Péče o batole a porod. Jak byste to řešili vy?

aumimiau
16. led 2023

Cekame 3.mimi. Synovi je 11 a dceri 1 rok. Mala neni zvykla na nikoho nez na mamu,tatu a na brachu. Problem je,ze si nevzala ani jidlo,and piti od hlidani, coz jsme cekali,ale ani od starsiho syna, se kterym jsou jedna ruka. Jsem z toho hotova. Kdyby si na hlidani nezvykla(nechat se nakrmit a vzit si piti), chceme si vzit deti s sebou a manzel by pendloval mezi mnou a detma. Az na konecnou tlacici fazi by prisla kamaradka(hlidani) a mala by byla najedena a jen by si hrala s hlidanim a brachou. Zijeme v Australii, v Qld. Jak byste to resili vy?

fyii
16. led 2023

@aumimiau resila bych to normalne, proste nekdo ji pohlida i treba hlidani a ona fakt za par hodin hlady ani zizni nezemre.. nehlede na to kdyz tam skutecne bude pouze nekdo s ni cizi tak muze byt situace jina.Hlacne bud v pohode ty, mala bude taky

nita1984
16. led 2023

Vzala jsem si do porodnice dulu a manžel přijel až na “finále”. Syn v tu dobu 20 měsíců. Byl s babičkou a dedou, které do te doby viděl asi 5x. Bydlí daleko

werik153
16. led 2023

Já bych to vůbec neřešila, za pár hodin hlady rozhodně neumře. Ji příprav nějaké mlsky co má ráda to si zaručeně dá a nestresuj, bude to určitě v pořádku a vše zvládne 🍀

krisstina93
16. led 2023

Neřešila bych, chvíli to dítě přežije a když bude mit hlad, tak si vezme i od někoho jiného. Mě třeba v 10 měsících dcery na par nechali v nemocnici, ona do te doby zvykla se kojit s jist jen ode me, no první noc rvala, chtěla prso a pak už byla v pohodě. Je fajn ti dítě učit i na někoho jiného, aspoň otce.

aumimiau
autor
16. led 2023

@krisstina93 na tatu zvykla je. Ale bude u porodu.

aumimiau
autor
16. led 2023

@werik153 pripravim,urcite. Omacku a dobroty. Hrala si s brachou a hlidanim a pridrzela hlad. To byl asi i ten problem. Zkusime priste i tohle vymaknout .

aumimiau
autor
16. led 2023

@krisstina93 snad mate pravdu. Nechat rvat ji nemuzeme. Ona se potom dáví. Dcera ma ted 13 mesicu. V dobe porodu bude mit 15 mes. Je zvykla na normalni jidlo jako my, ale bere jen ode me a manzela.

aumimiau
autor
16. led 2023

@fyii sice asi nepadne hlady, ale one,kdyz rve, tak se dáví.

aumimiau
autor
16. led 2023

@nita1984 vase zkusenost je asi nejprijatelnejsi. Dcera ma 13mes a bude mit 15 mes,az budu rodit. Premyslime,ze manzel bude s detma on v porodnici a na finale zavolame hlidani,ktery ji uz nebude muset krmit.

krisstina93
16. led 2023

@aumimiau já bych to předem fakt nehrotila, už byla někde bez vás? Kdyžtak domluvte s tím, kdo bude hlídat ať to zkusí nanečisto, dítě se většinou v přítomnosti rodičů chová jinak, než bez nich. Jinak já třeba rodila v noci teď naposled, v 10 přijel kamarád hlídat už spici děti, manžel se mnou jel do nemocnice a ve 2 ráno byl zpátky, já odrozeno a děti si ani nevsimly, ze sme někde byli, teda ráno mě pak hledaly 😂 takže možná ani nebudeš muset řešit, ze dítě od cizího neji apod 🙂

aaaa15
16. led 2023

Dcerce bylo v době porodu 21m, jedině hlídání byla svagrova, kterou do té doby viděla párkrát. Původní verze byla, že odvezeme malou k svagrove, chvíli tam budeme všichni. Manžel mě pak odveze do porodnice a podle situace pak pojede k nim a přijede až na finále. Svagrova bydlí 5 minut od porodnice.
Nakonec byl porod rychlovka - od první kontrakce 3h. Malou jsme jenom ve dveřích strcili svagrove, syn se narodil 50 minut po příjezdu do porodnice. Manžel si ji pak 2h po porodu vyzvedl. Dcerka ze začátku chvíli brečela, pak už to zvládli v pohodě. Akorát teda šla ten den spát až v 1h ráno 🤣 U svagrove prostě neusnula.
Takže bych si domluvila hlídání a pak to budete řešit podle situace.

aumimiau
autor
18. led 2023

@aaaa15 taky zajimave reseni. Name hlidani je taky cca 5 Min od nemocnice. Urcite zvazime. One mala totiz bez nas nikde jeste nebyla a kdyz dlouho rve, zacina se obcas i davit. Ale kdyz ji hlidani nekrmi, byla v pohode. Mela u sebe i brachu (11let)

jerrabina
4. srp 2023

Jeee, jak já jsem ráda, že učím děti na cizí lidi od miminka! Dávám pochován, jen vždy pečlivě sleduji reakci - a když je dítě v pohodě, treba i chvilku odejdu. Když v pohodě není, zůstávám a vysvetluji, že jsem blízko a že se s tím člověkem nemusí bát, a i kdybych musela nutně na WC a krizila nohy, neodejde, dokud to v pohodě není. A příště dítě s tím člověkem vydrží samo dyl než tu malou chviličku... U nás jde tedy o 4mesicni mimčo, ale pokud nejste zrovna ve fázi separační úzkosti, mělo by to projít asi podobně, pokud máte možnost na hlídání zvyknout. A starší brácha to je taky hodně super, že tam může být. Jídlo samotné bych asi úplně neřešila, spíš by mě zajímalo proč nejí - jestli jen čeká na mámu, nebo se necítí bezpečně, nebo z toho může být i trauma. Coz u vás to snad na trauma úplně nebude, ale i tak pozor, jedna situace se může s člověkem táhnout dlouhé roky (nejen teorie, bohužel i zkušenost). Ale zas nemá smysl se tím stresovat, to se ten strach pak přenese na to dítě a tím spíš nějaké to traumatko vznikne i když by třeba jinak nemuselo.
Co mi taky u dcery hodně pomáhalo bylo vysvětlovat předem co se děje a bude dít. Ona to prostě potřebuje vědět a když je na to připravena, projde i hodně nepříjemná situace úplně v pohodě. Ted ji je 5, ale ono to pomáhá už od miminka. Možná i klid v hlase a tak. Ale i význam chystala trochu už jako mimi a syn teď taky. Takže vysvětlit, zařídit co jde a pak to nechat plynout a užívat si porod a miminko 🙂
Držím palce, ať to u vás proběhne nakonec úplně v klidu a pohodě. 🍀 Všechno.