Při pasení koníků má dlaně v pěst a neopírá se o ně

alenaholcakova
1. srp 2013

Ahoj mám doma chlapečka 2měsíce a týden, trénujeme pasení koníků,krásně zvedá hlavičku dokonce ji i udrží, jenže máme problém s ručičkama. Dlaně má v pěst a neopírá se o ně. Tahá to jakoby zádama a zatíná bříško, tím zvedne hlavu. Poraďte jak ho mám naučit opírat se o ruky a rozevřít dlaně??? Měla jste to taky některá???

katyxq
1. srp 2013

koukni se do skupin - je tam Poradna pro motorický vývoj 😉

salomee
1. srp 2013

@alenaholcakova Myslím, že snad na to časem přijde sám, vím, že dr. to vždy kontrolovala..nebo prostě když diktovala sestřičce na prohlídce, tak hlásila, že "dlaně rozevřené".. tak je to asi znak určitého stupně motor. vývoje, kterýho asi mimčo nedosáhne hned..určitě brzo půjdete na nějakou prohlídku, tak se optej.

vespinka
1. srp 2013

Ahoj! Mám stejně starou holčičku 😀 A stejný "problém". Ten je v tom, že ta naše miminka ještě neobjevila své ručky, takže to zatím tahají vším možným. Pěstičky jsou v pořádku, to je normální, časem se to vylepší. Jen hlídej postavení hlavy a rukou-položených pěstiček-loktů. Měl by to být takový trojúhelník, asi jako když ty ležíš a opíráš se lokty a rukama o zem, u miminka je to stejné 🙂 Rozhodně nechoď za ortopedem, vše má svůj čas, dej chlapečkovi šanci ať se to naučí sám, já to vůbec neřeším. Včera večer už malinká začala zapojovat ruce, ale jen trošičku, a dnes zase nic. Nedělám z toho vědu, vše má svůj čas. Přítel je fyzioterapeut, takže to máme "pohlídané", ale malinká je zdravá od narození, krásně prospívá a já důvěřuji jí i Přírodě. Někde jsem četla, že nejlépe pomůžeme svému dítěti tím, že mu nepomáháme. samozřejmě to ber s nadsázkou, ale v tomto případě bych ty pěstičky vůbec neřešila. Však za měsíc už budete zase o kousek dál 😉

nikolainda
24. čer 2020

Poradna motoricky vývoj