Otázky při pohovoru na hlídačku

michaela19911991
25. únor 2019

Ahoj, chtěla bych poradit na co všechno se ptát slečny na hlídání. Mám 20měs. chlapečka kterého budu potřebovat 2x v týdnu potřebovat na 2-3hodinky pohlídat (musím s dvojčaty chodit na rehabilitace). O víkendu budu mít pohovory (mají buď zdrávku nebo peďák) ale krom toho toho jestli mají praxi nebo to jak na mně bude působit tak nevím na co se zaměřit. Tak prosím o radu hlavně ty co mají hlídání. Není mi vůbec příjemné ho nechávat s někým cizím, ale nemám na výběr.

nikolaamiminko
25. únor 2019

@michaela19911991 Ja bych ji nechala ditko prebalit/prevlict - tak poznas, zda ma nejakou zkusenost. Dale pak, co by delala, kdyby se zacal napr. dusit, krev z nosu, ztrata vedomi apod. (co te napadne), no a zda kouri (ale to muze kecat ;)

mysicka_lb
25. únor 2019

Svého času jsem sháněla taky hlídačku a pořádala "pohovory". Naprostá většina uchazeček vypadla na tom, že ani nepřišla🙂. Takže možná tady zbytečně vymýšlíš, jaká kriteria výběru zvolit... Nevím, já to beru tak, že když se mi prcek narodil, byla jsem ZCELA bez zkušeností a bez praxe.... a dala jsem to. Podle mě není tak důležité, aby byla profík, ale spíš aby vše dělala, jak si přeješ ty, a byla ochotná tě v tom poslouchat. Každý má trochu jiné výchovné přístupy a je dobré, aby co nejvíce respektovala ten tvůj. U odbornice s velkým O nebo někoho, kdo se za ni považuje, právě spíš hrozí, že si bude vše dělat po svém. Takže já jsem to měla tak, že jsem mluvila hlavně já, co bych si představovala, a dávala pozor, co ona na to.... A taky je dobré sledovat, jak na ni reaguje syn, zda se mu "líbí". Pálit jednu otázku za druhou a dělat z toho druhou maturitu asi nemá smysl.

cilkat
26. únor 2019

Souhlasím s mysickou.... 20 m dítě už je docela velké - nechte je vzájemně seznámit, sledujte reakce hlídačky a dítěte a vydejte "pokyny k zacházení" a sledujte, jak se bude tvářit. Co je pole ě důležitý zmínit: zkoušíte nočník? (jestli a jak), stravovací a picí zvyky (co, ale hlavně kdy, jestli nabízet, nechat v dosahu, vnucovat (jak?) nebo naopak omezovat (jak?)), jestli brát ven (kolik ujde, jestli odrážedlo, kočárek a pod... jak oblíkat (ke je oblečení, nebo zda ho připravíte)), pokud bude hlídat u vás doma tak představy o zábavě doma (jak moc je přípustná televize/rádio, jak moc očekáváte, že dítěti vymyslí program (kreativní/pohybový/vzělávací), nebo naopak "nechat hrát a nerušit" - jaká míra nepořádku je u toho ok...), saozřejmě, že pokud se má pohybova u vás doma tak i takové jako "jak se obsluhuje vaše mikrovlnka/sporák (na ohřátí jídla), jestli smí třeba vlést do špajzky a vytáhnout jabko dítěti, nebo jí všechno připravíte na stůl a pod... Klině se po téhle "přednášce" i poptejte, co by ještě chtěla vědět - z toho podle mě ost poznáte, nakolik má zkušenosti...

michaela19911991
autor
26. únor 2019

@nikolaamiminko
@mysicka_lb
@cilkat
Moc vám děkuji ☺