě, ale kavárny, obchody s hadry jsme nenavštěvovali s malou.
ted je to jiný, protože bydlíme za Prahou a když už jedeme na nákup,tak to pojmeme jako výlet s procházkou atd.
v zimě v období chřipek bych novorozeně nebrala ne rušná místa 😉

petja
13. únor 2010

...no viděla bych to jako Soanpe

petja
13. únor 2010

...no viděla bych to jako Soanpe.
Zas nic se nemá přehánět,že jo...

lucajdak
13. únor 2010

Ahoj ywus,tak já musím říct, že jsem s malým byla poprvé v šesti týdnech 🙂 Pravda, potřebovala jsem vypadnout z domu, navic mám kámošku taky s kočárkem a tak jsme si dávaly sraz v OC.
Nic špatného na tom nevidím, nechodila jsem teda nějak často.Nejsem zastánce izolovaných dětí, tím spíš si myslím, že pak něco může chytnout 😒 Zatím jsme fit, měl snad jen jednou rýmu a tu chytil chudák ode mě.Jinak taky raději chodím na čerstvý vzduch, to je jasný, ale souhlasím s Moravankou, nemám hlidani, manza dlouho v praci a tak chodim i k memu lekari s prckem, takze tak 😉

bocinka
13. únor 2010

ywus, malá měla asi pět týdnů, když jsme byli poprvé v Olympii v Olomouci, prospinkala to ve vajíčku, byli jsme tam cca dvě hoďky a nic se nestalo... 🙂 dneska jsme byli zase a maličké se to moc líbilo, koukala po lidech, po výlohách, barvičkách, celou dobu se řehnila jak sluníčko... 😵 nic špatného na tom nevidím... neříkám že budu chodit na několik hodin třikrát týdně, ale do Kaufu tady semnou jezdí na cca hoďku, co mám taky jinýho dělat???

moravanka
13. únor 2010

tady na koniku nema vic holek hlidani, berou mimca vzdy s sebou. dokonce tu psala maminka dvou devcatek, ze kdyz je jedna holcicka nemocna a ona s ni musi k lekari, nezbyde ji nic jineho, nez oblect i druhou a vzit s sebou. jinak na oc nic spatneho nevidim, ale nechodim se tam prochazet, jen neco obstarat a na prochazky chodime ven.

ywushka
autor
14. únor 2010

ja si taky myslim ze na navstevach OC neni nic spatneho!! Uz se tesim az vyrazime!!!

soanpe
14. únor 2010

ywuska
tak proč se ptáš, když už na to máš svůj názor? 😉

ywushka
autor
14. únor 2010

zajamalo me,jestli nebudu vypadat jak blbec,kdyz pujdu s malym nekam mezi lidi....

lucenek
14. únor 2010

já co to šlo....nechodila, ono názor, který takdy padá že byla zabalená a boudička nahoře je mě osobně k smíchu neb bacily jsou ve vzduchu a ten se dostane všude, tím , že prcka zababušám tak mu akurát bude horko a nikdo na něj neuvidí, mě osobně je líto miminek které matyk vemu např do Shoppinu tady v Ov je fakt velikej a sedí na sedačce u kouřící kavárny a kojí, kolem projde pár zachrchlaných a je to.....faktneviím na tom nic jiného než že se některé vyoblíkaj zmalujou a jdou se ukázat do centra jaké jsou borky....tím myslím miminka cca do 5měsíců, ted už berem na nákupy malou taky ale fakt ojediněle, ona je hotová z toho, že může sedět v košíku

beruska24.9.
14. únor 2010

Ještě k tomu jak tu někdo psal, že bere mimi všude. Po porodu (císař) jsem měla problémy, běhala po Dr., neměla hlídání a novorozeňátko tedy musela brát všude. No a v období chřipek není o co stát 😖 Takže pokud není hlídání a je nutný nákup, tak i s mimi, ale pokud možno co nejrychleji. Ale zbytečně chodit o obchodech? Po svých zkušenostech to nedoporučuji.

moravanka
14. únor 2010

zalezi na tom, za jakym ucelem clovek do oc jde. neco si obstarat nebo travit volny cas.

winii
14. únor 2010

neodsuzuju maminky, která tam rádi chodí nakupovat a obhlížet krámky, já osobně se radši procházím venku na čerstvým vzduchu bez nějaké klimatizace 😝

fifa79
14. únor 2010

já si myslím,že nic se nemá přehánět,takže proč nejít s mimčem nakoupit,když to holt jinak nejde.Myslím si,že se mu až tak moc nestane.Já to bohužel jinak dělat nemůžu,tak malý jezdí se mnou a zatím je fit.A netrávím tam 24h a 7dní v týdnu.Taky jsme často venku.

shaula
14. únor 2010

Holky, a řekněte mi, jak to děláte teď v zimě. To v tom OC mimino svlíkáte? Nebo ho necháte navlečené? Nějak v tom nevidím smysl ani přínos běhat po OC (ani na nákupy), mnohem praktičtější mi přijde vyběhnout do menšího obchodu, kde si člověk nakoupí, co potřebuje za pár minutek.

Lucenek - asi tak, Shopping Park znám (jsem taky z OV) a nemám jediný důvod, proč tam tahat děti 😕 Mnohem lepší je jednou za čas nechat děti o víkendu manželovi a zajet si na velký nákup sama. Vyřídím všechno rychleji a v klidu.

Ywushka - těšíš se, až vyrazíte? Tak to asi nebude jen nákup, že? 😀

zuzik_p
14. únor 2010

Ywushka, jako blbec vypadat nebudes, malych miminek jezdi po nakupnich strediscich bohuzel dost. A ted vubec neni vhodna doba, venku je zima, uvnitr teplo, vetsina matek sve mimi ani nesvlika, ta se zpoti a pak s nema vyjedou zpet ven ☹