Odsávání a uchovávání mateřského mléka

evice21
17. říj 2017

Ahoj ve spolek, chystám se na pár hodin opustit našeho mimináčka a řeším jak to udělat s mlékem. Je plně kojeny a mezi kojenimi mu chci postupne odstrikavat zasoby na tu chvili kdy ho necham u nasich, jedna se asi o 2-3 krmeni. Jde mi o to, ze urcite mu najednou neodstrikam tu davku, co on vypije kdyz hi jeste mezitim kojim. Takže bych to udelala takto a vy prosim poradte jestli je to spravne. Budu postupne behem dne odstrikavat a uchovavat v lednici (vzdy to odstrikane mleko naleju vychladle uz k tomu predchozimu vychladlemu co uz v lednici je?) a nasledne dam to co jsem odstrikala za ten den do mrazaku?
Predem diky za rady, nemám absolutne zadnou zkusenost...😒

lv
17. říj 2017

Jo, takto.

terlik
17. říj 2017

Ahoj,
já bych to tedy neslévala, ale zamrazila mléko hned po odstříkání a pak to případně slila před podáváním. Tak to tedy dělám já. Určitě bych nemrazila mléko, co je už 24 hodin v lednici.

stuplakova
17. říj 2017

@evice21 Já bych to udělala jako @terlik , taky bych nezamrazovala mléko co už je dlouho v lednici, může ti to trvat odstříkat i celý den. Dala bych to do sáčků do mražáku i s datumem a množstvím co jsi odstříkala a pak to smíchala až před podáním.

v_erunka
17. říj 2017

Ahoj, na kurzu nám PA říkala, že odstříkat a míchat z toho dne. Pak je prý nejlepší zamrazit v těch tvořítkách na led, vymačkat a dát do popsaného sáčku. Pak můžeš vyndat třeba jen tři kostky a nemusíš rozmrazovat všechno, protože pak bys to, co nevypije, měla vylít (znovu neohřívat ani nezamrazovat). A v mrazáku maximálně měsíc

bara.pibr
18. říj 2017

Ahoj, odsávala jsem dost, byla jsem se synem dlouho v Motole. Odsávat můžeš do lednice celý den jak píšeš a pak dát do mrazáku. Po rozmrazení už znovu nezamrazovat. Zmražené vydrží 6 měsíců, do té doby je třeba spotřebovat. Používala jsem sáčky, jsou na skladování celkem praktické.

smudlinka24
20. říj 2017

Ja pouzivam sacky na led, ale mliko pres den nestradam-nemicham. Vzdy zamrazuji cerstve vychladle z jedne davky.

evice21
autor
20. říj 2017

@smudlinka24 a ty sacky nejak sterilizujete? To asi moc nejde nebo?a pak rozrazite dohromady kolik kosticek potrebujete, třeba i z více dní?

smudlinka24
20. říj 2017

Sacky nesterilizuji, predpokladam, ze jsou ciste. Pak si odloupnu kolik kosticek potrebuji, planuji davat treba po kosticce na krmeni k UM. Zaroven jsem si koupila toto

bara.pibr
20. říj 2017

Jsou speciální sáčky na mateřské mléko, já používala od Aventu, jsou připraveny rovnou k použití. Není třeba sterilizace. Nemusíte zamrazovat z jedné dávky, můžete smíchat víc dávek za den. Já odsávala na plné "kojení", takže kostičky bych dělat nemohla. To bych neměla kam dávat 😉