Po probuzení hystericky pláče

anastacia01
17. bře 2018

Holky je vás tu hodne, třeba máte zkušenosti. To co předvádí malej (2,2r) mě dostane do hrobu. Začalo to minulý týden, budí se v noci, rano, odpoledne a hodinový záchvat vsteku. Hází sebou o zem, nepričetny výraz, klepe se, škube sebou, je k neutiseni, spát dal nechce, kope do mě, tahá mě furt někam, kdyz jdu za nim začne řvát ještě vic, takže ani neví co chce. Samozřejmě chovat nechce, hladit taky ne, to nas okamžitě mlátí a když už to moje nervy dnes nevydržely, dostal studenou sprchu, byl klid, ale ted se to zas opakuje. Fakt uz nevim co s nim, mam i video,ale to by jste řekli, ze je fakt blázen zralej na psychiatrii. Doktorka nam napsala homeopatika Sedalia, ale nefunguje to. Jsem těhotná, bříško uz mam velké od prosince, mluvime o tom ze bude mit brasky, vidi doma kocarek i postylky, tak jsem si myslela, jestli treba necítí,ze se něco blíží. Kdyz spi u babicek,je vse v poradku.

sviva
17. bře 2018

@anastacia01 to mě mrzí. Za mě vám poradím jediné, pokud to opravdu cítíte jako vážnou situaci, obraťte se na někoho, pod jehož odbornost to bude spadat a dokáže po objektivním vyslechnutí si faktů, třeba shlédnutí videa, na základě osobního setkání a svých profesních zkušeností vám dát víc než tipy maminek. Příčiny mohou být různé od triviálních až po závažné. Řešení a náprava mám pocit, že ale jednoduchá není nikdy a špatné kroky celý proces udělají delší a náročnější.

kafr
18. bře 2018

Ahoj, kdysi dávno jsem na netu našla přednášku věřící slovenské obvodní lékařky, která se nadchla pro homeopatii. Doporučovala ji svým pacientům na kde co, ono to zázrakem pomáhalo, dávala ji i svým malým dětem a ty začaly mít "divné" stavy.... Hysterie, vizuální vjemy, hlavně v noci a před usnutim. Začala to studovat hlouběji a zjistila, že homeopatie nemá žádný logicky medicínský základ a když se požadovala dalších vysvětlení od svých školitelů (jezdila i na mezinárodní přednášky) tak se dozvěděla, že vlastně jde o bílou magii... Že dne na den s tím sekla, a jen se modlila, aby to zmizelo...
Já vím, že homeopatie je hodně oblíbená, že se tu teď na mě třeba sesypete, co jsem si to dovolila, a že budu určitě nejaka pánbíčkařka, ale za mě prostě homeopatika nee.
Možná by stálo za to se zamyslet, jak dlouho už kolika různými homeopatiky syna léčíte...
Samozřejmě to může být problém s miminky, nebo synovou CNS, která stále zraje a mění se...

renuliena
18. bře 2018

@kafr souhlasím, za mne homeopatika taky v žádném pripade 😉

semisovamys
18. bře 2018

Neco podobneho dela po probuzeni nas mladší syn(15mesicu), po probuzeni z odpoledního spanku v postylce hystericky breci-vzteka se- byt tam nechce, ven z postýlky nechce, hazi sebou, kdyz ho vezmu tak do mne strka, kope, odrazi se ode mne.. zjistila jsem ze nekdy pomůže kdyz ho hned z postýlky vezmu do pokojíčku staršího syna kam si chodi rad hrat. Úplně se tim najednoi zmeni jeho nalada a začne si hrat,a po chvili je ok a muzu ho normalne odnest dolu do kuchyně. Jindy zas zabralo ho ihned ale fakt ihned dat ke stolu kde uz ma pripravene jidlo..takze to mi prijde ze se malo najedl nez sel spat a po 2hod spanku je silene vyhladlej a jen to jidlo to zachrání.. ted jsem ho posledne vzala po takovemhle probuzeni do nasi loznice blbnout do perin a take to zabralo..
Kolikrat mi prislo ze byl nastvanej na celej svet protoze by jeste spal ale probudil se a uz mu neslo usnout..

Nevim zda by neco z toho mohlo pomoct u vas..nebo zda je to vubec stejne jako u vas.. každopádně drzim pesti

dancamich
18. bře 2018

My mame ted to same, ale jsme necele dva tydny po prestehovani. Jinak taky stejny mazec a treba i ve tri rano. Ted jsem se konecne dva dny vyspala, ale jinak jsem poslednich 14 dni spala tak 4 hodiny denne, coz je super, kdyz jeste taham druhe dite v brise.

mrav
18. bře 2018

Ahoj, možná je to dáno nějakou tvojí nervozitou. Nějaká změna, třeba malý sorozenec v tom taky může hrát svou roli. Mně se taky malá budila, někdy i třikrát za týden. Myslel jsem si, že je to tím, že jí zemřela máma - je to víc jak půl roku. Pak jsem se o tom radil s jednou maminkou tady na foru a ona napsala, že jsem nervozní a malá to vycítí. Možná, kdybys ho nechala nějaký čas u svých rodičů?

bonavoxa
18. bře 2018

@kafr Taky souhlasím! Homeopatie je smlouva se zlem. Dávám si na ně pozor. Nedám, ani kdyby to byla poslední možnost.

anastacia01
autor
18. bře 2018

@kafr ja právě nikdy žádné homeo u nej nepouzila, nevim o tom prakticky nic. To az ve stredu mi je doporučila dětská dr, ale ani po nich změna žádná.

