Nočník. Prosím, poradíte?

kloky1
4. lis 2019

Ahoj, všechny prosím o rady jak na nočník či záchod.
My vidíme nočník a je zle, brekot a uteče se schovat. Už jsem koupila Ondráškovi nočník s volantem, ale na neho vleze jen s plinkoou a hrát si.
Máte nějaké rady jak na něj? Budou mu tento měsíc dva roky.
Děkuji moc

modrykonik147
4. lis 2019

Jedine co je cekat.kazde dite to ma proste jinak.neposlouchat reci ze uz je velky ze uz by mel byt bez plen.ono to prijde zde dne na den.mala nechtela nocnik ani videt.chodila rovnou na zachod.doporucuji koupit redukci a schodek.bavilo ji ze si tam sama vyleze a sama utrhne papir.a pak chvalit a chvalit.taky vzit treba nejakeho plysaka nebo hracku co ma rad.klidne at ji drzi nebo se na ni diva.ono se to urcite podari.hodne stesti a pevne nervy

babanci
4. lis 2019

To u nás byl t samé, ale zvrtlo se to. Dělali jsem to podobně jako modrý koník a za měsíc, dva, se to ta naše naučila.

tervi
4. lis 2019

@kloky1 Kliiid, prostě na to není zralý. U nás to bylo to samé. Jednou za dva měsíce nočník vyndej, zkuste to a uvidíš reakci. Když bude řev, zase nočník ulož... Až ho bude tolerovat, sundej plenu a už ji nenandej. 5 dní bude peklo, protože když úklidíš louži, budeš uklízet hovínko, ale pak se to zlomí... Hodně zdaru!

kloky1
autor
4. lis 2019

@tervi můžu se zeptat kdy se to zlomilo u vás?

tervi
4. lis 2019

@kloky1 😂😂😂 Teď v září, byly jí 2r a 8m. Prostě najednou začala tolerovat nočník v mistnosti, odmítla si na něj ale sednout. Vzala jsem jí pleny, 4dny fakt peklo a pátý den ráno jsem jí řekla, že to zkusíme a ona si sedla a hurá.😁 Ale stejně jsme museli připomínat a posazovat. Pomůže i sladká odměna. Až po měsíci si dojde sama. Na velkou ze začátku nechtěla vůbec, to říkala, že patří do kalhotek, ale když jsme pak dlouze sprchovaly a předpíraly, tak sama pochopila. Chce to fakt vydržet.

nik1
4. lis 2019

Můj syn 2 roky a 2 měsíce taky nechce o nočníku ani slyšet. Je s plenama úplně spokojený. A to máme látkové. Každým dnem bych měla rodit a už se fakt těším, že budu látkovat dvě děti. Nekdy uz mi to leze krkem, ale stejne nezbyva než počkat. Nejsi v tom sama.

puhelin
4. lis 2019

Dcerka plenky odmitla kdyz mela 2r3m. Bylo vedro, rano se probudila lehce opruzena, tak jsem plenku sundala, ze se vyvetra. A uz ji pak nechtela obleknout. Musela behat naha. Vecer plenku taky nechtela na noc, to uz jsem byla trochu ve strachu. Vecer nepila tolik, opet spala bez kalhot. Pro jistotou jsem pod ni dala podlozku. Zvladla to. Nehody ma i ted ve 2r7m, ale jen proto, ze se soustredi na jinou cinnost a zapomene (neuvedomi si to), ze potrebuje curat. Do tech 2r3m na nocniku hysterie, cekali jsme miminko, tak jsem koupila plenky na cely mesic pro oba, tech penez!!! A cekaji tu, az do nich mladsi braska doroste. 🙂 Jen musela chodit opravdu asi ten mesic bez kalhot, kalhotek apod. (resila jsem to dlouhyma suknema/satickama, doma jen v tricku).

telicka
4. lis 2019

@nik1 moje kamarádka má kluka dva ročky taky odnaučuji ,ale nedaří se myslím si ,že do ničeho nenutit přijde den ,když plenku nebude chtít bude mu to vadit na zadku ,že je počuraný .Když se bude nutit ,tak si myslím tím tuplem se sekne.

janager
4. lis 2019

Maminy, co si myslíte...teď je synovi 2,5. V červenci jsem se rozhodla, že mu už nedám plínky, že to zkusíme bez nich. Byly tam nějaké náznaky připravenosti. Že začátku to byl boj. Bobek u čůrání dělal do kalhot. S tím bobkem se to do měsíce ustálilo a začal si říkat sám. Žádná nehoda od srpna nebyla. Ale čůrání je furt nejisté. Střídají se chvíle, kdy se několikrát počůrám a nebo naopak je i schopnej si sám přinést nočník a vyčůrá se nebo si řekne. Ale v 70% případů má cvrkuto. Řekne si, ale vždy má malinko učůrnuto. Je to po takové době normální? Skoro 5 měsíců.

nik1
4. lis 2019

@telicka zkoušela jsem to i trochu drsněji, protože syn je dost lenoch, ale akorát se tak zabetonoval, že jsem myslela, že mu praskne bříško. Prostě se to musí vydržet. Koupím redukci na wc, třeba vezme časem na milost to. Ale jak se píše v příspěvku výš, nejlepší jsou ty řeči typu jaká je to ostuda, že má ještě plíny, že je potřeba se tomu věnovat, že čísi dítě bylo v roce a půl bez plen,... No, většinou si myslím něco o prdeli, ale občas to ten můj těhotný mozek prostě nahlodá.

sobist
4. lis 2019

Radu nemám, ale můj ječí jako o život i na nočníku i na záchodě, nevysvtělíš nic.. 🙂 Některým dětem to prostě trvá. Hodně sil a pevné nervy!

suromana
7. lis 2019

Syn taky nechtěl o nočníku ani slyšet, nešlo ho na něj prostě posadit, vzpíral se a hned z něho utekl, vždycky jsem to jednou za čas zkusila a když to nešlo, tak jsem ho nelámala, když měl 2 roky a 7 měsíců, tak mu to najednou docvaklo a ze dne na den byl bez plen a bez nehod.