Neutišitelný pláč s žužláním ruky

zuzanamatouskova
23. kvě 2017

Máme doma dvouměsíční holčičku, která má posledních pár dní neutišitelné záchvaty pláče a u toho se hrozně celá mrská a začla i strašně slintat. Nevím, jestli to nemůže být bříško, prdiky nám sice jdou, ale s kakáním je problém. Už jsme změnili mléko, dáváme infacol a už i probiotické kapky, ale většinou to stejně zachrání jen rourka. Ale třeba dnes měla šílený asi hodinový záchvat kdy byla vykakaná, najedená a stejně strašně řvala. Jen mi nepřijde, že by u toho tlačila. A když jsem jí po tom záchvatu dávala dudlik, tak ho vyplyvla a žužlala si ručičku, při tom záchvatu jsem jí dala prst do pusy a začala mi ho jakoby kousat a najednou neplakala. Myslíte že by to mohli být zoubky? Jinak si nedokážu vysvětlit co by to mohlo být.

luciehutt
23. kvě 2017

@zuzanamatouskova Ahoj.. Náš tohle začal dělat v 4,5 měsících a dva týdny na to mu začali prosvítat dolní jedničky v dásni.. pak horní.. a teď už všechny řezáky. Doufám, že se mu co nejdřív vyklubou. Už 5 dní se budí s řevem max po hodině a utěší ho kousátko nebo prso.
Přeju pevné nervy 🙂.

verinikki
23. kvě 2017

Jj, to vypadá na zoubky...

zuzanamatouskova
autor
23. kvě 2017

@luciehutt blbé je, že z kousátka ještě nemá rozum, bych jí ho jedině musela držet sama... ☹

horsiee
23. kvě 2017

@zuzanamatouskova to vypadá na ty zoubky. Můžou jí klidně vyrůst i za měsíc. Buď teda zkusit to kousatko, nebo třeba v lékárně koupit znecitlivující gel. Nevim jak moc je účinný, ale sáhla jsem po něm parkrat když bylo nejhůř. 🙂

toustik
24. kvě 2017

@zuzanamatouskova nedávno jdem v pepcu narazila na takový kousátko podobné dudlíku, má to místo té savičky takový masážní proužek. To by možná v pusince udržela.

ladyhacek
24. kvě 2017

můžou to být zoubky 🙂 my měli první dva ve 4m ale kamarádka už ve 3m. A po posledním růstu vím, že můžou růst i 3-4 měsíce než se proříznou > měl natekléé dásně až mě to bolelo za něj.
Na pomocné mastičky je ještě malá. Zkus dát kousátka do ledničky a potírej heřmánkovým čajem

luciehutt
24. kvě 2017

@zuzanamatouskova kolikrát Ondrovi držím kousátko. Většinou se ani při tom řvaní neprobudí.. tak ku ho musím držet..
Ale zkus ty jak tu píšou holky 🙂
Jinak mastičku Máme dologel, slečna v lékárně říkala že je to mastička z bylinek a trochu to pomáhá 🙂

luciehutt
24. kvě 2017

@luciehutt Tak jsem se na to mrkla a je bez omezení věku 🙂 . Stála do dvou stovek.

lv
24. kvě 2017

Zoubky můžou bolet i když jen poporůstají v dásni, slinění, ruce v puse patří k věku, bohužel i ty koliky.