Předčasný porod 29tt, jak jste se s tím sžívaly?

viky2007
20. bře 2016

Mamči jak jste se sžívali se situací, kdy jste rodili předčasně a vy byli propuštěni domů a mimčo zůstalo v inkubátoru?

pav_la
20. bře 2016

Špatně. Rodila jsem ve 26.tt. a kluky pustili jednoho po 97 dnech a druhého po 124 dnech. Bylo hrozně divné přijet z porodnice bez dítěte. Potom byl ale takový fofr, kdy jsme za kluky každý den jezdili a řešili spoustu věcí ohledně jejich zdravotního stavu ... do toho po třech hodinách odsávání MM ... že na nějaké rozebírání vlastního psychického stavu nebyl moc čas. Můžu říci, že ty 4 měsíce jsem fungovala jako na setrvačník. Všechno na mě dolehlo, až když jsme měli kluky doma a já měla více času přemýšlet.

lennus
20. bře 2016

@viky2007 Náš se narodil 33+1 a bylo to velmi zvláštní, těšila jsem se domů a šla normálně třetí den, protože bydlíme kousek, jezdila jsem tam dvakrát denně s odstříkaným mlékem. Doma mi bylo samozřejmě líp než v nemocnici a bylo to takové divné, jako bych ani neměla dítě, vše mi to docházelo až později, prostě ten kontakt po porodu nám oběma určitě chyběl, ten vztah a cit k dítěti u mě přicházel postupně, takže i když je to zvláštní to takto říct, ale ani jsem neměla pocit, že by mi dítě nějak vyloženě chybělo, spíš jsem se snažila odstříkávat, abych měla pro něj dost mlíka, což naštěstí dopadlo dobře a kojila jsem ho 22 měsíců, tak jsem si řekla, že jsem mu snad ten chybějící kontakt vynahradila aspoň takto. No je to děsné, když se nad tím teď zamyslím, prostě jsem byla v laufu, přišlo to nečekaně, já ještě chystala a sháněla, co jsem mohla. Pak jsem za ním šla po více než týdnu na pokoj, kde už jsme byli spolu. Bohužel to ale nejde jinak u těch předčasných porodů, ale zas si říkám, že jsem se zbytečně nestresovala, což může mít i vliv na tvorbu mléka.
Držím vám palce, ať jste brzo spolu! Doporučuju laktační poradkyni, kdyby byl problém s kojením, mně párkrát pomohla, i po mailu. A radši i pozor na dudlík kvůli kojení, kdybych mohla jakkoliv poradit či pomoct, klidně se mi ozvěte do zprávy. 😉

molindule
20. bře 2016

@viky2007 Dneska je to právě rok, kdy se malý narodil, bylo to také ve 29. týdnu. Ten příchod domů byl hrozný. Týden před porodem jsem už sice ležela v nemocnici, tak jsem měla čas se na předčasný příchod miminka na svět v rámci možností připravit, ale na konec jsem rodila akutním císařem a chvíli trvalo, než jsem se s tím srovnala - byla jsem v celkové narkóze, malého viděla až následující den a měla jsem pocit, jako bych u porodu vlastně ani nebyla. Připadalo mi, že mě v mém okolí nikdo nechápe. Šest dní po porodu mě pustili domů a já za malým začala denně dojíždět, to byla hlavní náplň všech mých dní, než ho pustili domů, to bylo ve 35. týdnu. Soustředila jsem se na odsávání MM a ježdění za synem, každý den jsem na cestě strávila skoro 4 hodiny, domů jsem jezdila vlastně jen přespat. Ten měsíc a půl mi díky tomu utekl rychle. Klidně napiš do IP, kdybych mohla s něčím poradit, pomoct.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru