Opruzeninka, zázemí pro tělíčko na tělo

garalela
15. únor 2018

maminky, jsem s dvou týdenním miminkem a trochu bych potřebovala poradit, určitě máte nějaké fígly, které mne nenapadly. Když si přikládáte nahé miminko na své tělo, jaké si na to děláte zázemí, co se týče hygieny? Malý má opruzeninku na zadečku, takže jej chci nechávat dýchat s holým zadečkem. Mám při ruce plenu, částečně pod sebou jednorázovou přebalovací podložku. když se takto mazlíme jen krátce po přebalení, vím, že je to na nějakou dobu ok, ale když se to prodlouží, hrozí čurání a kakání. Neštítím se toho, ale samozřemě chci mít doma a v posteli čisto. Jak to děláte vy ?
Rovnou se zeptám i co vám nejlépe pomohlo na opruzeninku? Přebaluji často, při odchodu z porodnice opruzeninka nebyla, ale při kontrole u pediatra nám napsala rybí mast, že je lepší než bepanthen, který jsem používala jako první. Teď po pár dnech s rybí mastí vznikla ta opruzeninka, je to úplně u konečníku, ne celý zadeček. Může být souvislost s více vrstvami, které na sobě máme kvůli kyčlím (plena a abdukční kalhotky na dupačkách)? umýváme čistou vodou se žínkou, vlhčené ubrousky jsem zatím použila jen při návštěvě doktora

misa357
15. únor 2018

Pres postel deku, prehoz, atd.....

lv
15. únor 2018

Vezmu to od konce, myslím, že více vrstev umožňuje opruzeninu. Používej, co miminku sedí, klidně Bepanthen (na obě dcery jsem ho měla), přímo na opruzeninu Imazol. V posteli jsem měla jako ty jednoráz.podložku, po ruce plenu..

zmrzlinka
15. únor 2018

Ja si teda děti prikladala deti i s plenkou. A na opruzeninu skus Sudocrem.

barumat
15. únor 2018

Na opruzeniny platí jediné - mazat opravdu hutným krémem (sudocrem, zelený dm, baby nappy cream z lidlu) a opravdu VRSTVU, nesmí se to setřít plínkou. V ostatním bohužel neporadím, skin to skin jsem prostě nepraktikovala.

leki
15. únor 2018

Na opruzeniny mi pomohlo vyhodit vlhceny ubrousky, koupit papirovy a otirat prdelku silnym cernym cajem (u prvniho to oomohlo i na vyrazky) + vetrat jak o zivot. I doktorka mi to radila, kdyz neoomahal bepanthen, sudokrem... Mimco jsem prikladala bud nahulaty primo na sebe, nebo v plince..

treasurka
15. únor 2018

Dceři na opruzeninu pompohl obyčejný dětský pudr.

tete20
15. únor 2018

Za nas na opruzeniny sudokrem.

alzbeta_kubicek
23. únor 2018

No, já požívala látkový a zadek myla čistou vodou, takže opruzeniny jsem řešila až kvůli zubem u většího dítěte, ale za mě je základ:
Nemazat preventivně (fakt jsem dítěti první půlrok zadek nenazvala ničím a nebyla potíž)
Používat přírodní kosmetiku (vystacila jsem s kokosakem a mesickovou mastickou od weledy),
Když je opruzenina čerstvá, mrznout něčím, co vysušuje (tzn. se zinkem, bílá mast, ta weleda nebo zinkovka z lékárny, rybilka..),
Když se opruzenina zatahne a zesvetla, tak doosetrit něčím mastný ještě par dni (kokosak),
... naprosto se vyhýbat parfemovane kosmetice, ubrouskum a plinam.

Já jsem skintoskin praktikovala dost, nechávala jsem mu na zadečku čtvercovou bez svrchních kalhotek. Větrat zadek jsem mu nechávala na nepromokave látkové podložce, většinou přes nej byla taky bavlněná plina, aby nejkropil okolí.. (ale celkem rychle jsme tak přešli k bezplenkovce.)