Přechod na jeden spánek. Jakou máte zkušenost?

13. lis 2022

Zdravim maminky, rada bych znala vase zkusenosti s přechodem na 1 spanek. Kolem 1 roku syn zacal spatne usinat a nedařilo se mi ho uspat. Zkusila jsem posunout spanek a sel spat az pred obedem a to 3 hodiny. Takze pak vydrzel v pohode do vecera. Pak to bylo tak vselijak, byl nemocny, takze spal 2x denne. Pak nechtel nejakou dobu do nosítka a ja ho nebyla schopna nijak uspat, takze pak probihalo usinani uplne pretazeneho rvouciho ditete. Hruza. Ted jsem to zavedla tak, ze spanek zkousime jeden, kdyz se probouzí, tak jsem s nim a jeste uspavam, aby se dost vyspal a nemel to rozhozene. Ale zacal ted rano byvat protivny, takze jsem zkousela uspat driv, usne treba v 10 a spi jak kdy, hodinu, ted treba uz pres 2 hodiny, ale nekdy do vecera nevydrzi a zacina uspavaci martirium a nemuzu ho uspat, az treba odpadne v 6 a spi do rana. Ale v noci se budi. Proste je to divocina. Ted je mu 14 mesicu. Obavam se, ze jsem to uspechala s tim přechodem na 1 spanek. Ted vsude ctu jak nedostatek spanku skodi vyvoji ditete. Ale co s tim delat to fakt nevim. Vase zkusenosti?

me_druhe_ja
13. lis 2022

Ja bych na to šla víc méně vědecky a více poslouchala potřeby dítěte. zvlášť, pokud máš jedno. 🙂 U toho prvního jsme na jeden spánek přecházeli v době, kdy usínal podruhé dlouho a usnul až třeba o půl pate. Napřed chodil spát kolem 11 a postupně jsem to protahovala. Začli jsme ve 14m. V roce ještě jeden spánek potřeboval. Ale jsou děti, co kolem roku už spí na pohodu Jednou denně a zase děti, co spí až do roka a půl 2x. Není tady žádný pravidlo.
Osobně fakt doporučuju na to netlačit: neuspavat na sílu, nebudit na sílu.....Určitě za tu dobu už víceméně poznáš, kdy je unavený a chce to jít spát. Třeba ještě potřebuje dva spánky denně, jeden delší a jeden třeba jen 30min....

jjasmina
13. lis 2022

Malá začala spat od 1r pouze jednou, teď v únoru má 3r nespí přes den už vůbec. Pokud se vašemu chce spát, tak mu klidně dva spanky nechte, usne, neusne

sylvka
13. lis 2022

Karol má rok a vstává 4:30 až 6:00,podle toho jde spát od osmi nebo od devíti,spi hodinu. Pak jde v jednu ,většinou na dvě hodiny. A koupeme v sedm.v osm spi. Spi ještě dvakrát,ale vstává brzy no.

terka99554
13. lis 2022

Ahoj, my čekáme kdy přejdeme aspoň na 2 spánky denně 🙈. Syn má dnes 14 měsíců a má pořád 3 spánky během dne plus noc . Ráno vstává cca v půl sedmé, po půl deváté usíná, vzbudí se kolem půl desáté, před polednem usíná znovu, dá si cca 30-45 minut. Pak oběd a odpoledne po půl 4 spí znovu tak cca hodinku až hodinku a půl. Jde spát před půl osmou a spí většinou celou noc.

autor
13. lis 2022

Mam prave problem, ze nepoznam vetsinou únavu. Je v pohode, ani zivnuti, ani protreni ocicek, ale pak to najednou prijde a je pláč a strasna unava a musi jit hned spat. Takze uspavam podle citu, ale proste odhadnout to nejde no. A nedej boze, kdyz nejsme doma. To je schopny si hrat az treba do 11 a pak prijdeme domu a strasny pláč a okamzite spat.

gbp
14. lis 2022

takto nam prvni dceru. zadny projev unavy 🙈 jako miminu sem ji musela spanky casovat, abych ji nepretahla 🙈 fakt ani nezivla. furt sem uspavala 🤦🏼‍♀️ no menila sem to vzdycky ale podle ni, az kdyz uz nemohla usnout nebo byla hrozne rychle vzhuru. a trvalo to vzdycky tak 14 dni, nez se to ustalilo. nikdy teda nebudim. a v noci se budila normalne. nekdy se vzbudi i ted, ma 2,5 🤷🏼‍♀️