Otok na pysku po porodu. Kdy to přejde?

95newmommy2020
13. únor 2020

Ahijky 🙂 3.2 jsem porodila. Byl to brutální porod, skončil kleštěmi. Byla jsem nastrižena na dvakrát. Každopádně na jednom pysku mám furt otok, je o dost větší než ten první. Porad leduju a tak. Podle kontrol je to v pořádku. Jen já ještě moc nefunguji. Nemůžu moc chodit a sedět. Má s tím někdo zkušenost ? Kdy to přejde ? Děkujuuu ❤️

janule1940
13. únor 2020

@95newmommy2020 doporučuji si koupit homeopatikum arnika montana 9CH,5 kuliček do 2 dcll vody,míchat jen plastovou lzickou,nesmí přijít do kontaktu s kovem.popijet cely den,před každým pitím promíchat.ja byla u prvního po klestich roztrzena až k čípku plus velký nastrih.diky homeo jsem za 4 týdny seděla na tvrdém a na konci sestinedeli byla zcela zhojena.jinak standardně odvar z dubové kůry,omývát po wc atd.

karla2015
13. únor 2020

@95newmommy2020 mela sem dost podobny porod, kontrola po 6tinedeli nesla ani poradne udelat, vubec sem nebyla zahojena a mela velky otok, zacalo se to lepsit kolem 2 mesice, zahojena sem byla az po pul roce od porodu, jinak sem pouzivala hemegal a dubovku a sprchovala sem spodek studenou vodou po kazdem pouziti wc.

cuuza
13. únor 2020

U nás v porodnici dávali holkám s větším otokem Aescin Teva a zabíralo to fakt dobře a samozřejmě po každé návštěvě toalety studená sprcha.

sobist
13. únor 2020

Mě praskl steh první nebo druhý den a zjistili to až přes mé opakované urgence o kontrolu, ze začátku mi každý říkal, že hojení nástřihu prostě bolí dobrý..., a i když se rána zahojila, praskla mi ještě 2x v tom samém místě. Naposledy jen jakoby pod kůží po šestinedělí (bylo to prasklé, ale nekrvácelo to. Jediné, co mi uměli poradit je vydržet nebo si to nechat naříznout a sešít znovu. Špatně se mi chodilo a to místo jsem měla nateklé ještě dobré další dva měsíce, než se to fakt zahojilo, ale cítila jsem to ještě dlouho potom třeba s příchodem MS nebo při delším sezení a chození. Pomohl až čas. 🙂 Možná kdybych se to snažila víc rozmasírovat a podobně, bylo by to lepší. Finálně a nejvíc mi pomohl až druhý porod, kdy se tam ty tkáně zřejmě natáhly tak, že to celé povolilo a jizvu už necítím ani trochu.
Studené obklady mi situaci pocitově zhoršovaly.

Přeju, ať se ti to co nejdřív spraví! 🙂