Po obědě už nespí - jak to skloubit s pracemi?

astra11
8. lis 2016

Ahoj všem,

schválně prosím napište, jestli vám dítě po obědě ještě spí. Malý začal ve svých 2,4 roku nespat po obědě , na což jsem se spoléhala v situacích kdy potřebuju buď čas pro sebe nebo na nějaké práce. ted už nemám ani to :(.....jsem naštvaná, protože každá taková chvíle je dobrá. Večer je to taky špatný, usíná velice dlouho a někdy usne až v půl desáté nebo v 9, což je pro mě absolutně vyčerpávající, protože večer se potřebju připravovat ještě do práce, vzhledem k tomu, že začínám znova novou práci, takže je to záhul a bojim se, jak to zvládnu. Samotné se mi zavírají oči v půl deváté a pak se ještě učit třeba zákony nebo načerpávat informace z odborných předmětů...to teda nevím jak to zvládnu....Chystám se do práce, malý pujde asi tak v lednu do školky tak nevím, jestli se něco změní.
Díky Ast.

hojda
8. lis 2016

A v kolik vstává ráno?

tifanyt
8. lis 2016

nu...rada k tomu není...
Mě starší dcera přestala spát po obědě v 1,5 roce - měla jsem doma 3 měsíční miminko a když jsem si pak nemohla jít ani po obědě lehnout, protože starší prostě přestala spát...no - vypadala jsem, jak jsem vypadala a doma to samé.
Prostě jsem stíhala, co jsem stíhala - moc jsem nejedla, doma musel pomáhat manžel.
Obě děti od narození špatně usínaly a v noci se často budily - třeba i 10x za noc.
Mladší přestala spát po obědě asi ve 2,5 letech.
S nástupem do školky obě začaly po obědě spát - ve školce, samozřejmě 🙂 Když jsou doma - např. o víkendu, o prázdninách - tak spát nejdou. Ale ve školce usnou. A pak mi doma řádí klidně do půl 10 a nemůžu je dostat do postele.
Když nespí, tak se jim už usínání zlepšilo a chodí cca okolo 8hodiny.
V noci se sice pořád budí, ale už to jsou velké holky (4 a 5 let) a už se na nějaké pití a záchod obslouží sami - popř. si přeťapkají k nám do ložnice do postele 🙂
Skloubit práci, domácnost a dvě děti (z toho jedno věčně nemocné) není úplně jednoduché. Nejlepší rada je se z toho nepotento...dělám co můžu - možná by to šlo lépe, ale chci mít taky nějaký čas pro sebe a nebýt unavená troska 🙂 Komu to vadí, může přiložit ruce k dílu - povinností máme k dispozici dost 😀

astra11
autor
8. lis 2016

Hmmm, jo to je mazec....u mě si akorát chlap myslí, že musím zastat všechno sama když jsem na mateřské a druhá věc je ta, že nás čeká rozchod, takže budu na to sama ..

hojda
8. lis 2016

@astra11 Kolik hodin naspí za den?

astra11
autor
8. lis 2016

@hojda : Když jde dcera do školy tak vstává v 6 ráno. Když ne, tak tak v půl 7. Myslela jsem právě, že se mu bude chtít spát.

astra11
autor
8. lis 2016

@hojda _ za den nenaspí nic

hojda
8. lis 2016

@astra11 A kolik tedy za den celkem naspí? Zkus třeba nějaké bachovky večer na zklidnění. Jinak můžeš zkusit po obědě místo spaní aspoň klidový režim, jestli to u něj projde. Zkusit mu pustit pohádku z rádia, asi bych se nebránila v téhle situaci ani TV na ten odpolední odpočinek, třeba by usnul u té TV, když se zklidní a ty něco aspoň uděláš.

hojda
8. lis 2016

@astra11 za den, myšleno za 24 hodin.

popelka1984
8. lis 2016

Zazivam skoro totéž akorát muj 2,5letý syn jde do školky na jare. Do te doby musíme najet na skolkovy režim tj. brzy chodit spat a brzy vstavat,zatím s tim trochu bojujem. Lépe mi po obede usne když ho dopoledne mezi vařením utahám, procházky,odrazedlo,prolézačky.Pak jdu vytřít a udělat to co se nedá když je vzhůru. Pokud mi spát nejde tak vytru brzo ráno než vstane nebo večer az usne taktéž objedu prach. Hračky po nem sbiram za chodu, žehlím když spí nebo o víkendu když je u babičky nebo ho zabaví tatínek.

drzticka81
8. lis 2016

syn prestal spat po obede neco po druhych narozkach, v te dobe mela dcera cca 3 mesice 🙂)) na kazdy den jsem si tenkrat dala vytyceny jeden uklizeci cil 🙂)) a proste vsechny prace jsem zacala delat pri detech 🙂)))spolu vesime pradlo, pereme, varime, myjeme chodbu-je to o to delsi, ale je to tak...... ted od dvou let nespi ani dcera-a je to pro me lepsi, protoze jdou driv spat 🙂)) zkusila jsi ho dat spat treba uz kolem sedme? treba je pak uz pretazeny.....nastav si v sedm do postele, precist knizku a zhasnout...lezet s nim, usne....ty budes mit pak cas vecer na pripravu do prace....