mamitom
18. bře 2018

Syn to měl jednu dobu taky, někdy jednou do týdne, jindy i každý den. Velmi podobný scénář bez možnosti uklidnění. Myslím, že to bývá z nějakého stresu. U nás to často spouštěla návštěva a myslím si, že by to mohlo být i nějakým druhem jídla, které dostal na večeři. Takže to byla kombinace určitého druhu bolesti a špatného momentu probuzení. Jak píše maminka výše, taky pomohlo dát do pokoje ať si hraje s čím má rád a taky se nám občas osvědčilo dát 1dcl teplého mléka. Zklidnil se a pak usnul.

swetlusska
18. bře 2018

Tak homeopatika by neměly ublížit, v nejhorším nezaberou, ale Sedalie má alkohol, tak nevím jestli to vůbec dávat..Nekřičí se u vás? Nehádáte se třeba? Nenudí se? Možná zkusit změnu prostředí...?

verinikki
18. bře 2018

No vzhledem k věku bych tomu nepřičítala žádný hlubší význam - nám tak prostě začalo období vzdoru-vztekání, mlácení sebou, hysterie, případ pro psychiatra.
U někoho je horší někde více v pohodě, kámoška měla za cca tři měsíce zpátky normální podobu ratolesti, my máme tyto stavy občas ještě i teď po třetím roce - mimochodem pak se vztek často přehoupne po třetím roce zase v přecitlivělost a plačtivost.
Prostě to chce nejvyšší trpělivost a zkoušet co bude víceméně fungovat🙂
Knížek je na toto téma habaděj - já doporučuju Zkoušeli jsme všechno! jsou tam konkrétní návody a příklady a narozdíl od jiných je stručná🙂
Jinak nám pomohlo vyjádřit to co asi cítí za něj slovně, případně nechat ten afekt přejít a pak to teprve pořešit a vysvětlit co se stalo + třeba návodně říct, jak tu situaci příště vyřešit.
V noci to klidně můžou být noční děsy-přemíra zážitků- pomůže rozsvítit, vzbudit a pak jít v klidu zase spinkat. Před spaním si popovídat, co se přes den všechno stalo.

lv
18. bře 2018

Noční děsy? Nezralá nervová soustava zpracovává vjemy ze dne

anastacia01
autor
18. bře 2018

@lv ale proč to dělá jen doma, kdyz spi u babiček zadne sceny nejsou

anastacia01
autor
18. bře 2018

@swetlusska nehadame se, ale jsme na nej tvrdsi,nekompromisni, protože fakt neskutečně zlobi,za chvili se maji narodit dvojčata tak aby na tu zas neskakal po hlavě, ale normalne se mazlime,hrajeme si spolu

mrav
18. bře 2018

@anastacia01 Nervozita spojená s tvým těhotenstvím?

swetlusska
18. bře 2018

@anastacia01 a přísnější jste už od narození? Třeba mu moc věcí zakazujete? 🙂 Chápu no, já zas zjistila, že když nechám dítě dělat co chce (hrát si s čím chce) tak je šťastný a já mám pokoj 🙂 Už jsem rezignovala na nějaký nervování se..Třeba cítí, že už nebude jediné dítě, tak naopak potřebuje víc lásky 🙂

priefi
18. bře 2018

@anastacia01 pokud je to jeho chovani zpusobene snem, po probuzeni je nutne, aby se podival do okna, diky tomu na sen zapomene

ivankapri
18. bře 2018

homeopatie je výborná, Sedalia je polykomponent, což bych svému dítěti nedala, vybírala bych nějaký monokomponent ideálně na základě rozhovoru s profesionálním homeopatem, pak se vyhnete provingu aj. Homeo potřebují občas čas než se požadovaný efekt dostaví, nedávejte ani Sedalii déle než týden.

barchen
18. bře 2018

@anastacia01 Malé děti mívají velice živé sny umocněné ještě svým silným vnímáním okolí a prostředí. Někdy nárazově, někdy občas, některé děti to mají pořád. Kdysi jsem k tomu četla jeden zajímavý zahraniční článek v časopisu. Naší malou jsem takhle několikrát pozorovala u odpoledního spaní když začínala mluvit a ze spaní mluvila např. jména pejsků které máme v rodině, zvuky zvířátek, někdy se probouzela s řevem, bylo fascinující tohle pozorovat. Často pomohlo ji vzít, přitulit si ji, vzít hračku, knížku, rozptýlit pozornost k něčemu jinému, co má ráda. Nejsem fanoušek homeopatik, pokud máte pocit, že nefungují, tak je vysaďte. Určitě vnímá situaci kolem a ví, že se "něco chystá". Dát mu najevo, že jste tady pro něj i když odmítá blízkost a tulení. Chce to trpělivost než začnete řešit zdravotní stránku (návštěvy lékařů, stresující vyšetření, cizí prostředí), i když to teď pro Vás asi není snadné fyzicky ani psychicky.

drakenn
18. bře 2018

To budou noční děsy! To děcko za to nemůže!

karlajasmine
18. bře 2018

To zní jako noční desy. U nás tohle bývá, když jde pozdě spát, když je dehydrovany, když je moc vjemu..zkusila bych nějak změnit denní rezim

anastacia01
autor
18. bře 2018

Holky diky vsem za vaše zkušenosti a postřehy. Udělala jsem v první řadě to, ze jsem od rana nezapla TV, ani jednu pohadku nevidel, fakt jsem si snim cely den hrála,mazlila,nezvysovala hlas a světe div se, opět spal po obědě 2,5h aa probuzeni bylo s úsměvem. Zima je taky uz dlouha, doma ho to uz nebaví, vyrazime max rano do kramu a rychle do tepla, ja uz ani daleko nedojdu. Tak snad se to zlepší a nejak to prekoname..

hojda
18. bře 2018

@kafr Tak to už se konečně vysvětluje chování Babiše, ten bere taky homeo🙂.