Přetočení z bříška na záda. Není to brzy ve 2 měsících a 2 týdnech?

alex97
17. pro 2021

Ahoj 👋
Maminky, malou jsem přetočila na bříško. Pěkně zvedla hlavičku i držela ..A pak po 2minutách se mi sama od sebe přetočila zpět na záda..Není to brzo ? Kamarádka mi psala že je to nežádoucí jev 🤷‍♀️ Malá má 2m a 2t 🧸

sirinfirst
17. pro 2021

To není vědomé přetočení, ale přepadnutí kvůli nezvládnuté poloze na bříšku. Tlač jí trochu na zadeček, ať je stabilnější.

michaela666
17. pro 2021

Nemyslím, že by to udělala vědomě. O přetáčení můžeš mluvit až když to dítě dělá záměrně a opakovaně.
Zasloužilé maminky třeba opraví, ale přijde mi ještě malá. Už jen správně pást koníky je pro ni dost náročné, natož aby se přetáčela.

katule1990
17. pro 2021

@alex97 Taky si myslím, že to nebylo vědomé. Oni mají ještě takový těžký hlavičky a když se trochu nakloní, tak je to katapultuje zpátky na záda. Pamatuju si ten vyjevenej pohled u syna, když se to stalo jemu 😂.

alex97
autor
17. pro 2021

Děkuji mockrát všem ❤

lidija1234
17. pro 2021

@alex97 ahoj, jsme na tom podobně. Cvičíme Vojtovku. Pretacim na záda a rukou přidržuji zadek aby se víc zapřel do rukou ale tohle není aktivní cvik z Vojtovky ale jenom na průběžné denní cvičení. To že ti přepadne zpátky na záda je díky nezpevněné jedné půlky těla,mě to malý dělá taky a proto cvičíme,má levou půlku slabší oproti právě a je díky tomu nesimeteicky. Možná by nebylo špatně zajít k fyzio aby ukázala a poradila cviky jak miminku pomoci. Záleží asi n tobě jak to bereš jestli řešíš zda tabulkově něco neslnuje nebo chces předejít špatnému držení těla. My pokud by jsme necvičili tak malý bude mít skoliózu takže cvičíme aktivně i pasivně abych tomu predesla. Myslím že není špatné se jít poradit a uvidíš jestli budete cvičit taky nebo ne 🙂

biciklissie
17. pro 2021

Může to být i docela náhoda. Teď jsem to řešila s doktorkou. Že maly občas taky takhle přepadne a přetoči se. Ale někdy je to způsobené nějakou nerovnosti, třeba prohnutou matraci a někdy zase jen tím, že prostě tu hlavičku zvedne hodbe vysoko, ještě na to úplně nemá a svali se. Pokud se to neděje výrazně často a pokud není nejak extra nesymetricky a třeba neprepadava pořád na jednu stranu, tak bych to neřešila.

alex97
autor
21. pro 2021

@lidija1234 Děkuji zkusím zajít. 🙃