Neleze, nesedí, co teď? Má 10 měsíců

michaelanikolas
14. únor 2018

Syn narozený ve32tt nyní bio10měsíců-korigo 8 měsíců.
Krásně se přetáčí z bříška na záda a obráceně,plazí se cca měsíc asymetricky tedy používá jen pravou nohu na odrážení ,a ruce obě najednou.
nemá náznak lezení - nepodsouvá kolínka, nestaví se na 4, nepéruje (po daní na 4 se rozplácne).

Moje otázka tedy zní
Jak syna naučit symetrickému plazení?(nějaký cvik?).
A co za cviky aby se motivoval,naučil na kolínka, na 4,aby péroval = na lezení?

Na rhb chodíme ale zadané cviky nepomáhají.
Nechci na malého tlačit,ale na druhou stranu mám strach abych něco nezanedbala.Moc děkuji

pavla555
14. únor 2018

Ahoj, doporučuji opravdu pečlivě cvičit (vlastní zkušenost - my začali chodit skoro až v 18m). A taky pro jistotu návštěvu neurologa.
Cviky ať Ti dá váš fyzioterapeut, ten malého zná.
Hodně štěstí a hlavně ať jste OK 🙂

gnozka
14. únor 2018

Také jsme cvičili vojtu a mala se platila ze tahala jednu nohu zasebou . Dávala jsem ji do cesty překážky . Treba svoji nohu . Aby ji musela prelezt . Lákala jsem ji na hračky . Kazde dite ma sve tempo . Zvlast jestli je předčasně . Hlavne poctivě cvicte a uvidíte ze to brzy dožene !!!

semanren
14. únor 2018

Psala jste, že chodíte na rehabilitace- to je dobře, myslím, že Vaše miminko má asi svoje vlastní tempo, mělo trochu tezsi start do života. Zkoušela jste se podívat na stránky , kde radí paní Eva Kiedroňová ? A myslím, že je možné si u ní domluvit i návštěvu. Napsala vynikající knihy- Rozvijej se děťátko...Nežná náruč rodičů.. Zkuste to. Já mám hodně dráždivé miminko a některé rady od ní nám pomohly

makiszek
14. únor 2018

Ségra to má s malou úplně stejně. Stačilo pár rehabilitaci a jsou pokroky. Asi se musí vydržet, dává si na čas aby to uměl pořádně 😊

evee24
14. únor 2018

Taky sme meli asymetricke plazeni ale pak zjistila že je lepší jít na 4 a tam musela zapojit obě pulky těla. Jinak holt cvičit a cvičit. Čim starší tim vic se bráni. To znám. Meli sme bobatha a ten zabral. Jinak ono zabere az to lezení.

frank
14. únor 2018

Moje dcera používala jen levou část těla k plazení v 11 měsících, až 3. odborník poznal zablokovaný atlas, srovnal to a druhý den, nekecám, začala používat i pravou část těla. Chodili jsme ještě měsíc na kontroly a za měsíc začala lézt.

lida9
15. únor 2018

zkuste plavani pro miminka s instruktorkou, nam se krasne po tom rozlezl🙂

swetlusska
15. únor 2018

Na plazení dávat překážky a motivovat, aby chtěl lézt dopředu. Na zvedání na kolínka pomáhá dávat ho na velký cvičící míč - aby měl rozhled, bude ho to motivovat. Syn taky narozený 32 týden, dělal pokroky nárazově, skokově, nečekej zázraky hned a už vůbec né dle tabulek. Ale cvičit se fakt vyplatí, musí vidět že tě to cvičení taky "baví" 🙂