Problémy s nočním spaním

k284
23. únor 2009

Ahoj, mojí dceři je 11 měsíců. Až překvapivě brzy dokázala přespat celou noc s jedním kojením. Poslední měsíc s ní máme problémy. Asi tak 3krát týdně probrečí ze spánku celou noc (má zavřené oči a brečí) a na kojení se budí i 2krát. Při tom není možné, abychom my rodiče vůbec spali, ráno býváme úplně zničení. Ostatní dny v týdnu spí "jak zařezaná", že o ní ani nevíme. Myslela jsem, že jí možná rostou zuby, ale nic nevidím. Poslední (8. zub) jí vyrostl v 8. měsíci a od té doby nic. Noční můry to myslím taky nejsou, při těch řve úplně hystericky. Tento pláč je jiný. Máte někdo podobnou zkušenost?

missymici
23. únor 2009

k284: ahoj,skusila si vysledovat,jestli to je pravidelně v stejné dny a stejnou hodinu?Pak si skus všimnout co je v tý dni jiného od těch dni které neplače.Třeba na to přijdeš.Jinak mě nic nenapadá,ráda bych ti poradila.

ronie
23. únor 2009

k284-nám teda tohle dělal Oli právě u těch zubů a taky sem je teda dlouho neviděla, trvalo to dlouho než vyrostli přes dáseň, zkus dát na jednu takovou noc nurofen sirup a uvidíš, já ho dávala pár dní, Oli po něm spal v klidu, pak sem ale měla podezření, že ho uspí ta sladká chuť tak sme přešli na placebo-vitaminový sirup a taky to stačilo..Po asi 2 týdnech to přešlo úplně a zuby se objevili 😉 Pro rodiče z vlastní zkušenosti doporučuju špunty do uší 😀 alespoň na střídačku 🙂 😉

k284
autor
23. únor 2009

ahoj holky,děkuji vám za odpovědi

missymici, máme dny dost jednotvárné, asi budu těžko hledat rozdíly, Dani si ještě za celých 11 měsíců nezvykla na kočár, takže jednou denně procházka, cestou domů jedeme s řevem, pak spí a pak si hrajeme doma, pořád čekám, že se jí bude v kočárku líbit, ale už to čekání trvá skoro rok, a to tě pak procházky ani nebaví,když pořád slyšíš od lidí "vždycky, když vás vidím, malá řve"

ronie, s tím sirupem to můžeme zkusit, myslela jsem, že když rostou zuby, jsou aspoň nateklé a zarudlé dásně, ale ona je má úplně klidné

ivulinda
24. únor 2009

k284 u nás je to uplně to samé.Malá večer usne a pak brečí za spaní a přitom má zavřené oči a taky nevíme čím to je 😕

geminis
24. únor 2009

ahoj k284 a holky,
může se klidně jedna tzv. noční děsy --pokud řve a má zavřené oči. Dítě přitom spí a chování je tím pádem k ničemu, ba je to ještě horší.
U větších dět to pak můžou být noční múry.
Naše jedna holčička na to taky trpěla. Ne sice že by prořvala celou noc, ale třeba 2-3 hodiny v kuse.
Musela se nechat být, sama se pak uspala. Přitom ještě někdy vzbudila svou sestru, tak ječely obě. Veselo.
Mám o tom jeden velice dobře napsaný článek...je o spaní i celá kniha, určitě ne jedna, a toto je část jedné z nich.
Hezký den.