Odstavení - UM? Nový rituál spaní, ale jaký?

pisisvori
19. kvě 2015

Ahoj, dcera teď 10m mě začala kousat při kojení. Přes den to dělá pořád, takže přes den už jí nekojím, ale od mala usíná u prsa, takže večer se snažím kojit, ale jeden den v pohodě pije a během pár minut usne... další den kouše a tím pádem usíná třeba hodinu, když jí prso nedám. A takhle pořád dokola. Měly jsme krásný režim...spala ráno 30-60 minut, pak odpoledne 1,5hodiny....usínala večer do 30 minut po koupání. Teď už spí je 1x za den od 10.30 do 12-12.30 a někdy večer usne hned a někdy až po té hodině okolo 19.30-19.45. Leze z postýlky, chce do obýváku za starší ségrou ....před usnutím pláče....Ráno vstává okolo 6 hodiny. V noci se budí minimálně 3x, většinou víckrát a dost dlouho cucá...k ránu už bohužel zase někdy kouše☹. Nechtěla bych jako u starší dceru uspávat i 2 hodiny každý večer. Ale starší jsem odstavila v 15,5m a 1 den po odstavení si vzala Sunar a usnula místo u prsa s flaškou a za 3 dny po odstavení začala spát celou noc. Teď řeším co s tou mladší, ale bojím se, že když jí odstavím bude se ve svém věku budit pořád a už nebudu mít nic tak jednoduchého jako strčit jí prso. Mám strach, že si nevezme UM (z flašky normálně pije)...a když nebude mít kojení , tak nebude mít žádné mléko, protože jogurty přestala jíst...(ano je mi jasné, že třeba když jí bude mléko chybět něco si vezme časem). A nevím co s tím uspáváním....proto se ptám a pokládám otázky. Chci jasné odpovědi ne diskuzi o tom, jestli dávat UM, jestli zkusit Estvillovu metodu....proto používám otázku ne diskuzi🙂. Velké díky všem moc za odpovědi.

Mám několik dotazů:
1.v kolika měsících jste odstavily?
2. spaly po odstavení děti celou noc? Nebo třeba se to aspoň zlepšilo?
3. Vzaly si po odstavení děti nějaké UM, jaké?
4. jaký jste zvolily rituál uspávání, když už nemohla usínat u prsa?
5. zkusili jste Estvillovu metodu, aby usínalo dítě samo a aby se v noci nebudilo? Fungovalo to?

rozzaarka
19. kvě 2015

1)15m
2) ne. obcas, nahodou. spani se obecne moc nezlepsilo - zuby, sny atd. Ale jist v noci nechce.
3) uz byl velky, um jsme vubec nedavali
4) vecere, koupani, do loznice. nenutit lezet, kdyz jeste spat proste nechce, tak spat nebude. nekdy to trva hodinu, jindy 15 minut. jsem u nej, ctu mu, hladim, povidam si s nim, aby usnul v pohode a ne s placem. Kdyz jsem ho drzela v posteli (klasicka velka), strasne plakal a usnul vicemene s placem, coz mi trha srdce. takhle si pak sam lehne, vyklada si, obcas se sam zasmeje tomu, na co mysli, ja ho hladim. a spi klidneji, nez kdyz usnul s placem.
5) ne a nikdy bych to neudelala.

jankadudova
19. kvě 2015

1 - 8m. Syn se odstavil během tydne sam, nevim proc, bylo mi to lito, ale co se da delat
2 - Obcas 2x, spise 1x se vzbudil a vzal si lahev s UM. Davam mu 150ml. Rekla bych, ze to blo stejne i když byl kojeny.
3 - Ano, bez potiti. Hami 2.
4 - Koupani, mazleni, hrani..kolem osme, pul devate do postýlky s mlickem v lahvi a pustit hudbu z kolotoce. Delame porad, nekdy si kolotoc sam zapne, když zapomenu 🙂 Hlavne tam nesmíme sedet! Dam mu lahvičku, pohladim a ODCHAZIM.
5 - zkusila jsem u prvního syna, zabralo to, neslo o zadne drasticke sceny, je třeba si o tom něco precist a postupovat dle "planu". Ano, chvilku tezke to bylo, ale za pohodove usinani to stalo. Alespon me ano. Odmitala jsem uspávat dite dve hodiny.

elielizabeth
19. kvě 2015

1. bohužel jsem syna musela odstavit ze dne na den ve 13 měsících

2. prvních pár týdnů se vzbudil 1-2x za noc na UM či čaj ale to se napil a spal dál. A po pár týdnech dostával normálně kaši a spí celou noc. Než jsem ho odstavila, tak jsem kojila i v noci co 3 hodiny...

3. Syn si vzal bez problému mléko či kaše Hami

4. Prostě dostal večer mléko nebo kaši a šoupli jsme ho do postýlky, přečetli jsme pohádku a v polovině pohádky už spal

5. ani nevím co to je 😀

kocour1
20. kvě 2015

Rozumím tomu dobře, že důvod k odstavení je to, že kouše?...myslím si, že je ještě malá na úplné odstavení od prsa a vaše obavy, že by se v noci budila na mlíko a vy byste místo jednoduchého prsa musela dávat flašku jsou docela reálné. Zkuste tedy spíš vyřešit příčinu toho kousání. Nejčastěji děti začnou kousat, když mají ke kojení nějaké pítko, lahev, dudlík...něco, do čeho běžně koušou a pak to praktikují na prsu. Je tedy dobré podávat tekutiny nějak jinak - vyzkoušejte obyčejné brčko, sportovní láhev, nebo rovnou z hrnečku. Prostě aby přestala kousat to, z čeho pije. Může to dělat i dudlík - pokud to jde, můžete zkusit též zrušit. No a při kojení, když vás kousne, ji důrazně řekněte, že ne, že to bolí a na několik minut prso seberte...většinou to brzy pochopí a přestanou to dělat🙂. Držím palce ať se to brzy vyřeší. A fandím vám, že se rozhodnete ještě chvíli kojit, protože kromě toho, že je to pohodlné pro vás, tak je to i pro dítě bezkonkurenčně to nejlepší🙂.