Pořad plačící miminko. Máte zkušenost?

strasidelko
25. pro 2019

Ahojky holky.
Mám dvouměsíční dceru a ta neustale pláče. Hystericky záchvaty. Prdi normálně tím to není.

Chvilku třeba po jídle kouká a směje se a jenhidna. Tak cca půl hodiny ale pak jak kdyby ji to nebavilo s začne brecet. Ale hodně takový ten hysterak. Nic ji neuklidni ani chování nic. Jen nošení v šátku a tam většinou usne a pak ale nechce spát v noci.

Je to šílený. Bolí mě zada z nošení celodenní a zároveň se v noci nevyspim. Už nevím co s ni.

Dr říkala jen vydržet ze muže být proste jen neklidna povaha.

Mate někdo podobne zkušenosti nebo je labilní jen ta naše a bude to tak snad navždy.
Už jsem zoufalá.

leilinka1234
25. pro 2019

Ani vy sama, a to jí znáte, nemůžete vědět, zda to tak bude 3 měsíce, rok nebo 5 let. Moje druhá dcera proplakala prvních 5 měsíců. Dneska jako roční už je lepší, ale není to pohodář salámista, jako byla ta první. Je to vztekloun 🙂 O to víc se ale řechtá a je s ní sranda, když má dobrý den a vše je podle jejích představ 🙂 a je to velký mazel. Vrací nám to prostě jinak 🙂 vydržte a doufejte, že to bude lepší a lepší 🙂 Stejně vám nic jiného nezbývá.

drakenn
25. pro 2019

A v čem nosíš, že tě bolí záda? Při dobrém úvazu záda neboli. Malá evidentně vyžaduje plně tvou pozornost, chce kontakt. Nemůžeš se v nošení malé s někým dělit, manžel či jiný příbuzný? Ty si odpočineš a malá bude spokojená

strasidelko
autor
25. pro 2019

@drakenn v nositku nosím.
No nechápu proč když ji chovam tak křičí ale když ji dam do nosítka tak dobrý. Je to strašně náročný. Doufám ze to nebude dlouho trvat. Protože ona v nositku vždy usne a pak nechce moc spát v noci

ladyhacek
25. pro 2019

@strasidelko zkontroluj si nastavení nosítka. Pokud máš ergonomické nosítko tak pokud je správně nastaveno neměli by tě záda bolet.
Také mě napadá kiss syndrom ( blokla záda) zkus se na to podívat

kuttu
25. pro 2019

@strasidelko Denni spánek nemá vliv na nocni spaní,naopak,cim spi lip pres den spi i v noci

drakenn
25. pro 2019

Asi to bude tím kontaktem tělo na tělo, tvůj dech, tlukot srdce, uklidňuje ji to..
A neboj, trvat věčně to nebude. Pokud ji teď dáš, co potřebuje, tisíckrát ti to jednou vrátí.
Jo a málokteré prte spí celou noc, je normální noční dbění, časté buzení. Věkem to přejde.. drž se..

sister05
25. pro 2019

Moje druhá dcera je velmi kontaktní. Od první to neznám. Toto mimino musím od malička moc tulit,uspávání v náručí,nosím v nositku jsem s ní v neustálém kontaktu. Na mne je klidná. Prostě to tak je. Půl noci spí s námi v posteli,přes den na mém polštáři místo hnízda - cítí mne . Je jí pět měsíců. Rozdíl mezi dcerami je osm let. Každá je úplně jiná. Nevadí mi to. Užívám si to. Jo,jsem místy nevyspala, čisté oblečení praktický neznám - díky refluxu ublinkava několikrát denně a tudíž jsem furt od mlíka. Ale je to super. Jsem za ní vděčná ❤❤

palacinka_marmeladova
25. pro 2019

U miminek to bývá no.Mladší syn dělal to stejné.Ten se kolikrát tak rozeřval,že nešlo nic.Jenom do šátku,chvilku koukal a usnul.Vzbudil se a řev,že chce ven.Vyndala jsem ho,přebalila,nakojila a šup do šátku.Jinak byl řev,řev,řev.Musíš brát v potaz,že takhle malé miminko nevydrží moc dlouho vzhůru,kolikrát jen přes přebalení,kojení,chviličku koukat a už by zas spali.A když jsou děti unavené,jsou protivné,plačtivé....Nicméně pokud se ti nezdá,přijde ti že pláče opravdu hodně,bolestivě,nebo podstatnou většinu dne,je na místě navštívit doktorku aby se vyloučily zdravotní potíže.Držím palce ať to brzy přejde ;)

ai30
25. pro 2019

Vyhledej si infirmace ke KISS syndromu, jestli by to nemohl byt vas pripad.

eithelwing
25. pro 2019

Naše malá prorvala půlrok. Zprvu jsem si říkala, že jde o složitější adaptaci, tzv. čtvrtý trimestr, ale pak se přidružovali další problémy.
Dcera prostě neutisitelne a nepochopitelne křičela. Dostala jsem tip na kiss-syndrom, v pul roce se potvrdilo vybočení krčního obratlu.
Dnes je jí 2,5 a pořád je to povaha spíš labilní, ale zpracovatelna.

lennus
25. pro 2019

@strasidelko Zažila jsem to samé s dcerou, ale bylo to už naše druhé dítě, tak jsem si říkala, že to musí jednou přejít. Prostě první tři měsíce ječela, opravdu šílené, hodně jsem nosila, ale stejně plakala, zkoušela jsem i kraniosakrální terapii, možná to trochu zabralo. Bříškem to taky nebylo, to jsem si byla jistá! Po třetím měsíci jako když utne. Až potom jsem se dočetla o 4. trimestru a fakt to sedělo a dává mi to i smysl. Je i knížka. Vydrž, určitě to brzy přejde! Četla jsem i o kiss syndromu, což může být příčina velkého a častého pláče u dětí. Jestli to fakt po tom třetím měsíci nepřejde, určitě pátrejte dál, může být nějaký problém. Naše malá umí být sice pěkně umíněná, ale opravdu od toho 4. měsíce ke to zlaté a pohodové dítě. Naštěstí tedy dobře spávala od začátku. Držím palce!