Peřina místo spacího pytle, máte zkušenost?

milius
4. říj 2016

Prosím o zkušenosti a rady. Dcera (2,5 let) pořád ještě spí ve spacím pytlu. Ale chceme pořídit velkou postel, a protože z ní bude sama moci vylézt,už se mi pytel nezdá vhodný (aby v něm nepadala). Ale když ji jen zakryju peřinou,tak se zaručeně odkope, pak aby ji nebyla zima. V zimě v pokojich netopime, je tam příjemný chladný vzduch, ale nechci aby ji byla zima. Stačí jen teplejší pyžamo? Jaké máte zkušenosti s přechodem ze spacího pytle na peřinu.

puresin
4. říj 2016

To me taky zajima - maly (27m.) ted spi v pytli, ale do dvou tydnu jde do velke postele.

katherinne18
4. říj 2016

Řekla bych, ze se odkopava dost děti. Ja mam teda týdenní holčičku, tak sem to ještě nezkoumala nijak, ale co sem viděla u neteří, tak ty se odkopavaly běžně a nikdy ve spacich pytlech před tím nespaly... Takže asi fakt to teplejší pyžamo, nebo trošku přitopit.

makronka222
4. říj 2016

Tak trochu pritopit nikoho nezabije a teply pyzamo nebo spaci overal bude fine🙂

milius
autor
4. říj 2016

Tak asi to pyzamo. Topit nechci kvuli suchemu vzduchu,dcera trpi na zadni rymu

blecha94
4. říj 2016

Tak teplejší pyžamo, třeba fleec. Nicméně třeba moje dcera (19m) se odkopává, ale když je jí zima, zase se přikryje (nebo si mě zavolá, když jí to nejde podle jejích předtav).

linee
4. říj 2016

@milius ja jsem spaci pytel nikdy nepouzivala, holka ho nechtela, potrebuje volnost. Ma ted 9 mesicu. V lete to nevadilo a ted kdy se ochladilo, pouzivam overal+ponozky a nebo dupacky na spani. Manzel chodi pozde spat, ja brzy vstavam, takze je "nehlidana" jenom par hodin. Navic v loznici mame nejmene 19 stupnu, tak i kdyby se uplne odkopala, tak to nicemu nevadi. V lete jsem ji prikryvala tensi dekou, ted detskou perinou.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
kayty
4. říj 2016

Starší dcerka spávala ve spacím pytli, ale strašně krátce. Mladší vůbec. Ta nesnášela být stažená, potřebuje volnost. Starší tak od roku, mladší od začátku mají peřinu. Odkopávají se tak nějak normálně 🙂
Doma nějak extra teplo není. Mají v pokojíčku tak 20st. Obě jsou dost horkokrevné, nepotřebují moc vrstev. Obě aktuálně mají pyžamo s krátkým rukávem a kraťasy 🙂 Až bude víc zima, tak dlouhé klasické bavlněné.