Očkování - rotaviry, máme do toho jít?

pavlina_pacltova
21. zář 2017

Ahoj,minulý týden nám doktorka nabídla nepovinné očkování v 6 týdnech na rotaviry. Vůbec nevím jestli do toho máme jít a nebo ne,aby to nebyly zbytečně vyhozené peníze.

jitka0a
21. zář 2017

Ahojky my jsme děti na rotaviry očkovat nenechávali. Zdálo se nám to i moc drahé, ale záleží jakou máš pojišťovnu, vím že třeba u 205 šlo převést svůj podíl na očkování na dítě a to máš asi 500kč, pokud to tedy nezměnili a šlo to jen u těch rotavirů. Naše děti do pusy moc věcí nestrkali 😀

verunkanatalka
21. zář 2017

Já dceru nechala očkovat.Kamarádka ne a skončila v nemocnici (se synem).Bylo to strašný..průjem,vysoké teploty.Říkala,že se o žádné své dítě tak nebála (má 4 děti).Za mě očkovat.

pavlina_pacltova
autor
21. zář 2017

@verunkanatalka a mohu se zeptat jakou vakcinou mě nabízejí Rotateg-levnejsi a pak Rotarix - dražší.

kachnicky
21. zář 2017

Nechat určitě naočkovat! 🙂 Ja byla s dcerkou 15m tyden v nemocnici :( Chudinka měla 4 dny kapačky :( Až budu mít druhe tak očkovat určitě budu

absintka19
21. zář 2017

Ja jsem nechala naockovat, zdravi ditete za to stoji. Lepsi prevence nez represe 🙂 Pak bych si vycitala ze jsem chtela usetrit....
Ockovani rozhodne neni vyhozene penize.

tofife
21. zář 2017

Taky jsme očkovali obě děti. Doktorka říkala, že ve školce se to chytá potom... A i různě jinde samozřejmě.. Dávali jsme Rotateq, nic jiného nám ani nenabídli. Pojišťovna pak přispěla. Jedna dávka stála 700,-

gepe
21. zář 2017

Obě děti a Rotarix

normalnimatka
21. zář 2017

každý očkování je sračka. každý má rizika a negativní dopady, ať už je zaznamenáme, nebo ne. vůbec není záruka, že to, že proti něčemu očkuješ, to dítě nedostane..proč jsou asi školky plný čenrýho kašle? když se tam dostanou v drtivý většině jen naočkovaný?
a v nemocnici na kapačkách může dítě skončit s jakoukoliv sračkou, když na to přijde.
moudřejší je starat se o imunitu dítěte jako takovou.

gepe
21. zář 2017

@normalnimatka jsi ve skupině tady na MK - Respektovat a být respektován, tak si tam osvěž přístup k lidem s jiným životním postojem či názorem na některé věci. A Tvůj příspěvek dle mého nazoru mimo téma, vulgární i agresivní. Jde to napsat i jinak, ne rovnou děsit maminku s prvorozeným dítětem. Hanba Ti.

normalnimatka
21. zář 2017

@gepe v mým příspěvku není žádný nerespektování jinýho názoru, natož útok nebo něco podobnýho. úplně věcně jsem okomentovala pár faktů, který se týkaj očkování. žádný strašení...autorka se ptala, jestli očkovat jo nebo ne. tak odpovídám...;)

misa357
21. zář 2017

@gepe
@normalnimatka přeci nenapsala nic špatného, ani nepravdiveho, tak ten planoucí meč zase zastrčte.

misa357
21. zář 2017

@pavlina_pacltova Naše doktorka mi řekla, ze mi to ani nabízet nebude, protože je to zbytečná sračka a nakazit se může i přes očkování.

normalnimatka
21. zář 2017

@gepe jo a mimochodem, je zajímavý, že věty typu "ten a ten skončil na tejden v nemocnici na kapačkách..." ti jako strašení nepřijdou:D

normalnimatka
21. zář 2017

@misa357 čest takový doktorce... kéžby jich bylo víc:D

misa357
21. zář 2017

@normalnimatka Jo jo, je zároveň homeopatka a ma rozumný názory na očkování, kojení, fyzickej vývoj, dokrmování, atd... Je netabulková ale pečlivá. Měla jsem fakt štěstí, ze měla ještě volno.

lenka_strelenka
22. zář 2017

@pavlina_pacltova Rotateq i Rotarix stojí stejně - Rotateq jsou 3 dávky po 1000 a Rotarix dvě po 1500. My jsme dali po diskuzi s pediatričkou Rotateq, údajně je to prý ale vcelku jedno.
A ano. Očkování nechrání proti VŠEM příčinám průjmu, ale proti nejčastějším patogenům, což jsou u dětí právě rotaviry. Můžu-li ochránit své dítě alespoň před něčím, udělám to.

