Nechat dítě vyřvat, neuškodím mu?

dzungala
30. bře 2015

Ahoj,

jsem zvědavá na Vaše zkušenosti a zážitky - měly jste to podobně? Mám 3 týdenní holku a po kojení vždy začne brečet, ačkoli už je nakojená (odpojím ji nejdříve po 20 minutách i dýl - podle toho když přestane pít a začne dudlat a spát). Ale jakmile ji začneme nosit, tak je klid. Jo jo..si jsme si ji naučili na nošení, začínám to tušit. Bříško ji nebolí, páč už dáváme kapky a když ji dříve bolelo, plakala i na rukou a ukldinit se nedala. Přes noc krásně spí, po nočním kojení kašlu na brkání a nenápadně ji při usínání vložím do postýlky a ona hned usne. Někdy párkrát kvíkne, ale když na ni nepromluvím, tak hned usne. Ale přes den teda máme rodeo🙂 Fakt po každém kojení začne kvikat, pak plakat a když na ni pěkně mluvím, hladím ji a uklidňuji, tak to je pro ni signál řvát ještě víc. Pak to stupňuje až do chroptění (to už většinou psychicky nedám a hned ji beru na ruce) a taky umí naprosto zoufalý srdceryvný pláč, který používá jako poslední fintu, pokud psychicky unesu vzteklé chroptění. Tedy najezená je, plínu novou, břicho nebolí, ale jak není na rukách nebo u prsa tak řev. Mám nechat vyřvat? Když jsem doma sama (manžel je už profi nosič když je doma) a musím do sklepa věšet prádlo, na velkou, nebo vařit, abychom neumřeli hlady, tak ji necham kříčet, to je marné...ale jindy - když "mám možnost" hodiny nosit? Někdy už ji ani neunesu, záda bolí. Ale někdy vydrží řvát i hodinu, někdy, když si jí nevšímám (fakt lepší, než ji konejšit, to pak přidává) přestane kvíkat a usne. Teď řve asi hodinku s řestávkami, kdy si zřímne, ale jakmile si "vzpomene" že má chvíli pauzu ve řvaní, tak dá aspoň udržovacích pár kvíků a někdy to ještě pak trochu rozjede jindy ne. Dudlík nechce. Ale u prsa by byla celý den🙂 Je mijasné, že děti brečí, nijak si nestěžuju, jen jestli jí nějak neuškodím když ji prostě nechám vyřvat..Tipuju, že to po každém kojo ude řev pár dní a pak to bude asi lepší ne? Jak jste to řešily? Dík kvík

dasara
30. bře 2015

Nenechat vyřvat!!! Takhle malé miminko nemá ponětí o něčem jako je "rozmazlenost" či návyk nošení! Dle mého názoru má buď hlad nebo ji bolí bříško. Miminko nebrečí jen tak pro nic za nic. Něco ji trápí a Ty by jsi měla přijít na to, co to je. Kdyby uměla mluvit, poví Ti to, ale když neumí, tak pláče, ječí, řve, kníká...
Mlíka máš dost? Vážíš malou před kojením a po kojení? Přibírá tak, jak má? Má tvrdé bříško? Cvičila jsi jí s nožičkama? Masíruješ jí bříško?

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
kajalka
30. bře 2015

Malá. Chce mámu, to je to tak těžký pochopit? Kdyby mi hodinu řvalo dítě, co hodinu, pár minut, srdce mi pukne, s tebou to nic nedělá?! 9 měsíců jsi jí nosila, tak o jakým zvyku mluvíš, to má v sobě. A uškodit jí můžeš, zvyšuješ u ní neúměrně míru stresu, je dokázáno, že vyřvávané děti mají změny v nervové soustavě, které vedou k depresím. O tom, že si může vyřvat kýlu ani nemluvě.
Pořiď si šátek nebo ergo nosítko a měj jí u sebe. A pak pár knížek, nejlíp třeba českou, aby seděla na českou mentalitu - Najděte si svého Marťana. Snad ti to otevře oči..

agne
30. bře 2015

Nééé, je malilinkatá a v šestinedělí na to má nárok... 😝
Já na to nechat vyřvat neměla ani v roce.... ☹
Vydržet - já chovala, kojila a nosila na rukách první půlrok v kuse...
To je fakt záhul, zkus odpočívat s ní, pokud bude cítit tvoji blízkost bude klidnější...
Ani v kočárku do roka nespala sama jen když se ním jezdilo...
Domácnost utrpěla, ale hold spokojené dítě bordel v bytě... 😵

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
melodygirl
30. bře 2015

Tak malé miminko určitě nechávat vyřvat. Prostě chce být u tebe, nic jí být nemusí, ale nechce být sama
Kup si šátek a nos pořád při sobě, i když záda můžou trochu bolet, ale z váhy 3 týdenní holčičky to nebude tak zlé🙂. Počkej až ji bude rok, to se proneseš. Mateřství holt přináší určitá omezení, obzvlášť v počátku to je šlupka. Ale čím starší, tím větší pohoda.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
dasara
30. bře 2015

