Pití z brčka a jiných hrníčků. Nematá nějaký tip?

smajlishek
21. čer 2021

Ahojte, hledám radu maminky a tatínci 🙂

Dcerka 15 měsíců, neumím pít z ničeho jiného nez kojenecké láhve.

Od 11 měsíců jsme zkouseli všemožné hrníčky i flasticky s brčkem, ale marně.

Dcerka se zvládne napít, ale nikdy to nespolkne - nejspíše z duvodu toho, že není zvyklá na to množství, které jí teče.

Zkoušela jsem dát vodu i do flašky od Kubik water a také to nepolkla.

V tuto chvíli to stále zkoušíme, ale nemáte nějaký tip?

merope
21. čer 2021

U nás stejně - nakonec pije z normálního hrnečku (2 roky a kousek) a postupně se naučil i to brčko. Na mlíko má pořád svou flaštičku s dudlíkem. Četla jsem, že cca 1/3 dětí se z brčka pít nenaučí (jako v takto malém věku). Můžeš zkoušet různé flaštičky a třeba něco projde. A když ne, no, ... i ve dvou letech se dá pít z flašky s dudlíkem 😀.

kvmatonka
21. čer 2021

@smajlishek dcera se naučila cca v 9 m z láhve b.box s plovoucím brčkem. Ostatní odmítala.

anetka9
21. čer 2021

U nas jede jen to brcko, lahvicka b.box, z te to jde nejlepe. Pak mame ucici hrnicky na klasicky piti z hrnecku/sklenicky, ale to je vsude jen ne v puse…takze bude asi na furt pit jen z brcka🙈 a to mu jsou dva. Jo a mliko porad chce z kojenecky lahve, do brcka nepatri a ani by to neslo a nic jinyho neumi/nechce

smajlishek
autor
21. čer 2021

@merope Jako da se což o to 🙂 Ja to nějak nehrotim :D jsem ráda ze uz pochopila jak se potahuje z brcka, teď to jen zpolknout:DNeumela ani papat přesnídávky z tech kapsiček :D

smajlishek
autor
21. čer 2021

@kvmatonka Tu jsme zkoušeli a stejný problém

jjasmina
21. čer 2021

@smajlishek mě vzala pouze Nuk Sense , jinak byla kojena.naopak klasicke lahve se savickou nevzala nikdy

mamikry
21. čer 2021

@smajlishek Syn se naucil na lahvicce Suavinex. Dobre jsou i silikonove Squeeze lahve, maji vyndavaci blanku na prikrmy a kdyz se necha na piti, netece voda rychle a moc.

merope
21. čer 2021

@smajlishek Od jistého věku má flašku místo usínáčku - dávám do ní po vypití večerního mlíka už jen teplou vodu - prostě se k ní přitulí 😀.

garpova
21. čer 2021

Dobrý večer, dcera pila od roka z lahve s brčkem, koupené v DM, jejich značka Babylove. Je to brčko s ventilem, kdy musí sama aktivně sát.Naučila se rychle, sací reflex má naučený.🙂 V 1,5r jsem vyměnila za láhev s ventilem, který se musela naučit sama si otevřít, takový ten typ láhve na kolo. Naučila se po pár dnech. Jinak se učí s hrnečkem a občas dostane i sklenici, když se dožaduje pití od nás. Láhev s dudlíkem nikdy neměla.

cilkat
21. čer 2021

Co zkusit postupně zvětšovat díru v savicce? (Máma vzpomíná, že jsme ještě na zakladce snídali prostě flašku mlíka z dětské láhve, ale s ustrizenou savičkou.)

veru181
22. čer 2021

Taky jsme měli dost problém. Hodně nám pomáhalo dávat pití teplé a teď jak se oteplilo, tak už se vypořádal i se studeným/vystydlým 🙂. Používáme hrnek MAM s tvrdým pítkem (akorát je teda brzy odřené od zubů) a teď jsme koupili ještě Canpol babies sportovní s brčkem a z něj se naučil hezky během tří dnů (první den mu to teklo skoro všechno, druhý den už méně a od třetího dne spíš sem tam něco nevychytá).

smajlishek
autor
22. čer 2021

@cilkat Děkuji za tip 🙂 Dcerka nechce vubec změnu prutoku pouziva 2 savicku od aventu :D ani 3 nechce :D