Otáčí se v noci na břicho, nemůže zpět a budí se

nugetka20
12. pro 2016

Prcek se od cca 4,5měsíce naučil otáčet na břicho. V noci se otočí, pak nemůže dýchat, vzbudí se a začne křičet. Dřív jsem ho vázala do zavinky, teď už v ní nevydrží, a když, tak se v ní stejně protočí. Nyní je mu 6 měsíců a je to čím dál horší. Budí se po 2 hodinách, ale to přikládám růstovému spurtu, aktuálně roste jako z vody.

Chci se zeptat, zda někdo řešil něco poodbného a co s tím? Zatím jediné, co jakž takž pomáhá, že jsem mu udělala "futrálek" z kojícího polštáře a v tom ho kapet zafixuju. Ale není to na 100%, je dost mrštný. Ve spací pytli byl křik.

Děkuju za reakce

nikkimakri
13. pro 2016

Ahoj, nám tohle dělal malý cca v 6 - 7mi měsících taky...dala jsem na jednu stranu postýlky takový ten válečkovitý polštářek a tím jsem ho tam jakoby podepřela...moc to ale nepomohlo...pomohlo až to, když se naučil i ze spaní překlápět zpátky sám 🙂

karlajasmine
13. pro 2016

@nugetka20 to je proste období. To přejde samo 🙂 taky jsme to tak měli. Do zavinovačky už nedávat právě kvůli riziku uduseni.

nugetka20
autor
13. pro 2016

Děkuju za uklidnění, tak nějak jsem si to myslela - cokoliv se ve dne naučí, to potom trénuje i v noci (aktuálně včera jsem mu ukázala, jak dělat brmbrm pusou..... a poprvé se mu to povedlo. Takže celou noc jsem jen poslouchala brmbrm a jak se u toho ze spaní směje ) :D
Zavinku mu dávám v podstatě jen na suchej zip, navolno. V noci se totiž pod peřinou odkopává a v pokoji je docela chladno, tak aby na sobě měl aspoň něco. Jinak pořád je na monitoru dechu, tak snad to bude dobré. Ale děkuju za informaci.

betelgeuzz
13. pro 2016

Jojo, to taky holky dělaly, časem to přejde, jak se naučí otáčet i zpátky. u nás pomohlo, že jsem dávala spávat na polštář, svůj velký polštář jsem dala do postýlky, byl v podstatě přes celou postýlku a ona v něm byla zapadlá a nemohla se otočit.