@dzungala jde to těžko zjistit...zkoušet všechno možné i nemožné.... Mojí dcerce jednu dobu vadily i nezatemněná okna... Ale na bříško jsme si vytrpěly dost... o tom vím opravdu hodně... Když ji vezmeš na ruce, tak se uklidní a proto nemusí nutně plakat, i kdyby jí to bříško bolelo. Rozhodně ví, že je v bezpečí u maminky, proto se uklidní. Na druhou stranu, pokud jí kojíš 40 minut a mlíčka máš dostatek, tak jí to bříško bolí zaručeně. Chce to najít někde optimum - ve všem. Držím pěsti, ať se brzy sžijete. Manžel/partner ať pomáhá v nošení, když přijde domů a Ty se můžeš trochu věnovat domácnosti v tu dobu... Jinak to nejde skloubit. Časem to přejde. A pokud je to to bříško, tak to může trvat, dokud se nebude více pohybovat (cca v 5ti nebo 6ti měsících). Zkus si upravit stravu

kajalka
30. bře 2015

@dzungala Poslouchej svoje srdce a né kamarády. Na šátek mít kurz nepotřebuješ, i když je to samozřejmě plus. Dá se to naučit i doma. Je tu i skupinka o nošení dětí, holky tam dobře poradí a podle fotek i navedou, kde co utáhnout či povolit. Mám skoro dvouletý dítě a furt je nošenec, chce být u dění, vidět, co dělám. Buď tu pro ní, věř, že se ti to vrátí, i když je to ze začátku šok, než si zvykneš.

mullerovaj
30. bře 2015

Ahoj, měli jsme to úplně stejně. Vlastně pořád máme. Taky jsem si téměř jistá, že byla naučená na ten houpavý pohyb při nošení, protože jsem v těhotenství byla hodně aktivní. Příště budu jen ležet 😀.
Záda tě určitě hrozně bolí, ale věř tomu, že si to brzy přejde, záda si zvyknou.
Zkusila bych nějaké nosítko, které by ti odlehčilo záda a měla by jsi volné ruce. Vyplakat jsme nenechaly, takové mrně to asi fakt potřebuje a nerozmazlíš ji, hollt o má v sobě . Navíc to nepomůže, může si vyplakat kýlu, nebo být vystresovaná.nNo a taky bych ji dávala nosit i někomu jinému. Tátovi, babičkám........nebo si zvykne, že ji nosíš jen ty a nebude chtít nikoho jiného.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
kajalka
30. bře 2015

@mullerovaj Prej ležet! 😀 Budeš lítat za tím starším 😀

mullerovaj
30. bře 2015

@kajalka , Hi..... 😀 . To je mi bohužel jasné.

suzanna123
30. bře 2015

určitě bych nenechávala brečet - teda já bych na to ani neměla, jsem zoufalá, když malý pláče a já k němu prostě nemůžu, natož abych ho nechávala brečet schválně. Šestinedělí je náročné období, u prvního dítěte bych vaření a stav domácnosti vůbec neřešila a věnovala se jen miminku. časem tak přijdeš na fígle, jak se nenápadně po kojení odkulit, jak ji položit do postýlky, aby se neprobudila (někdy se povede, někdy ne) a jaké zvuky pomáhají nebo naopak vadí. Určitě doporučuji vyzkoušet fén nebo vysavač (zvuky jde pouštět i z youtube), houpání na balónu, zavinování (i když ne všechny děti to mají rády). Ale na nic z toho nepřijdeš, když ji budeš nechávat vyřvat

marvas7
30. bře 2015

Hlavu vzhůru, takhle to prostě je 😉 My jsme s naším Markem (teď jsou mu 2 1/4 r.) zažili něco obdobného. Nosili jsme ho, houpali, hopsali na míči do jeho asi 6 měsíců. Kapičky na nadýmání nepomáhaly. Cvičili jsme s nožičkami, masírovala jsem bříško - nic nepomáhalo. Prostě chtěl být u mámy nebo táty. Nezapomenutelné zážitky jsou taky z tlačení prázdného kočáru jednou rukou a v druhé držení malého křiklouna 🙂 Když jsem to před tím viděla v parku i jiné maminky, tak jsem si říkala, že tohle nikdy nedopustím. Ale ono to jinak nejde, prostě to tak je. Takže nosit, houpat, skákat na míči, broukat u toho, zpívat písničky jen tak něco povídat. A za pár měsíců/let na to budeš s úsměvem vzpomínat a chtít si dcerku pochovat, pomazlit.

bunicka
30. bře 2015

Ja nenechavala vyrvat male miminko nikdy. Nesnasim detsky plac a vzdy jsem to radeji nejak vydrzela i s bolesti zad ci nevyspanim.Miminko,jeste navic tak male potrebuje mamu a jinak si o pozornost a teplo naruce rict neumi. Nedavno vylezlo z bezpeci do velkeho sveta a ja teda vzdy byla nablizku. Chapu,ze je to narocne,ale jak zacne vice vnimat,hracky atd,tak uz to bude zase lepsi. Ja bych volani neprehlizela,ale zalezi na kazdem. Nekdy to proste nejde a je potreba neco udelat,to je jasne.Tak jsem mela deti v lehatku na ocich nebo u sebe v nositku.

