Plnohodnotné kojení po návratu z nemocnice - konec s UM

e_v_k_a83
18. bře 2017

Dobrý den mám dotaz, jak podpořit kojení tak, aby se stalo plnohodnotným příjmem pro miminko.
V porodnici jsme bysli 9 dní a museli jsme dodržovat krmení co 3 hodiny. Podmínky vzhledem ke komplikacím miminka byly špatné, Miminko jsem neměla u sebe, docházela jsem za ním. Bylo tedy krmeno částečně z prsu a částečně umělou výživou.

Jak nyní po návratu domů nastavit kojení? Zkusila jsem mu dávat jen z prsu, ale byl šílený hlady a tak jsem mu stejně doplnila příjem umělou výživou.

Jak často jej kojit, mám sále dodržovat 3h intervaly a co si nevypije z prsu doplnit umělou?
Nebo mám intervaly snížit, tedy i dávku umělé připadající na jedno krmení, čímž bude více přikládán a budou se prsa stimulvat?
Popř. nějaký jiný model, aby postupně byla umělá výživa zcela vyřazena?

Děkuji za rady.

ninanela
18. bře 2017

Kojit a kojit a Kojit! Než se to oba naučíte. Klidně každou pulhodinku, klidně nechat kojit dlouho.Musite se naučit vzájemně si rozumět. Postupně se kojení zkrátí a i interval mezi kojením bude delší. Zvážit možná dobrou laktacni poradkyni, která uklidní a pomůže.

panickatlamicka
18. bře 2017

Plus mit miminko v posteli, nosit, kontakt skin to skin. Nedavat dudlik.Zkus nechat miminko dospet k samoprisati. Zadne intervaly. Vse jiz bylo napsano....

panickatlamicka
18. bře 2017

Jo a nedavat vubec um, max dokrmit cevkou. (Ja osobne bych dala dokrm jen v pripade, ze ditenepribira.

soyevita
18. bře 2017

@e_v_k_a83 Hlavně nemít strach,že miminko pláče hlady.První měsíc a půl bývají některá "permanentně" na prsu.
Jinak vše co popsaly holky v předcházejících odpovědích.
Mě tentokrát trvalo dlouho,než jsem se rozkojila,na porodní váhu jsme se dostaly až za měsíc.Nenechala jsem se zvyklat a věřila jsem,že to půjde.Odmítala jsem příkrm už v porodnici a i po té.Teď má malá 7M a 9kg.Kromě MM dostává 100g zeleniny.
Určitě to půjde,hodně štěstí🍀

verca156
18. bře 2017

kojením- zvýšením poptávky se zvyšuje nabídka... vím, než se žena rozkojí dost to bolí ale bolest přestane...a nebo zkusit homeopatika ricinus communis ch5, hlavně nezapomenout hodně pít a ve spánku se prý tvoří nejvíc mlíčka... a kamarádce se miminko špatně přisávalo, kvůli krátké uzdičce pod jazykem takže jestli miminko pije dobře věřím, že je to na správné cestě.

avital
18. bře 2017

Já po příchodu z porodnice, kde musela mít malá dokrm, zkoušela jen kojit, ale za měsíc přibrala jen 100g. Vždycky se napila jen aby zahnala největší hlad a konec. Snažila jsem se odstříkávat, ale to mi vyblinkala, takže už jsme úplně na um. Teď zpětné si říkám, že kdybych ještě měsíc vydržela se suplementorem a odstříkávala, tak už by na pití třeba měla sílu, ale asi by to zabralo hodně času.

jipe
18. bře 2017

vykašlat se na intervaly, v případě nutnosti dokrmit cévkou po prsu nebo injekční stříkařkou přes malíček, hodně pít (u mě krom kojících čajů fungoval birell na 200% )

nikinnna
18. bře 2017

Doporučuju pořád nabízet prso. Rodila jsem císařským řezem a mléko se mi nejdřív nechtělo rozjet vůbec. Přikládala jsem ho po hodině, až jeden den vytáhl 10ml, další 30 ml a teď mám mlíka, že malý nestačí spotřebovat a já se modlím, aby už konečně dostal hlad a ulevil mi 🙂. Jestli ti pláče hlady, tak mu hlavně nedávej láhev, ale dokrm ho přes stříkačku...

kekulice
19. bře 2017

@e_v_k_a83 kojení se nastartuje hlavně kontaktem a přikladanim. Mám 2 cìsaře, laktaci jsem startovala bylinkama more milk od motherlove. Často přikladat, hlavně v noci. Vyrešilo se to během cca 3-4 dnů, mlíko se začalo tvořit rychle a bylo dle poptávky. Mám za sebou 2 císaře a tohle fungovalo u obou. Jeste jsem si taky nechala zkontrolovat techniku laktační poradkyní.

jarka_07
20. bře 2017

Kdyby chtěl někdo ruční odsavačku Avent, tak rada prodam. Před 14ti dny jsem si ji koupila,ale když jsem došla domu, tak jsem se rozhodla koupit elektrickou. Takže nabízím nepouzitou, v originálním balení a se zárukou. Na cene se domluvíme 🙂

ninive211
20. bře 2017

Před kojením prsa nahřej v teplé (horké) vodě anebo horkým obkladem, mléko lépe poteče. Dále hodně, hodně pij, hlavně teplé nápoje, kojící čaje, caro, meltu...dobré jsou vývary. A vyprdni se na tříhodinové intervaly, pak je třeba dokrmovat UM, znamená to, že potřebuješ stimulovat tvorbu MM a to dosáhneš tím, že budeš kojit častěji, na požádání, z počátku z obou prsou. Dobrá jsou také homeopatika na kojení Ricinus communis 5CH.

markel
20. bře 2017

Hlavně ne flašku, zavřete si cestu ke kojení a dudlík taky není potřeba, pokud Vám dítě dost nesaje. Dítě může být na prsu neustále, zapomeňte na komunistické kecy co 3 hodiny. Opice mají v přírodě nařízený budík??? Kojeni.net Mamila.sk. Tam najdete vše potřebné. V sestinedeli pomahaji koncentrovane bylinky v kapslich piskavice, benedikt a dalsi. Tato pani mi pomohla: http://www.poradkyneprikojeni.cz/ Prectete si jeji clanky taktez presne o bylinkach... Vyborny je samotny caj z jestřabiny (ne pozor ne jeřabiny 🙂) Velice chutný a účinný, není nutné, aby byl ve směsi. Já si s kojení užila své.. Držím palce. Pokud dokrmovat tak přes suplementor jedině a pouze.