Pokusy s BLW. Je to "zbytečné"?

niheb
20. bře 2020

Naší malé bude osm měsíců a už nějakou dobu jí - krom mixovaného jídla, které jí chutná - dávám většinou do ruky ještě něco, aby "baštila" sama. Okurku, mrkev, teď jsem začala dělat různé placičky. Celkem logicky toho většina skončí tak porůznu kolem jídelní židličky, a manžel pro to nemá úplně pochopení, jestli s tím prý ještě nepočkat, až bude mít rozum a podobně, že jí to líp vysvětlíme. Já si zas myslím, že je fajn začít co nejdříve... Od kdy byly vaše děti schopné najíst se samy - tak, aby toho většina skončila v nich 🙂 ?

puhelin
20. bře 2020

U nas to bylo tak od 11 mesicu. To jsem mohla prohlasit, ze ma nahrazeny jeden "chod" misto kojeni.

ah1234
20. bře 2020

Moj zacal jest az vtedy, ked som ho prestala krmit mixovanou stravou. Davala som od polroka mix aj do rucky, od 8 mesiacov sa krmi vyhradne sam rukami. V 10 mesiacoch napichoval sam vidlickou, od cca 13 uz aj lyzickou polievky zvlada

areh
20. bře 2020

Já bych jí to nechala. Oni to chlapi moc nechápou, že se to dítě musí nějak naučit. Čím dřív si na kousky zvykne, tím líp 😉 nepořádek kolem židličky bude ještě hodně dlouho. Synovi jsou skoro 2 a půl a můžu po každém jídle vytírat kuchyň 😁 odložila bych to jen pokud by se tím nějak zakuckávala.

amazonkajanik
20. bře 2020

Mě malej zatím zvládá jen ty kukuricne krupky,ostatní si narve moc do pusy a pak se dáví. A že je něco i okolo,nu což,on z toho má takovou radost,že dělá patlatum matlatum,tak proč mu to nedopřát 😁

g_m
20. bře 2020

BLW jsem nikdy nepraktikovala a obě děti umí krásně jíst aniž by musel být všude bordel. Nikdy jsem moc neviděla žádný benefit v rozmačkané mrkvi na zemi nebo zapatlané židličce i dítěti 😀 Prcek má teď rok a půl a jí hezky sám (krom polévky) všechno. Začali jsme asi 2m zpátky, kdy jsem mu směrovala ruku se lžičkou, protože měl tendenci lžičku těsně před pusinkou otočit a všechno spadlo. Naučil se a jí sám. Nechávala jsem mu jen křupky, rohlík apod. od začátku.

vikinkav
20. bře 2020

Ja zkousela se synem BLW a moc me to nenadchlo, nesnedl skoro nic tak do roku...jen patlal, ochutnaval. Navic doted vetsi kusy nechce. dcerce ted davam sklenicky, ovoce do rucky a jsme spokojeni vsichni.

martt
20. bře 2020

@niheb Můj syn na jednou cca na 7 měsíci nechtěl vůbec mixované jídlo, vždy dal pusinku k sobě a odmítal. Ale když zasedl k jídlu manžel, tak se hned doplazil ke stolu a klapal pusou že chce od něj. Tak ze to pak vypadalo, že jsem se snažila vařit taková jídla aby to mohl i syn a od té doby se snažil se jíst sám vůbec nechtěl aby ho někdo krmil. Na víc už vůbec nechtěl mixované, takže jsem mu tam nechávala kousky. I když hodně skončilo pod stolem tak jsme ho nechávali. Ja jsem mu pak pod židličku davala igelitovy ubrus abych ho mohla jen vyklepat do koše. Asi od 11 měsíce už pak pěkně bastil sám.

jarmarca
20. bře 2020

Ja blw taky nejela, kolem roku zacala odmitat mixovany, takze ji normalni kusy, sama se zacala i sapat po celych broskvich atd, kdyz videla nas, jak to jime...ted v roce a pul uz se nechce vubec nechat krmit, vsechno sama, ji krasne,napichuje si....jediny, co delam od zacatku, ze jime spolu, aby me videla jist...to si myslim, ze dela hodne a okoukaji to🙂

lenerka1
20. bře 2020

Jedu BLW už s druhým dítětem, synovi to trvalo pár měsíců než se rozjedl, jídlo ze začátku spíš jen zkoumal, binec přestal být tak kolem roku a půl, jí rád, ale dodnes nic moc velké porce. S dcerou teprve začínáme, ale už první brokolice do ní padala ve velkém, jídlo hlavně jí a z porcí zbyde rozmatlaného po okolí jen málo.

michaelllas
21. bře 2020

@niheb Každé děťátko je jiné. Z počátku se syn nenajedl jinak, než tak, že jsem ho musela krmit, Teď má 21m a naopak pokud nejí SÁM, nejí vůbec. Takže BLW je u nás třeba až teď😅 U mladších dětí- sourozenců je to zase jinak, ve spousty věcech se bude chtít napodobit staršímu

foxietrixie
21. bře 2020

@niheb Syn nejedl NIC kromě večerní kaše do 13 měsíců. A tím nic myslím opravdu nic, ani lžičku. Kojila jsem jak n
blbá, prostě nešlo to jinak a těch dobrých rad a tlaku od příbuzných co jsem si užila.... No a pak ze dne na den začal jíst skoro vše, normální jídlo, jen potřeboval pokrájet maso. Najedl se sám, dokrmila jsem lžičkou jen to co nešlo vyškrábnout. Od 20. měsíce jsem dala vidličku, taky zvládal.