soleilll
30. bře 2015

@dzungala Reaguju jen proto, abys měla i jiný pohled na situaci. Jsem z těch matek, které nechávaly a nechávají dítě vybrečet, když je to nezbytné (a jsou situace, kdy to opravdu za nezbytné považuju, pro nás oba!) ale - ne takto malinké! Minimálně do 3 měsíců (a ne týdnů) opravdu dítě ani neví, jestli je den nebo noc, natož aby bylo už rozmazlené tvým nošením. Můžeš ji naučit usínat i jinak, než v náručí, ale ne dřív, než v půl roce, kdy toho bude schopná. Buď ráda, že krásně spí v noci, i to je v tomto věku dítěte jako zázrak! 🙂 Už jsem to sem kdysi psala, že mně hodně pomohla kniha Každé dítě může dobře spát, která je k dispozici i na webu.
Pokud tě už teď bolí záda, počkej, až malá bude mít 15 kilo - i tehdy ji budeš muset zvedat a nosit. 😎 Na to je nejlepší chodit pravidelně na masáže, pokud to jde. Přeju hodně trpělivosti, pevné nervy a taky záda.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
evulina77
30. bře 2015

@dzungala nzkuste tejpování bříška, najdi si n netu, kde se to u vás dělá. Jinak nosit, houpat, mazliit a neboj bude líp...

elu
30. bře 2015

v šestinedělí se ma jen kojit, žádné jiné "domací práce" nedělat, rozložit gauč, pustit televizi a mimino mít u sebe, nemusíš pořád chodit a chovat, to je jasné, že je to pak na bednu, když půjdeš na záchod, tak holt bude řvát, to se nedá nic dělat, no když budeš nedejbože něco muset udělat, tak ja davala holku do autosedačky a dala si ji vedle sebe na linku a aspon jsem si namazala chleba, do žádných větších akcí jsem se ani nepouštěla, pamatuju si, že do cca pul roku to byl horor pro mě, ale pak se to zlepšilo, i když zlepšilo, moje petileta dcera se mnou chodí na záchod i ted🙂

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
dasara
30. bře 2015

@dzungala moje dcerka nesnášela brambory - takže jsem vysadila brambory a bylo líp 😉 Dodnes je nemá ráda...

elu
30. bře 2015

@dzungala no tak jasan, tak to bude prostě brečet, ja se vzdy sprochovala za doprovodu hudby 🙂..jinak zkus treba zapnout digestor, mimina mají radi ten hluk a uklidnuje je to, to u mě celkem zabíralo

dannyblakely
30. bře 2015

ach bože.. 3 týdenní mrňousek a nechat vyřvat? Jak se na to vůbec můžete ptát? Co budete dělat, až bude mít třeba 9 měsíců, 10 kilo a bude se chtít ponosit? Kašlete na vaření a na uklízení a ňunějte si drobečka. Vyroste, ani nebudete vědět jak. A nenechávejte plakat NIKDY. Jste jediná jistota ve světě Vašeho miminka!! Klidně se s malou válejte v posteli, objímejte, hlaďte, noste.. To není žádné rozmazlování! 🙂 Já to dělala zrovna tak a malá je jistější a vydrží si hodně hrát i sama, ale samozřejmě i teď chce občas pochovat a miluje nošení v nosítku venku, tak jí to taky občas dopřeju. Ona je pak nasycená toho kontaktu a hezky si pak hraje, když pořebuju něco doma udělat

elu
30. bře 2015

@elu ale jinak chapu tvuj dotaz, ja z toho byla taky pekně vytočená, než se ženská smíří s tím, že už napořád bude matka, to chvíli trva, ztráta soukromí i na ten blbej záchod to je hruza, to musí vytočit i supermatky 🙂

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
qerusska
30. bře 2015

Skutečně pořiď šátek. Moje malá chtěla pořád nosit a v šátku ji přešly koliky a celkově se uklidnila 🙂 Koukni na youtube na vonzino1. Podle ní jsem se naučila vázat 🙂 A jinak dceru jsem nikdy nenechala vyřvat zastávala jsem názor, že brečí protože neumí mluvit a něco se ji nelíbí, že kdyby bylo všechno v pohodě tak je klidná 🙂 A Taky pomohlo, že jsem se celkově uklidnila já, to nejspíš uklidnilo i ji 🙂

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
dannyblakely
30. bře 2015

@dzungala mně se neomlouvejte, ale všechno tohle můžete dělat, až přijde muž z práce a na chvilku vás vystřídá, ne? Já to nemyslím zle. Nebo malou šoupněte do baby vaku a dělejte vše s ní na břiše 🙂 Nebo se nám osvědčil bílý šum, ale jen z repráků, které mají i subwoofer a kde je to správné dunění 🙂

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz