Přechod ze zavinovačky pod peřinku

nugetka20
10. říj 2016

Syn má skoro 4 měsíce. Do zavinky ho ještě zamotám, problém je, že po prvním nočním buzení na krmení už v ní nechce být - snaží se vytáhnout ručičky nahoru - tím pádem funí, "nadává" u toho, budí sebe i nás. Když ručičky vytáhne, tak se zase budí zimou (nebo tak mi to aspoň přijde). V pokoji máme cca 20 stupňů, takže ručičky má jak ledíky.

Pokud ho dám jen pod peřinu, tak se mi odkope :( Prosím, jak jste řešili u svých prcků přechod ze zavinovačky?
Děkuji

hojda
10. říj 2016

spací pytel, na zimu k němu babička napletla rukávky.

zoyka
10. říj 2016

Cca od 3 měsíců jsme měli spací pytel. Jde koupit i s rukávama. My jsme teda měli bez rukávů, nejprv jsem taky stresovala, že má studené ruce, ale nevadilo jí to a nemocná nikdy nebyla, takže jsem to pak přestala řešit.

yelowangel
10. říj 2016

My jsme nejdřív zakrývali i v zavinovačce právě proto že ručičky měl venku takže jenom přes hrudník. Jak ze zavinovačky vyrostl zůstali jsme u peřinky. Neřešila jsem jestli se odkope, nebo má studený ruce, prostě než jsme šli spát přikryli jsme ho a když se náhodou odkopal a byla mu zima zamrčel a šli jsme ho přikrýt. Teď usíná tak že ho zababuším do deky, on si sedne, nohy strčí pod sebe a lehne na břicho na deku takže ho tím přikrýt pak je nemožný. Dokud mu není zima a není ledovej neřeším to, když je v pokoji chladnějc počkám až usne a přikryju ho ještě navrch dekou. Nikdy se mě nestalo že by byl z toho nemocnej. A to se odkopává v jednom kuse.

misulinka44
10. říj 2016

Spací pytel, dělá se i s rukávama 🙂 mužeš i dát bodýčko a overal, at ma na rukách dvě vrstvy... Ale studené ruce nevadí, syn měl taky věčně studené, neřešila jsem 🙂

nugetka20
autor
10. říj 2016

Děkuju - zkusím. Máme bez rukávků. A ty volné ručičky nevadí? Právě jsme napevno zavinovali, protože se v noci dost budil, uspávání horor .... tak se trochu bojím, co to provede :( (dnes v noci 1,5h "roztomilého žvatlání", chlap je na prášky :( )

nutricnihodnota
10. říj 2016

@nugetka20 Jestli si ty ručičky vytahává, tak je očividně na volno mít chce. Jestli chlapovi vadí, že mimino není celou noc absolutně zticha, tak holt musí spát jinde.

nugetka20
autor
10. říj 2016

@nutricnihodnota To dost dobře nejde (aby spal jinde) :(

nutricnihodnota
10. říj 2016

@nugetka20 Tak to si bude muset taťka zvyknout, nebo pořídit špunty do uší. Neznám mimino, který by bylo celou noc zticha.

hojda
10. říj 2016

@nugetka20 tohle prostě děti dělají a nejde to úplně eliminovat, člověk si musí zvyknout a zvykne se brzo 😀 Já zase neuměla usnout hned po vyrušení, takže noční kojení masakr. než jsem zabrala, tak se zase kojilo a teď to umím parádně 😀 .

nugetka20
autor
10. říj 2016

@nutricnihodnota Taťka je dost tolerantní, ale prostě pokud ráno vstává do práce, tak se snažím, aby se v noci vyspal co nejvíc. Prcek je s námi v ložnici, kojím a uspávám výhradně já. Mě nevadí, že malej brouká, už jsem si zvykla....ale pokud v noci křičí a "dobývá" zavinovačku, tak to prostě neni dobrý. Na druhou stranu ještě příliš dobře neovládá svoje ručičky a budí se, když je má vystrčený venku. Tak prostě hledám způsob, jak to udělat, aby se vlk vyspal a ovce zůstala živá 🙂

nutricnihodnota
10. říj 2016

@nugetka20 A zkoušela jsi hnízdo? Mimino nemá svázaný ruce, ale ani moc volnýho prostoru na máchání.

hojda
10. říj 2016

@nutricnihodnota to je dobrá připomínka. U nás fungoval dobře kojící polštář nebo klasický péřový polštář, na která jsem dala v zavinovačce (v pytli).

nutricnihodnota
10. říj 2016

@hojda Myslím že i hodně naducaný polštářkový mantinel, nebo víc mantinelů na sobě, by mělo ten správný efekt. Nebo třeba srolovaný deky, či osušky, podél stěny postýlky.

nugetka20
autor
10. říj 2016

Díky za tipy - zkusím dneska

misulinka44
10. říj 2016

@nugetka20 náš spal taky pevně zavinuty, ale pak v těch cca 3 měsících jsme ho dala do pytle a od te doby paráda... ono to pevné zavinutí je fajn pro uplně maličký miminka, ale starší už ho to třeba rozčiluje 🙂

stellamax
10. říj 2016

@nugetka20 Dávala jsem děti na velký péřový polštář až do té doby než se na něj vešly. Jedna dcerka se nikdy nepřikrývala a nepřikrývá, druhou jsem přikrývala ještě dekou.

nugetka20
autor
10. říj 2016

@stellamax A co syndrom úmrtí kojence? Prý by neměli spát na měkkém ... tak nevím

lucyp13
10. říj 2016

U nás pomáhala zavinovačka swaddle me,dcera se totiž samovolne budila -rozhazovala ručičkama a to ji budilo,jinak super funguje něco naducanyho,dite do toho krasne zapadne a spí nadherne....to spaní na měkkém je blbost,naopak když dite lezi na tvrdém/rovnem tak rve...

zoyka
10. říj 2016

@nugetka20 To hnízdečko z kojícího polštáře je dobrý nápad, úplně jsem zapomněla, že jsme to dělali taky. Má ohraničený prostor, ale pořád spí jen na matraci.

alenka_p
10. říj 2016

My měli prcka v zavinovačce tak měsíc, od té doby spací pytel, protože se ze zavinovačky vždycky vykopal. Ruce vytahoval ven odjakživa, ty vevnitř nesnesl. Ruce má ráno taky vždycky studené, ale nevadí mu to (zbytek těla krásně teplý), nebudí se a nemocný nikdy nebyl.

karlajasmine
10. říj 2016

Ono to muze byt taky proste obdobi... to ''roztomile zvatlani'' jeste hodnekrat prijde... a az porostou zuby to bude dalsi radost... chlap si bude muset zvyknout nebo spat jinde 🙂
Jinak my mame spacak a malej ma pod tim overal s dlouhym rukavem.

stellamax
11. říj 2016

@nugetka20 SIDS rozhodně není z měkkého polštáře.

novisek
13. říj 2016

spací pytel ... taky u nás byl..

nugetka20
autor
21. říj 2016

Tak jsme dnes měli opět o level horší noc :( v 8 večer usnul a defakto po 1-1,5hodině buzení. Zkoušela jsem zamotat do zavinky nafest, aby se nevymotal (po probuzení nářek a praní se), zkoušela jsem zamotat míň (taktéž nářek, vymotání se úplně a křik), zkoušela jsem ruce uvnitř, ruce nahoře, hnízdečko..... vždycky se jen napil, usnul, ale za hodinu opět buzení. Růstový spurt to snad není (měli jsme před 14 dny). Přes den jezdíme venku v kočárku, 3x denně, cca 3-4 hodiny dohromady. Někdy usne u prsa, někdy se vzbudí, tak ho zavinu, zhasnu (občas to pomůže, občas taky ne).
On se prostě v noci sám vzbudí a dožaduje se mě - pak pije tak 5 minut, do půl hodiny ho dávám zpět spát .... a za hodinu je zase vzhůru :( Co s tím?