Necháváte novorozeňata vždy odříhnout?

adyynka
20. črc 2019

Ahoj, chci se zeptat odrihnout vždy vaše novorozeňata? Jsme po operaci srdíčka a po krmení je prostě unavený že i když jej dám do polohy na odrihnuti tak prostě usne. Jediné co udělá po papani je že jednou zakasle a jde chrnet. Nekrouti se a nevypadá že by ho bolelo bříško. Máte nějaký tip jak prcka udržet při vědomí a aby odrihnul?

leymea
20. črc 2019

Muj syn si jako novorozenec vubec neodrihaval. Ja se snazila, ale proste nic. Resila jsem to s doktorkou a pry si odrihnout nemusi. Akorat ja z toho mela spatnej pocit. Pak to prislo samo a po kazdem kojeni si odrihnul 🙂

petulejan
20. črc 2019

Mám dvoutýdenní holčičku a taky si neodrihne. Počkám tak pět,deset minut a když nic,nebo hned usne,tak dám spinkat na bok.

olga_
20. črc 2019

Netlač na pilu. Pokud by si potřeboval odříhnout, probudí ho to třeba ze spaní. Jedno dvojče odříhávalo i během kojení, druhé dvojče to nepotřebovalo vůbec. Starší taky nepotřeboval, ale tam jsem já prvomatka blbec čekala třeba i v noci klidně 20 minut 😀. Jako jdi si dáchnout s ním, odříhnutí není alfa ani omega mateřství ❤

similenka
20. črc 2019

@adyynka moje obě holky vůbec neodrihavaly. Někdy se zadařilo kdykoli jindy.

lennus
20. črc 2019

@adyynka Ja to ted u druhe uz neresila, bud si krkla hned nebo ne, takze po minute jsem ji polozila a neresila.

puhelin
20. črc 2019

Dcerka vetsinou pri kojeni usnula. Kojila jsem ji hlavne v leze, takze jak usnula, tak jsem ji nechala. Jen jsem ji polohovala na bok, aby se nezadusila. Prvni dny mi bylo kladeno na srdce, ze odrihnout si musi, ale ne vzdy si odrihla a pak to kojeni v leze tak vyplynulo, ze nebylo odrihnuti potreba.

jaja01k
20. črc 2019

Jestli usne a je tak spokojený, tak bych ho nechala. Můj starší si neodříhl snad nikdy. Navíc většinou taky při kojení usnul, tak jsem ho pak rovnou položila a nechala spát. Nic ho netrápilo, tak to ničemu nevadilo. Mladší byl hodně blinkací, takže jsem ho naopak dávala odříhnout vždy, protože to prostě potřeboval a taky si pokaždé opravdu odříhnul.

ah1234
20. črc 2019

My sme davali vzdy, mali mal strasny reflux.. mam spave dieta, ale radsej som dala vzdy.. ale nie vzdy si odgrgol, to sme ho po 5 minutach nechali spat 🙂

adyynka
autor
20. črc 2019

Super, všem moc děkuji 🙂

priefi
20. črc 2019

@adyynka zkus masaz briska stylem 5x obracene pismeno C (ze spodu nahoru) na leve strane briska. Nam to casto pomohlo odbrknout

bayt
20. črc 2019

@adyynka Nedávala jsem syna vůbec odříhnout. Usínal těžce a u kojení, odříhnutím bych ho jen vzbudila a začalo by se nanovo. Navíc spousta těch nejmenších mimin to prostě neumí.

adyynka
autor
20. črc 2019

@priefi no máme jizvu po operaci a stehy takže to je takové složité na manipulaci...

ange_de_la_morte
20. črc 2019

Většina miminek po narození odříhnout neumí , dcera se naučila efektivně říhat až kolem cca měsíce ( a to ne vždy) ... některé miminka ani říhnout nepotřebují když se hezky přisávají a pijí bez polykání vzduchu .... pokud miminko nebolí bříško nechej ho klidně bez říhnutí, jen já pro svůj klid nechávala spát alespoň tročku naboku a s monitorem dechu .... v noci dcerka neříhá ani teď v 6 měsících - u kojení usne a už ji nebudím ( spí tak málo že jsem ráda že usne a spíš dělám vše proto aby se nevzbudila :D)

merope
20. črc 2019

V porodnici sestřičkám odříhával často, mě skoro vůbec - až jsem říkala, že to ani neumím poznat. Každopádně jsme brali, že když do 5 nebo 10 minut (už si nepamatuji) neodříhne, je to jako by odříhl a nemusím řešit - a pokud jsem ho chtěla položit dřív, polohovala jsem ho na bříško, aby se případně nedusil, kdyby ublinkl (měla jsem ho non-stop na monitoru, takže poloha na bříšku byla ok).