Polední spánek dvouletých dětí, jak vám spí?

bacika
24. dub 2017

Ahoj holky mám dotaz jak Vám spinkají děti kolem dvou let přes den? Malá bude mít za pár měsíců dva roky a přes den je těžké ji uspat, ale když ji nedám spát tak mi usne třeba v náručí kolem 18h, to by mi ani nevadilo, kdyby se nevzbudila kolem 20-21h a pak nechce třeba do půlnoci spát. Tak nevím jestli jí polední spánek odbourat a nějak ji zabavit nebo nějaký fígl? Děkuji za rady 🙂

kratinovahana007
24. dub 2017

Dobrý den, naše malá má 2roky,spí od 8 večera do rána tak půl 7,přes den si tak hoďku dá. Zkuste ji dát spát přes den později, záleží kdy vám vstává,naše malá vstává v té půl sedmé a spát chodí po 12,je to 6 hodin skoro a to mi usně,ale pokud vám vstává třeba v 8 nechce se mi asi tak brzo spát.kdyz vám usíná kolem 6 večer, očividně ji ten spánek přes den chybí,nebo zkuste do kočárku.

drzticka81
24. dub 2017

Obe deti zrusily sve odpo spani ve dvou letech,parkrat usnuly kolem 4,5 🙂)) to maji dodnes, ale pak sly spat tak kolem deseti🙂))) jinak chodily spat kolem sedmi 🙂))

bacika
autor
24. dub 2017

Malá vstává kolem 8 někdy i v 9 a pak už nechce spát, jinak je zvyklá chodit spát v 20-21, ale poslední dobou je to peklo i to večerní uspávání, když usne přes den. Budu asi muset nastavit budíček na 7 hod, aby mi usla odpoledne a večer byla taky už unavená.

bacika
autor
24. dub 2017

@drzticka81 Ještě jsem zapoměla, že třeba u babičky přes den spí i dvě, tři hodiny a v 21 je v posteli a to vstávají v 8. Tak nevím jestli nedělám něco špatně ☹ přitom se spánkem nebyl problém.

ivet1987
24. dub 2017

Syn spí celou noc od cca 21-7 hod, přes den už nespí. A když tak dávám spat po 14-15 hodině.

summer2012
24. dub 2017

Malýmu je 2,5 a vstává kolem 7 a spí pak většinou od 13 do 15 hod a večer chodí spát ve 20 hod. Už to dá i bez odpo spánku ale musí mít zábavný program jinak je protivný. A když po o spí tak to chce aby dopoledne i odpoledne vybil energii, jinak taky nechce večer spát 😉

martanka84
24. dub 2017

Dvojčata mě taky nechtěly po obědě spát, byl to boj. Ale třetí teď spí po obědě pekne, ráno totiž vyprovazime dvojčata do školky a tak musí vstávat kolem půl sedmé. Tak potom jde spát v jedenáct a vstává kolem pul druhé nebo druhé. A večer chodí spát všichni tři mezi osmou a půl devátou.

meta123456789
24. dub 2017

Okolo druhého roku malá vstávala cca v 7, někdy dříve, po o chodila spát asi v 1. Základem bylo jí dopoledne hodně utahat, na hřišti, na motorce atd., prostě musela být vyřáděná, jinak vzdorovala, odmítala jít spát a o pár hodin později odpadla...no a večer pochopitelně spánek až hodně po 22.hodině

23363
24. dub 2017

Moje dcera od druhého roku po obědě úplně přestala spát. Začala jsem ji dávat spát dřív, kolem 19:30 už spala. Vstávala tak kolem 7 hod. Odpoledne s ní někam jít byl boj. Pokud jsme byly doma v pohodě, jinak usínala okamžitě... v autě, v buse... kupodivu ve školce usne v pohodě... prý spí tak 45 minut.. a večer usne tak kolem 21:30... tak vzpomínám na ten čas, kdy byla v osm tuhá... 🙂

blecha94
24. dub 2017

Dcera (v únoru jí byly 2) spí po obědě 1.5-2 hodiny, od 13 do 15 hodin nejčastěji. V noci spí od půl osmé do devíti a zatím se netváří, že by se o odpolední spaní chtěla připravit.

Být tebou, dávala bych spát třeba ve 3 odpoledne a za hodinu jí probudila. Třeba ti pak půjde spát až v devět večer, ale lepší, než aby v devět vstávala. :D

jaja01k
25. dub 2017

Muj dvoulety spi obvykle hodinu az dve, vetsinou pred obedem, kolem 11h uz byva unaveny. Ale kdyz treba usne v aute, i kdyz jen na 10 minut, tak uz potom doma neusne. Rano vstava pred 7 a vecer usne kolem 20h. Starsi v tomhle veku spaval odpoledne 3-4 hodiny a bylo nemozne ho probudit driv. A vecer usinal az kolem 22h. V 2,5 letech jsem mu odpoledni spanek zrusila. Ted jsou mu 3 a nekdy si po obede pospi, ale vetsinou ne.

betelgeuzz
25. dub 2017

Starší přestala kolem 2 let spávat po obědě. To přechodové období, kdy jsem to nejdřív nechápala a pak nechtěla příjmout, byl boj. ČEkala jsem druhou, odpoledne s ní lehávala a ona se pořád převalovala, nechtěla spát, večer opět nechtěla usnout, trvalo jí to dlouho a vyžadovala mě u sebe. Přitom ráno vstávala tak v 6 - 7. Pak se narodila mladší, tak o to víc jsem se snažila ji odpoledne uspat, abych měla klid. Těsně po 2. narozeninách mi to nějak docvaklo a přestala jsem jí po obědě dávat spát, večer v 8 usla během minuty a byl klid.

