Při oblékání triček - košil atd. ho začne dávit

anieb
13. kvě 2015

Ahojky Maminky, mám syna, kterému budou v září 3 ročky a dost často, když mu oblékáme tričko, košili, či mikunu tak ho začne dávit. Někdy to zvládne ukočírovat a někdy to dojde tak daleko, že se pozvrací. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Budu moc ráda za Vaše příspěvky či rady. Předem moc děkuji.

lolelole
13. kvě 2015

Uff, tak naše číslo u oblékání taky někdy vypadá jako kdybych na něj rvala ostnatý drát, ponožky ho pořád "bolí" , ale tohle tedy nedělá. Asi bych se pro jistotu zeptala u pediatry. Nemá s tím nějakou nepříjemnou zkušenost z minulosti ? Projevoval se takhle od malinka ?

hancazivocich
13. kvě 2015

@anieb - jen u toho, co jde přes hlavu, nebo i u košil, co se oblékají rozepnuté? Přes hlavu bych to viděla na nějakou blbou zkušenost - že se třeba na chvilku zaseklo tričko a zůstalo mu na hlavičce, nebo se nějak ,,dusil".. Vím, že někdo v širším příbuzenstvu to tak má - odmítá nosit věci přes hlavu.. Jako dospělý..

anieb
autor
14. kvě 2015

Dobré ránko Maminky, je pravda, že se mu tričko zaseklo přes hlavu a vyváděl. Zkusím se zaměřit na košile, jestli to bude dělat i u toho. Já jak jsem byla malá, tak jsem zase nesnesla mít kolem krku rolák nebo šálu. Budu ho pozorovat více a uvidím. Děkuji moc za rady 🙂

kacca11
14. kvě 2015

Nevim, jestli to neni fama, ale pry s tim maji problem lide, co prisli na svet s priduseni treba kvuli pupecni snure kolem krku.

hancazivocich
14. kvě 2015

Prostě zažil nějakou situaci, která ho vyděsila a má strach, že se to bude opakovat (tma, strach, dušení).. A pokaždý si tu situaci vybaví.. My kdysi blbli s bráchou a on mě zavřel do válendy.. Od té doby nesnesu uzavřený prostor, výtah omezeně, to si pořád opakuju, kudy všudy do něj proudí vzduch, malý stan - ani omylem.. Ani v koupelně na sprchování nenechávám uplně zavřené dveře.. Ale trvalo mi, než jsem zjistila, proč se tomu najednou bráním a dusím se.. Zkusila bych košile, mikiny na zip, atd.. U pyžamka to dělá taky?

@anieb

zo_ja
14. kvě 2015

Co trochu volnosti a svobody? Jako že může pomoct, když mu dáš vybrat, co si obleče (třeba z toho co chceš, jen ze 2 ks) a necháš ho, ať se obleče sám? Tříleťák se přece obleče sám komplet v pohodě. Když to sám bude mít v moci, pod kontrolou a řídit, tak může zmizet problém, pokud je psych. Nebo se ho zeptat, jak by si to chtěl oblíct, co navrhuje, co by mu pomohlo... Někdy to funguje překvapivě skvěle.

anieb
autor
14. kvě 2015

@zo_ja

Tak to je super nápad, ikdyž ten náš prcek je pohodlný a rád se nechá obléct, tak to i přesto vyzkouším 🙂