Opakovaně řídká stolice u rok a půl starého dítěte. Je to normální?

zuzan88
17. únor 2020

Ahoj holky, mám syna 22. mu bude 17 měsíců a do teď měl snad 3x normální tuhý 💩, jinak vždy po*raná celá prcka hutnou mazlavou hmotou. Občas i průjem po kterém se chudák vždy hned celý oprudí, až pomalu do krve. Podle mě to není úplně ok, dr. mu jednou udělala stěr, napsala mi mast na opruzeniny (i přes tu se mu to hojí klidně týden) a ok... Myslíte, že skoro v roce a půl je normální takhle kadit? 🤔 Kadí i 4x za den...

makra1988
17. únor 2020

Zdravím, já nevím no, my doma máme také průtokový ohřívač, po tatínkovi. A čím byl starší, tak stolice byla agresivnější, tedy i opruzeniny. Ale hodně závisí i na tom, co jí, hlavně k večeru nebo tak. 👍👍👍

hananely
17. únor 2020

@zuzan88 měli jsme to samé. Vysadila jsem lepek a po 2 dnech normální kakanec.... Zkus vysazovat potraviny, může to být alergie.

zuzan88
autor
17. únor 2020

@hananely a jeeeje

lora1987
17. únor 2020

@zuzan88 u nas to zase byla abkm. Nase dr. uvazovala i o parazitech, to se ale nepotvrdilo. Zkusila bych na cas vysadit bud mliko, nebo lepek a uvidis.

slunea
17. únor 2020

Moje děti jsou alergické na mléko. To se projevovalo hodně řídkou stolicí s hlenem. Bláto kadí po ovoci (čím kyselejší, tím horší) a několika dalších potravinách. Starší taky hodně dlouho kadil několikrát denně bláto, myslela jsem tehdy, že se ještě nespravil po vysazení mléka. U mladší dcerky omezuju i to ovoce a kaká šišky...

astyna88
19. únor 2020

Ahoj,my to ted resime u 2,5leteho a vadi mu na konrc mlecna bilkovina. Nesmi ciste mleko,jogurty nevadi,syry taky ne. Na piti po ranu mu teda davam mandlove nebo kokosove mleko a je po problemu. U lekare kazdopadne muzes udelat alergotest. Ale ja pisou holky vyse,pokus omyl a uvidis.

krutak1fle
19. únor 2020

@zuzan88 napadla me bakterie. My meli patogenni kmen e.coli a mala se toho zbavovala 8 mesicu. Projevovalo se to prujmem s nestravenymi kousky. Ale jestlize mel vyter cisty, tak mu neco nesedi. Napadl me taky lepek. Je treba zkusit vynechat nekolik dni (idealne tyden) a pockat na reakci.
Totez s mllecnymi vyrobky.
Jeste jedna vec. Davas UM? Dceri vubec nesedl sunar. Presli jsme na nutrilon a je ok. Taky trvalo cca tyden, nez se ji to srovnalo.

zuzan88
autor
20. únor 2020

@krutak1fle ano dávám, cca od tří měsíců je na hippu. Teď jsem mu v týdnu udělala 2 rána po sobě poprvé kakao a dva dny takový průjem měl, že se chudák i oprudil.

krutak1fle
20. únor 2020

@zuzan88 od roka se kakao obcas muze. Dostal ho v tom hippu nebo v kravskem mlece?
Jestlize v kravskem, tak by to mohlo byt vysvetleni.
Zkus davat jen to UM co mu sedi a pripadne z mlecnych vyrobku jen ty zakysane s zivou kulturou. Zadne mleko, pudinky a ani pribinak.
Asi bude treba zkouset.
Jen pozor, pokud ma ten prujem dlouhodobe, muze ztratit dost mineralu. My museli davat magnesii a stridat s jinyma mineralkama. A v dobe prujmu prisolit. A taky dieta bez tuku, nez zmizely nejhorsi obtize.
Drzim palce at se z toho co nejdriv dostanete, je to o nervy.

krutak1fle
20. únor 2020

@zuzan88 jo a na opruzeniny mi doktor rikal, ze mam pouzit imazol. Ze uz to je plisnovy a klasicky kremy na zadecek nezaberou. A pomohlo to.

zuzan88
autor
21. únor 2020

@krutak1fle zkusila jsem poprvé kravské mléko na to kakao... Imazol jsem už pořídila, protože opruzeninu teď řeším u mladší dcery.