Novorozeňátko+předškolák a bacily ze školky

semmonika
10. lis 2014

Dobrý den maminky
Potřebuji prosím poradit.
Do 14 dní očekávám narození miminka a nevím co dělat s dcerou chodící do školky, jestli ji po narození sourozence preventivně třeba na měsíc odhlásit?Jde o to že dcera si často nosí ze školky kašel a rýmu a nevím jestli by nebylo lepší jí nechat raději doma ,aby mi pak mimčo hned na začátku nenakazila.Nebo to moc hrotím??Co myslíte?

margotecka
10. lis 2014

@semmonika Ahoj, tak to by zajímalo i mne, jsem ve stejné situaci, jen s tím, že mě se druhé miminko narodí za 5-7 týdnů 🙂

nov777
10. lis 2014

Ahoj, znám několik případů, kde to proběhlo úplně v pohodě a taky jednu kamarádku, která si nechala starší dítě rok doma a do školky ho neposílala. Asi je to o rozhodnutí matky, je fakt, že starší dítě se asi nudí, když se mamka věnuje mimču a na druhou stranu ten strach z bacilů chápu taky. Osobní zkušenost mám v tom, že mi k novorozeňatům (14 dní) přišel na návštěvu synovec (školkové dítě) a v tu ránu jsme měli antibiotika 🙂

bonduele
10. lis 2014

Ahoj, me se narodila druha dcera tyden pred začátkem skolky. Starší syn šel do skolky poprvé. Taky jsem se toho bála, ale zatim je to v pohode. Starší syn ted mel ted ATB, ale malá je naprosto zdravá. Plně kojim a snažila jsem se aby syn malou moc nepusinkoval. Ja bych dceru do skolky chodit nechala. Kor kdyz uz je predskolak nemocná tolik není a poslední rok ve skolce je myslim hodně důležitý. Navic se bude s miminkem doma nudit a vy nebudete mít tolik času na ni ani na miminko.

veruska007
10. lis 2014

Mám tři děti 2 roky po sobě, tohle jsem řešila 2x. Nechala jsem je ve školce, za prvé se kojené dítko tak snadno nenakazilo a za druhé když už chytlo později mladší dítě školkovský bacil, tak si říkám, že si tak vycvičí imunitu a už mi nebude tak často marodit, až bude taky ve školce.

zuza01
10. lis 2014

Mám to samé, dcera v září nastoupila do školky a já měla měsíc staré dítě... Starší je pořád nemocná, neustále něco ze školky nosí, už měla i ATB. Malá to nechytla, je kojená, tak možná proto. Dr. mi řekla, že dřív se to takhle nesmělo, aby byl doma novorozenec a jedno dítě ve školce, kvůli nákaze.

pavlapl
10. lis 2014

Nějakých bacilů se neubráníš. Já mám 8 letou školačku a 4 letého školkového a když se narodila Anďa tak to bylo v pohodě. Sice měla už 2x rýmu ale zvládla to dobře. Alespoň bude odolnější.

semmonika
autor
10. lis 2014

Tak děkuji vám moc 🙂 na to kojení jsem uplně zapoměla!! tak asi dceru nechám chodit do školky,ještě by to pak měla miminkovi za zlé,že co je na světě tak nemůže za kámoškama 🙂