Od kdy můžu koupat mimčo na koupališti?

djkrypta
11. čer 2010

Ahojte maminky,

chtěla bych se zeptat od kdy je a jestli se vůbec smí koupat mimčo na koupališti? Mám 3 měsíčního syna a ráda bych vyrazila k vodě, jak jsou te´d ty vedra, tak jestli s ním můžu taky do vody? Děkuji.

luthien.k
11. čer 2010

Nevím, jestli o tom je někde nějaké pravidlo, ale já osobně bych počkala minimálně do půl roku, lépe do roka 😉 Kurzy plavání se také před půlrokem pro děti nedělají, co mám zkušenost.

editah222
11. čer 2010

Ptala jsem se pediatra a do vody v bazénu (klasickém na koupáku nebo lázních) se doporučuje až od roku. Ale můžu to prý zkusit dřív 🙂 Je to kvůli množství chloru.
Kámoščina holčička je narozená v dubnu a v červenci se už koupala nejen na koupalištích, ale i v rybnicich a nic se ji nestalo 🙂 Ale je to 7 let zpátky a to se ještě nic tak moc neřešilo 😉

luthien.k
11. čer 2010

Jo a s tak malým mimčem bych rozhodně do těch veder ven nevyrážela, ale zůstala raději doma v chládku (jestli máte chládek 😅 )

dezyre
11. čer 2010

Kurzy plavání pro mimča jsou od tří měsíců.. Já plánuju jít s malým do bazénu hned jak začne držet hlavičku, ale do domácího krytého. Já nevím, ale ještě bych měla strach malého koupat na koupališti, nejen z důvodu chladnější vody...

luthien.k
11. čer 2010

Aha, tak u nás jsou od půl roku, nijak jsem to jinde nestudovala... Na koupališti bych měla prostě obavu z toho, co tam všechno plave, kolik dětí tam načůralo (nebo hůř), řasy a sinice produkují toxiny a těžko říct, jak na ně bude prcek reagovat, takže minimálně hrozí nějaký ekzém 😖

martek
11. čer 2010

tohle jsem nasla na strankach jihlavskyho koupalište:
Na základě vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č.135/2004 Sb. část třetí,§ 11 nemají děti do 1 roku věku přístup do bazénu !!!

momin
11. čer 2010

djkrypta Danik je narozeny v breznu a v lete uz sme byli na koupalisti. 😉 nebala bych se.

kalerat
11. čer 2010

Djkrypta já bych klidně s takovým miminkem na koupaliště šla, ale do vody bych ho určitě nedávala 😉 Taky pozor na teplotu venku, třeba dnes se tam čeká hrozný pařák a to bych si teda ani s mým 2 letým synem nelajzla.

aleachim
11. čer 2010

holky, kurzy plavání jsou od různého věku. Každopádně do bazénu se nedoporučuje před 6 měsícem chodit a pak hlídat hladinu chloru. Ptala jsem se na to loni, když jsem chtěla u nás doma se s malou koupat. Jinak do veřejných bazenů by se děti do 1 roku neměly pouštět.

3měsíční mimčo bych na koupaliště vůbec netahala. V kočárku mají děti příšerné vedro, a to i ve stínu a aby bylo takhle malé mimčo na dece mi příjde nebezpečné. Ťěch vzruchů kolem je tolik, ža by z toho mohlo být přetažené, o úžehu ani nemluvě. Raději bych počkala doma v chládku a vodní radovánky nechala na příští rok.

momin
11. čer 2010

Holky tak to si ale delate srandu ne ze maji byt maminky s maly maminkama doma doma v takovemhle pocasi? 😅

aleachim
11. čer 2010

momin, loni bylo houby léto, ale dnes má být fakt velké vedro.

