Prdíky a koliky u miminka i na půl roce, máte zkušenost?

oililygirl
26. únor 2014

Mate s tim prosim taky nekdo zkusenost? Miminko je plne kojene. Ja jsem od porodu nemela takove ty proflaknute veci jako kvetak, brokolici, cibuli, cocku atd. Nepiji bublinkove napoje. Nevite o nejakych jidlech/potravinach, ktera mohou skryte nadymat? Ja i mimco uzivame preparaty proti nadymani, probiotika, ale to je na nic. Cviceni, masaze nebo nahrate brisko vubec nepomaha. Jedine rektalni trubicka.
Diky moc za postrehy.

stepankka
26. únor 2014

Kouříš??

oililygirl
autor
27. únor 2014

Nekourim!

oililygirl
autor
27. únor 2014

@katyxq to je sice fajn, ale snad vse z toho seznamu sem zkousela a nic moc

skotskaa
27. únor 2014

Včera se ke mně dostalo video Best Diaper Changing Technique for Newborns to Reduce Colic, kde pán vysvětluje, že ke kolikám přispívá i způsob, jakým jsou miminka přebalovaný. Ukazuje tam tu správnou techniku. Kdyžtak na to koukněte přes google vyhledávač.

berynka
27. únor 2014

může vadit mléko (resp. mléčné výrobky). U starší dcery jsem přesvědčená, že to tak bylo, ač přibírala docela dobře, stolici měla normální. Koliky a bolení bříška měla určitě do roka.
Mladší dceři také vadí mléčné věci, už ve třech týdnech měla vyrážku, zelenou stolici a postupně hlen 😒 . Pořád kojím a obě se tomu vyhýbáme. Teď jsem udělala "pokus" a dva dny měla křeče, byla neklidná, nebo hodně brečela. To jinak neznám, bývá spokojená, případně jde dobře uklidnit a zabavit 😉 .

@oililygirl

deenyska
27. únor 2014

@oililygirl My jsme s tím teda taky dlouho bojovali, byť jsem kojila pouhé dva měsíce. Co se potravin týče, taky už jsem nevěděla, co teda dělám špatně, co jím a neměla bych. Takže jsem sedla k netu a narazila na stránku, kde byl seznam všeho, co může nadýmat. Škoda, že teď tu stránku nemůžu najít, ale kdybys to viděla, tam byly, kromě notoricky známých věcí jako jsi třeba uvedly ty, i potraviny, o kterých by mě ani nenapadlo, že bych je nemohla. Třeba rajčata. Ty jsem měla spojeny třeba s možnou vyrážkou, ale že můžou potrápit dítě i co se kolik týče, to jsem vůbec netušila. Bylo tam toho spousta, tehdy mi úplně spadla brada, protože podle toho seznamu bych snad nemohla pomalu nic než vodu. Samozřejmě přeháním, ale nemělo to k tomu daleko. Byla jsem z toho špatná, ale pak se mi dostal do rukou článek z časopisu Máma a já, který byl zaměřený právě na to miminkovský bolení. Uváděli tam, že jsou potraviny, které běžně nenadýmají, ale které miminkám vadí. Že jsou miminka, kdy může máma splácat pátý před devátý, cibuli, čočku, zelí, květák a mimčo bude v pohodě. Ale taky jsou miminka, kdy máma jen jednou kousne do rohlíku a dítě nespí celou noc. Takže je to asi opravdu o zkoušení. Nicméně kamarádce taky říkala doktorka, že může dělat rutiku mléko, ale že to nerada radí, protože maminky se kolikrát tak zhrozí, že mléčné výrobky odstaví úplně 🙂, což je taky špatně. Omezit to ano, ale vyloučit z jídelníčku ne. Takže třeba v tomu bude jádro pudla. A co používáte na koliky? Nám se nejvíc osvědčil Baby Calm. Jinak jestli má mimčo půl roku, to už budete najíždět pomalu na příkrmy, že? Ona to stolička je pak tužší a dítko se díky tomu naučí tlačit a prdíky už tolik netrápí a jdou snáz ven. Nám v tom pomohlo UM, k čemuž samozřejmě nenavádím 😉, jen srovnávám. Je známo, že z toho už je stolička tužší, takže náš malý se naučil tlačit a už to nebyly takový trable, byť to ještě nějakou dobu trvalo.

deenyska
27. únor 2014

@oililygirl Ještě jsem si vzpomněla, že v době, kdy jsem kojila, mi tchýně pořád nosila meloun, ať mám hodně vody a dělá se mi mlíčko... celou noc jsme nespali. Tak moje mamka našla doma knížku Ovoce a zelenina jako lék a u melounu jsme objevili, že způsobuje žaludeční křeče 😒

oililygirl
autor
27. únor 2014

@skotskaa diky moc!!!! Zkusim!
@berynka bezmlecnou dietu sem mela nekdy kolem jeho 2. mesice a zdalo se, ze to pomohlo, pak sem zase na mleko, syry atd. najela, ale uvazuju zase o vynechani
@deenyska taky sem nekde cetla neco podobneho a to uz fakt nevim, co bych jedla :-/ my meli vse, espumisan, sab simplex,baby calm, bio gaia,infacol,nejlepsi je rektalni trubicka... Prikrmy budeme resit s lekarkou, jestli uz mame davat, zatim pribiral vyborne.