Noční kojení. Jak snížit četnost kojení v noci?

Zodpovězené
10. led 2019

Dobrý den.

Mám 10ti měsíčního syna a vyžaduje noční kojení po 2 hodinách, někdy i častěji. Už je to moc dlouhé a já jsem nevyspalá. Poradíte jak noční kojení ukončit? Nebo alespoň na méně časté kojení. Přes den nekojím vůbec, nechce, jen ráno a večer.

Děkuji

Dobrý den.

Někdy dítě začne odmítat denní kojení a "svou dávku" si vybere v noci. Nevím, jak byly zaváděny příkrmy, často se toto děje, když chybně nahrazujete kojení příkrmem. Dochází pak k dlouhé pauze mezi kojením, poklesu laktace a předčasnému ukončení kojení. Nyní bych určitě nedoporučila omezovat ještě noční kojení, patrně by se dítě odstavilo úplně a MM je nyní stále velmi důležitou součástí stravy. Zkuste opět začít kojit ve dne, nabízejte, kdykoli je to možné (před denním spánkem, po probuzení apod). Laktace se opět více rozběhne. Nepoužívejte dudlík a určitě ne lahvičku ani pro podávání ostatních tekutin (vody) k pití.

Jak zvládnout časné noční kojení - spíte s miminkem? Pokud ne, zkuste to, miminko se v noci obslouží samo a navíc se lépe sladí Vaše spánkové cykly.

Držím palce, ať vše zvládnete a můžete i nadále kojit.


Přeji Vám krásný den.
Radka Jakubová