kachnicky
22. zář 2017

@normalnimatka Jde vidět že jste se s ničím podobným v praxi nesetkala! Kdyby jste si tim prošla mluvíte jinak... A věřte že kdyby ma dcera byla naočkovaná tak měla tenkrat jiný lehčí průběh a nebo vůbec žádný...Chytla to na plavani moje dítě a jestě jedno jsme skončili v nemocnici, ostatni děti co buď byli kojený a nebo naočkovaný měli lehoučký problém a nebo vůbec nic.Naopak dcera 2 dny neudržela v sobě ani čaj, nasledujíci dny byl zázrak když snědla 1 piškot a udržela to v sobě. TAK ŽE SI ODPUST TY 'PŘECHYTRAČELÉ' NÁZORY CO NEMAJÍ HLAVU ANI PATU A JSOU VÝPLODEM TVÉ FANTAZIE!

wampzee
22. zář 2017

Naše doktorka, přestože je očkovací, nám rotaviry nedoporučila. Že je to zbytečné a průjmové onemocnění nejakym způsobem prodělá každé dítě. Některé bohužel skončí v nemocnici, ale není to podmínkou.

verunkanatalka
22. zář 2017

@pavlina_pacltova já si připlatila za tu lepší.Platila jsem kolem 900 kč za dávku.

fallingstars
22. zář 2017

Nebudu nechávat. V tomhle případě mi rizika opravdu vážného poškození z prodělané nemoci nevyvažují další vakcínu. Nejsem očkovací odpůrce, ale zvažuji, nechci jí bezhlavě napíchat vším, co je trhu. To jí raději asi oočkuji třeba na meningokoky.

pavlina_pacltova
autor
22. zář 2017

Holky všem vám děkuji za názory.... Ať už jsou takové nebo makove 😊 je pravda,že v dnešní době člověk ani neví co a jak a jelikož mám první miminko,tak se jí snažím dát to nejlepší. Vím,že u nás ve školkách to docela teď jede a upozorňují rodiče. Sice na školku máme čas,ale jak to bude vypadat za tři roky?🤷🏻‍♀️ Jinak u nás stojí Rotateg jedna dávka 750 a Rotarix 1/1500 a ještě jedna věc může rotaviry přenášet i pejsek?

wampzee
22. zář 2017

@pavlina_pacltova to lítá vzduchem...myslím, že pejsek něco přinést domu taky může, ale stejné riziko máš kdekoliv jinde.

teeerez
22. zář 2017

Myslim, ze uRotatequ slibuji delsi ochranu, takze bych dala ten. Je ale opravdu dobre neockovat spoku s Hexou, byt je to "dovolene". Kombinace delaji nejvice nezadoucich ucinku

zmrzlinka
22. zář 2017

Děti jsem ockovat nedala.Syn je měl v sedmi měsících....zvladli jsme to doma.

westie
22. zář 2017

@pavlina_pacltova Nam doktorka rikala, ze to doporucuje v pripade, ze miminko bude v kontaktu skolkovyma detma - ma starsiho sourozence nebo ty mas kamaradky s detma ve skolce. Jinak ze je to zbytecne, protoze nejhorsi prubeh je prave u miminek, kdyz to chytne starsi dite, ten prubeh uz neni tak hrozny. Mame zatim jedno dite, kamardky maji deti spis stejne stare jako ja, takze jsem ockovat nenechala.

beruskaev
22. zář 2017

Dceru jsem naočkovat nechala, je jí 5 a půl roku a do dneška měla jednou průjem (ve 2,5letech) a jednou zvracela (kolem 1,5 roku), vždy to byla jednorázová záležitost, jinak nevíme co to je průjem ani zvracení a ruce v puse měla docela často (i dnes s tím pořád trošku bojujeme), nevím, jestli je to jenom díky očkování nebo jsme měli štěstí.. Teď čekáme druhé mimi a začínám se o očkování opět zajímat a nejspíš opět dáme.. Já se v těchto věcech hodně řídím svou intuicí, udělejte to tak, jak to cítíte Vy..

terezapetrova
22. zář 2017

@beruskaev očkováni proti Rotavirum automaticky nechrani pred prujmem. Jen pred tim, který je způsoben Rotaviry. průjem vzniká z mnoha příčin. Každopádně je fajn, ze se Vám vyhyba.

terezapetrova
22. zář 2017

@westie nás starsi chytil rotaviry jen tak bez kontaktu ze skolkovymi detmi i bez kontaktu se sourozencům tehdy jeste, stačí, ze se jezdí MHD pak dítko strčí prsty do pusy a muže se to stát.. Bohužel, přebalovani 40x denně a problemy skoro čtvrt roku nepreju nikomu :(

terezapetrova
22. zář 2017

@pavlina_pacltova akorát, ze za tři roky už ti Rotaviry lékař nedá ty se očkuje cca do roka. Naštěstí nejvíc nebezpečné pravé pro takto malé deti. Ja jsem bohužel pres zdravotní problemy ani jedno dítě očkovat nemohla. Jinak bych určitě očkovála hlavne po zkusenosti me mámy kdy moje sestra na podobnou infekci malém zemrela :( je to dost o těch zkušenostech si myslim, kdo ma spatnou radši očkuje - můj názor 🙂

terezapetrova
22. zář 2017

@fallingstars v nejhorším případě muže dojit i k umrti to pro už je tedy dost. Omlouvám se, ze jsem asi nepříjemná ale zkušenosti jsou bohužel zkušenosti.