vm84
25. dub 2017

Nase mala ma 2 roky. Rano vstava v 6 a po obede chodi spat kolem 13hodiny. Spinka my tak hodinu, ale musi byt v kocarku jinak neusne.Vecer ji davam do postylky 18:30. A u babicky spinka taky 2 az 3 hodiny.

ludul
25. dub 2017

Syn(v červenci mu budou dva),vstává kolem7h,po 12hod spánek cca 1,5-2 h,usíná mezi 20-21h,dle únavy....

frycovamichaela
25. dub 2017

Ahojky. měla jsem podobný problém se synem. Jakmile se vzbudil déle jak v 7, nechtěl po obědě spát. Po obědě musíš mít nervíky pevné a snaž se dítě naučit rutinu - vyčistit zuby, svléknout, vzít knížku a na chvíli se věnovat nějakým obrázkům, aby se dítě zklidnilo, a pak si lehnout s ním, aby uslo. Když to ale nezabírá a je důležité, aby se dítě vyspalo a ty si zoufalá, mám 3 fígle 🙂
fígl č.1: zkusit udrncat v kočárku (funguje pouze do doby, kdy se prcek nesnaží vylézat a pbjevovat svět - u nás cca do 2 let a 3 měsíců, pak už jsem ho v kočárku moc nezvládala udržet 🙂 )
fígl č. 2: udrncat v autě (tam usne dítě do 10 minut, ale nepoužívej to nijak často. Já to používám jen zcela výjimečně, když potřebuju, aby byl Kubík odpoledne dostatečně odpočatý, ptž máme nějaký program a nemůžu ztrácet čas uspáváním)
fígl č.3: dopoledne zajít pěšky na hřiště a na procházku, aby se dítě co nejvíce unavilo
Každopádně je to boj, chce to vydržet a dodržovat rutinu, aby dítě pochopilo, že to spaní musí být a pak se ti stane, že i když nebude chtít spát, ptž nebude dost utahané, tak si alespoň v klídku lehne a bude třeba koukat na pohádku. někdy to stačí, aby si odpočalo 🙂 Každopádně držím palce, aby se to zlepšilo 🙂

jaroslavasv
25. dub 2017

Zdravim, moji male budou dva za par mesicu a take ted cerstve bojujeme s odpolednim i uspavani. V noci spi od osmi do cca sedmi, obcas vstava driv, pozdeji vyjimecne. Odpoledne spi od jedne do tri. Casto ji musim odpo vzbudit, nejdriv nechce spat, potom vstavat. Kdyz odpoledne neusne, coz se stava jen, kdyz hlida nekdo jiny, tak pak do vecera nevydrzi. Urcite ten odpoledni spanek jeste potrebuje.

kacbal
25. dub 2017

syn bude mít příští týden 2 roky. Večer usíná kolem 20.00 a nejčastěji vstává v 6.00. Nejpozději v 11.30 už chce jít na polední spánek a spí převážně 2 hodiny. někdy dá i více.

sasinka007
26. dub 2017

Zdravím maminky 🙂
Mám dva kluky 3,5 a 2,2. Oba spí celou noc cca od 20h - 6h díky tomu, ze starší syn přes týden vstává do školky. Mladší chodí dopoledne spát kolem 11h po polévce a spí cca do 13h někdy do 14h. Takto to funguje i přes víkend kdy je starší syn doma, ale délka spaní je cca hodinu a půl. Večer usínáji v pohodě.

svha
26. dub 2017

dceru už mám větší, ale od 2 let přes den nespávala, spávala pak chvílí ve školce, ale poznali jsme, když usla, večer byla neuspatelná, řešila jsem to tak, že jsem jí na hoďku posadila četla pohádky a nebo něco pustila, aby byla v klidu, je hodně živá a večerní utahání se posouvalo, byl to boj, ustálilo se to až školkou, celkově ale má s usínáním problém

ange_de_la_morte
26. dub 2017

Taky jsme měli podobné období - uspat syna během dne bylo téměř nemožné, ale když nešel spát tak usnul kolem 17 klidně během hry na koberci, spal dvě hodiny a večer nešel spát před 23hod. Nakonec jsme našli režim kde to funguje - vstáváme kolem 6 ráno, dopoledne jdeme ven za každého počasí ( není špatné počasí - jen špatné oblečení) , po návratu máme hned oběd ( vařím ráno nebo den předem) a hned po obědě spát - celkem to funguje, pokud nechce spát tak si může v posteli prohlížet knížky nebo povídat s plyšáky, ale nesmí z postele vylízat .... ve školce spí syn taky po obědě ( ale to vstává v 5 ráno, protože já musím do práce) ..... pokud nějaký den nestíhám a nejdeme ven, tak se mi ho po obědě většinou nepodaří uspat ( syn má 4 roky)

bacika
autor
10. črc 2017

@jaroslavasv s tím hlídám je to u nás podobné, když hlídá děda, tak usne jen opravdu někdy, do večera je to potom ale šílenost, už pak nemůže vydržet ☹

evicka76
21. říj 2018

Ahojky my usiname po obede bez problemu,pres den spi ve svem pokojicku a spi tak 1,5-2 hodiny.Mame svuj ritual naobedvat,napit ,vycurat a spinkat.Zato vecer je to horsi s usinanim.

agneszka
2. srp 2019

Ve 2 letech už ani jedna z dvojčat spát nechtěla...večer občas usnuli dříve,ale žádná tragedie,stejně se budily na mlíko,někdy usnuly někdy to chvilku trvalo. Časem se vše upravilo