Při UM odmítá jídlo.

hermia
13. lis 2019

Kojila jsem 10mesicu, pri zjištění těhotenství jsem chtela pomalicku davat umele mličko aby jsem tak zhruba za dva mesice odstavila od mateřskeho. Duvod je že citim že dve deti kojit zaroveň nechci a taky nechci aby starsi na kojeni a tim padem na mladší žárlil kdybych ho kojit prestala pred porodem.
Ono umele mlíčko mu tak zachutnalo ze odmita cokoliv jineho jist. Začal mi i nevidaně krásně pribirat oproti předtímžku. (10m 75cm 7460g) Otazka je zda ho to prestane bavit-myslim mlikomaniačit.

zelenaesmolda
13. lis 2019

@hermia
A neni jednodussi teda odstavit mliko?

hermia
autor
13. lis 2019

@zelenaesmolda to by mi nesnedl uz nic.. zkousela jsem pul dne aby mel joo hlad a kašle na to. bojujeme s jidlem a s nizkymi vahovymi prirustky od malicka. On byl mlikomaniak uz jako uplne prcek, kojila jsem co hodinu.

merope
13. lis 2019

A zkusit mléčné kaše?

hermia
autor
13. lis 2019

@merope joo kase mléčné, nemlecne mi jedl pred tim.. uz nechce.. 🙈 dokonce cokoliv uvarim tak nechce ani treba sklenicku masozeleninoveho prikrmu co pred tim krasne jedl. Je to pjerun. Jako ja doufam ze ma jen takovy chvilkovy sek

merope
13. lis 2019

@hermia Uvidíš. Já řeším přesně opačný problém - co začal s příkrmy, odmítal mi UM. Pije ho teď až asi poslední 2 týdny, co už to asi začalo být kritické. Ale stejně se nenapije pořádně ☹. Prostě radši se bude po půl hodině vztekat u prsa, že neteče, ale raději to zase za půl hodiny zkusí znovu než by vzal UM 🙂.

alcar
13. lis 2019

@hermia pokud pribira, tak to neres. Nabizej, ale nenut. Stejne ho nezlomis, pokud nebude sam chtit. Akorat mu vypestujes k jidlu odpor. Davej UM, jak chce, beztak je to jen obdobi, ktere drive ci pozdeji pomine.

lucifux
13. lis 2019

Já mám podobný problém. Malému je 7m. pryč, kojím, začala jsem s příkrmy, zkoušela jsem domácí, to mi nechce, začne se rozčilovat, a ty kupované sklenky od Hami nebo Hippa, toho moc nepojí. Co si opravdu dá, tak mu vařím kaši k večeři. Jenže to přeci mu nemůžu dávat 3 krát denně kaši. UM taky nechce. Už fakt netuším co mu dát baštit.

hermia
autor
13. lis 2019

@lucifux kase na noc je pry tezka.. a lepsi udajne nez hipp je dm bio.. hipp pridava cukr a nekdy i sul. A ja se jednou divila jak mu presnidavka chutna. Prijde doba kdy se přejí i kaší 🙈😂 v 7m ho nenutit uz vubec, jen at ochutnava, nechce, nemusi.. ja davala žužlat okurku, papriku, hrusku, jablko atd. Uz se trochu rozjedl a bude to i tim umelym ze mu staci a je to peo nej jednodussi ze nechce..

zelenaesmolda
13. lis 2019

@hermia
sul je nezbytna pro fungovani organismu tak se v zanedbatelnem mnozstvi pridava,myslim,ze je i v UM.

alcar
13. lis 2019

@hermia ne kazda kase je na noc tezka. Ty s lepkem...mozna, budiz. Ale treba ryzovou bys mohla klidne dat. A kazde dite je jine. Moje decka snesly kase na veceri uplne v pohode a nikdy s nima nemely zadny problem.

hermia
autor
13. lis 2019

@alcar vzhledem k tomu ze kase uz odmita tak je to zbytečné.. nejde o to ze to deti snesou ale o to co to s nima dela, taky kdyz se pred spanim nacpu tak to neni zrovna zdravé 😉

veronikadriana
13. lis 2019

Dcera rada ji vse co dostane. Ma 11 mesicu a na UM je od narozeni. Vsechny mleka nejsou stejny po obyc Nutrilonu nam zvracela a nechtela ho pit tak jsme zkusily lepsi radu Nutrilon pro expert na,, ublinkavani a zvraceni'' a vpoho, chutna ji a nemela zadne problemy. Zkus mu dat treba nebo do ruky aby to aspon ozuzlal a treba tomu prijde nachut (chleba, piskoty, kukuricne krupky, trosku bananu a atd.) a jez s nim a zkuz u toho mrcet jak kdyby to bylo vyborny abys upoutala jeho pozornost a zkusil to taky

alcar
13. lis 2019

@hermia tak pokud mu toho nedas pul kila, tak se nenacpe. 😃 A co to s nima vlastne dela?

merope
13. lis 2019

@hermia Tak stejně jako si dám kaši k večeři ráda já, tak ji klidně dám malému a nestěžuje si. Co se týče toho "jídlo před spánkem" - no, když spí 16 hodin denně, tak stejně vždycky nějaké to jídlo před spánkem bude 🙂. Před tím nejdelším spánkem se snažím nedávat maso, to mi přijde těžké, že se tráví dlouho, ale ovoce, kaši, případně jogurt, to mu klidně dám.

A heuréka!! už dva večery za sebou si před spaním dal UM, včera si ho dokonce vyřval - mě nenapadlo, že by chtěl, dokud nebrečel a nebrečel až jsem to zkusila. A dneska, dneska dal přes 100 ml. Tak třeba bude spát. A třeba i tobě se naopak po čase "rozjí".

Jinak ještě k tomu jídlu mě napadlo - já si dneska vzala odpoledne pomelo, dala jsem pod nás prací přebalovací podložku a "pustila mládě" a prostě si na talíř loupala to pomelo. Mlaďoch přilezl a nejdřív si s ním vyloženě hrál, ale postupně ho začal strkat do pusy a zkoumat a ochutnávat. Tak třeba by něco podobného prošlo - že si prostě s jídlem budeš chodit k němu, dáš pod sebe nějakou podložku, ať nemáš špinavou hrací deku či na čem je - a on bude chtít ochutnat.

hermia
autor
13. lis 2019

@merope jedine jak do neho neco dostanu je ze si hraje a pomalu dostava třeba banan protoze ho jidlem vlastne zdrzuji.. joo tak metodu ,,mam to všude,, delame furt.... nejlepe dopadla svestka v létě kterou rozmazal vsude po dědovi-se me tatka ptal za cose mu mstim.. joo tak nacpany nenacpany se mi budi furt stejne, spi u me nespi u me taky.. 16h jo? Tak to bych jeste jednou chtela zazit taky a ne jen az v jeho dospelosti.. bejdelsi interval mel 7h a to byl unaveny řvaním kdyz mel velke trapeni.. jinak je klasika ty 3hod avsak dnes uz jsem vzhuru po druhe od osmi 🙈 nakrmeny, nacpany mlikem na dobrou noc (180ml)a huraa ve 3-4hod rano vstavame znova a premlouvani aby spal do 5.30-6.30 😤

hermia
autor
13. lis 2019

@veronikadriana metodu ,,mam to všude,, mame doma zmaknutou od 7mi mesicu.. 😉

merope
14. lis 2019

@hermia No, těch 16 hodin není fakt v kuse, ale odhad z těch půlhodin přes den a tříhodin v noci 🙂.