Nosítko na léto pro drobné miminko. Je nosítko Kibi vyhovující?

Zodpovězené
12. bře 2019

Dobrý den,

chtěla bych poradit ohledně výběru nosítka pro miminko. Dceři jsou 4 měsíce, ale od narození je drobná, nyní 5,4kg. Nyní nosíme v šátku, ale na teplé dny se v něm upečeme obě a také to motání je například u auta ve městě nepraktické. Mám 163cm a 57kg, ale kvůli manželovi máme šátek 5m a než ho uvážu, polovinu šátku vyválím po zemi. Chtěla bych pořídit nosítko, ideálně rostoucí. Nenosíme nijak často, tak dvakrát do měsíce, když se potřebujeme přesunout a nejde vzít kočár. Z toho důvodu bych chtěla investovat cca 2tis. Koukala jsem po nosítku zn. Kibi. Co si o něm myslíte? Případně můžete poradit něco, co by nám vyhovovalo?

Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,

nošení v šátku pro malé děti je rozhodně nejkomfortnější a jak píšete, váš komfort se snižuje tím, že máte zbytečně dlouhý šátek a moc se s ním pak tedy nadřete. Co se týká léta a tepla, mě byl vždy šátek příjemnější, vzdušnější, rychleji vysychal, termoregulační vlákna jako bambus, hedvábí nebo len, zvýšili nosící pohodu a nikde mě nedřely popruhy či bederák.
Kibi je pro vás dobrá volba, také i proto, že váš cenový strop je poměrně nízký. Kvalitní nosítka, používají kvalitní atestované materiály, případně šátkovinu, atestované spony i popruhy, tudíž ta cena se na tomto projevuje.

Vhodných nosítek pro nošení dětí je dnes celá řada. Nejpříjemnější jsou nosítka šitá přímo ze šátkoviny, tedy z materiálu, ve kterém se nosí děti. Jsou tkané tak, aby pružily správným směrem, často jsou tkány z příměsí, které mají termoregulační vlastnosti či vlastnosti zvyšující nosící komfort. Nosítka šitá z těchto materiálů pak jsou také velice pohodlná, jak pro nosiče tak pro malého nošence.
např. https://www.moisha.cz/nositka/
dále pak jsou velice kvalitní a příjemné značky českých výrobců Donkey, Andala, Martys atd
či např. zde https://www.isatky.cz/zbozi/lennylamb-toddler-b...

Pro správný výběr je ideální možnost si nosítka vyzkoušet, což můžete buď v některých podpůrných mateřských centrech ve svém okolí nebo na některých srazech a akcích pořádaných ve vašem okolí FB skupinkami.

Přeji dobrý výběr a mnoho pronošených chvil.
Silvie