Včera jsem viděla takové malé miminko v kočárku, celé bylo červené, upocená,.... no, bylo mi ho děsně líto. A toj proto, že maminka potřebovala jít na zmrzlinu. Netroufám si tipnout, jak by se takové dítko cítilo na koupališti, kde je spousta lidí a hluku, o teple ani nemluvím.

lamarika
11. čer 2010

djkrypta když byly malýmu 3 měsíce a byli jsme na koupalšt, tak jsem mu chtěla zvlažit nožky a jen jak se ho tam dotkla ta studená voda, tak začal bejkat. Kojence bys neměla koupat v chladnější vodě než je 30 stupňů a to maxmlně po dobu 20-30 minut. Takže dpověď na tvoji otázku je, že až tam bude 30 stupňů a kvůli chlóru a chemikáliím co se dávají jako příměsi do veřejných koupališť nejlíp až od 1 roku.

aleachim
11. čer 2010

Mom, a ty si děláš srandu, že tak malé miminko má být celý/půl den na koupališti, protože mamince je horko? 😅

momin
11. čer 2010

No nic.. prijde mi to vazne ujete takhle dite izolovat!
Svuj nazor sem napsala,uz do toho nebudu ryt... 😉

momin
11. čer 2010

Aleachim a kdo mluvi o pul dni? 😅

aleachim
11. čer 2010

mom a na jak dlouho? Cesta tam, cesta zpět, neříkej, že tam budou hodinu🙂. Hold co člověk to názor🙂

lamarika
11. čer 2010

aleachim a jak by to měli řešit maminky s více dětmi? S jedním zůstat doma můžeš, ale když máš i starší dítě, tak to doma celý den nezabavíš.

momin
11. čer 2010

Asi tak.. co clovek to nazor... 😉

editah222
11. čer 2010

No venku je 28 a doma máme 27 stupnů, takže si myslím, když bude dítko ve stinu tak je úplně jedno jestli se peče doma nebo venku 🙂

vendulka
11. čer 2010

ja ani letos neplanuji s dcerou jit na koupaliste,nepotrebujeme tam chytit nejake svinstvo a do plavani jsme taky chodily az od 6m, myslim, ze to mimco ci dite to prezije bez koupaliste a vystaci si treba i s bazenkem na balkone, tot muj nazor...loni byla kamaradka s malym klukem (1,5 roku ani ne) na koupalisti a chytli tam jakejsi bordel, takze nac zbytecne riskovat a ven s malou taky nechodim v tom vedru, na co?Aby chytla uzeh?Mozna tak brzo rano nebo nekdy navecer po te 18h

aleachim
11. čer 2010

edit, není, doma má klid. A fakt si myslím, že 3měsíční miminko spíš ocení klid domova než rušné koupaliště.

matky s vícero dětmi, to hold musejí nějak zkombinovat, aby ani jedno dítě netrpělo. Takové horka jsou náročné pro všechny.

vendulka
11. čer 2010

editah no my mame doma taky 27st,ale myslim, ze doma je jim lip nez venku

momin
11. čer 2010

No je to na kazdem.. ja bych doma proste nevydrzela cely den kdyz je takhle krasne a Danik taky ne..
Takze se jdeme upect ven... 😝 Ahoooj. 😉

vendulka
11. čer 2010

no ja nevim,ale toto neni krasne pocasi podle me, krasne je tak kdyz je tech 25st.pro me teda 😉 ale jak pises,at si kazdej dela jak chce...a ja osobne jsem rada, ze jsem doma a ven nemusim, bych tam zdechla,ale u vody je to jine (teda u more), tam se ty vedra daji prezit,ale ne v rozpalenem meste

luthien.k
11. čer 2010

Nejde o to dítě izolovat, ale když má být 35 st., tak zdravý rozum velí, ušetřit miminko takového vedra co nejvíc, může to být pro ně nebezpečné, jak se tu už psalo. Myslím, že i starší děti to vydrží se osvěžit doma v bazénku, případně pod chladnou sprchou 😉

luthien.k
11. čer 2010

@momin, ale Daníkovi nejsou tři měsíce 😉

momin
11. čer 2010

luth sla bych i kdyby mu ty 3 mesice byly.... 😉

kalerat
11. čer 2010

My jsme byli minulý rok na koupališťi snad 2x, ale syna to stejně nebralo. Tím jak nebylo pořádný léto, tak byla voda studená, takže do ní ani nechtěl jít.
Jak už jsem psala, já bych v takovým vedru nešla na koupaliště ani s mým 2 letým synem. Nestojím o úpal ☹

luthien.k
11. čer 2010

mom, a co by z toho měl, kdyby ležel spařený v kočárku? 😒

aleachim
11. čer 2010

luth, já myslím, že nejde o dítě, ale o maminku🙂. Mom nezlob se na mě, ale tohle mi příjde sobecké. Ale máš pravdu, ať každý dělá, co uzná za vhodné. Já jsem jednoznačně proti.