Procházky s dětmi v chladném počasí. Jak probíhají?

gartneroval
24. lis 2010

Ahoj holky, zajímalo by mě jak probíhají vaše procházky s dětma ted v zimě, kdy je všechno studené, mokré, fouká vítr a ve 4 je tma. V létě to bylo tak fajn, malá se vyspala, v klidu jsme se nasvačili a šli jsme ven. Ted, do 3 hodin spinká a než se probere a posvačí je skoro tma a nic se nedá dělat. Chodíme ted radši dopoledne, jednou týdně jdeme do dětského centra. I ty procházky se mi ted zdají takové nudné, když bylo pěkně přišli jsme na hřiště a malá si hrála, ted si vezmeme občas odrážedlo, někdy tahací želvu, venku hrajeme na schovávanou ale toť vše. Jak to máte vy? Co tak během týdne s dětma děláte? 😲

germik
24. lis 2010

tak to by ma tiež zaujímalo :D a ja mam tie malé detičky dve, takže to nakombinovat pri tomto počasí je niekedy zázrak 😀 Snažím sa dávat malu cez den spinkat skor /okolo 12hod/, tak do tretej, pol štvrtej sme vyspinkaní, napapaní a oblečení a rýchlo von pokým nebude tma 😒 Ale je to vonku nuda, len chodíme po okolí, zbierame listy zo stromov,kamienky, berieme si motorku ktorú vačšinu cesty nesiem ja 😠
..ale von musíme aby sa malá trochu unavila a v noci dobre spinkala

gartneroval
autor
24. lis 2010

Jo, ještě chodíme skoro každý týden k nám do ZOO, máme pernamentku, tak když je solidní počasí, tak se jdeme koukat na zvířátka, Niki si pohladí kozičky, na to se těší. Zrovna ted, řeším jestli vůbec malou oblíkat ven, ještě spí, ale co do večera, ráda si s ní hraju, ale večer jsem hotová, ona si moc neumí hrát sama, zábavu vymýšlím já, kdyby se stmívalo aspon až v 5, co? ☹

pavlina05
24. lis 2010

Ahoj! My to máme podobně.Veškeré aktivity tedy raději provozujeme dopoledne,protože odpo po spní je už prakticky tma.
Dopoledne chodíme ven,do cvičení,centere, kaluží a s klacíkama. No vydržíme max. 2 hodiny.PAk jsme doma na spaní a to už je tma.
Doma malujeme, skládáme papíry, barvíme a budeme péci perníčky.
Musíme prostě nějak vydržet 😎

jmisa
24. lis 2010

My chodíme většinu dní dopoledne i odpoledne, dopoledne jdeme pěšky na procházku, když neprší, tak se zajdem zhoupnout na hřiště, projet po skluzavce apod.
No a po odpoledním spánku jdeme na chvilku pěšky, co je vidět a jak se začne šeřit, tak usadím prcka do golfek a objedu s ním, co potřebuju - nákup, úřad, poštu apod.

shaula
24. lis 2010

Tak přesně kvůli tomu nemám ráda zimu ☹ (tedy těch důvodů je více, ale tohle je jeden z nich... 😀 )
Ven teď chodíme převáženě jen dopoledne, spát mi kluci chodí pozdě (nejdřív ve 13), takže vstávají cca v 15 hodin, než se rozkoukají, tak už nemá cenu nikam chodit... Odpoledne chodíme ven, jen když máme nějaký program - tj. na návštěvu, něco zařídit apod., ale na "jen procházky" už ne.

pavlina05
24. lis 2010

@shaula jj,než se rozkoukáme,tak i my máme večer 🙂

pavlicka
25. lis 2010

No, dobré téma. Taky mi venku připadá docela nuda. Ale snažíme se dopo i odpo, bydlíme na vesnici a někdy jdeme domů i po páté, tma dětem nevadí. Já sama cítím, že každej den se musím provětrat, přijde mi fajn přijít promrznutá domů, dát si čaj a pak s dětma třeba vytáhnout vodovky a malovat🙂)

beruska2x
25. lis 2010

tak ja nevim, jsme asi exoti 😀 ale vetsinou chodime 2x, a Sima stoji u dveri nastartovanej s lopatou na snih .. dneska byl na hristi na klouzacce, na houpackach.. chodime koukat na vlaky, to ho bavi moc, na nakup, boobovat ...
odpo treba stavime kostky, malujeme, kouknem se na pohadku, hrajem doma fotbal.... vyluxujem atd...

ale venku ho to bavi nejvic...

smecka
25. lis 2010

Mame to podobne jako jmisa. 😉 Co to jde, chodime i dopo.

Na pisecek chodime stale 😀 , hristatko nam zamkli na zimu, dalsi mame daleko. Prochazky parkem, kde hledame pejskovi klaciky, sbirame listi, posledni kastany ..... me to nudny neprijde.
Mala spi do 14h, takze v 15h jsme venku, ta hodina a pul staci.
Kdyz je extra hnusne, jdeme do hernicky nebo s kamaradkou.

Byt doma je pro me za trest, pak jen uklizim jak magor, dcerka se nudi a me z ni tecou nervy. 😅

shaula
25. lis 2010

@smecka Ad nuda - ono totiž záleží na tom, kam jdeš... My naštěstí máme kousek od domu lesopark, tam taky sbíráme klacíky apod., to mi taky nudné nepřipadá. Ale na sídlišti plném vajglů a psích exkrementů, kdy dvakrát třikrát do týdne musím čistit botičky od hov-n, tak to je pěkný opruz 🙄 🙄 🙄

smecka
25. lis 2010

@shaula: to trochu meni situaci. 😉

brisalek
26. lis 2010

me to teda prijde nuda spis doma jak pise smecka. mala porad chce, abych si s ni hrala a nenecha mi minutu volno🙂 a za chvili uz vymysli hlouposti. Ale spi take az do pul 4 -4 a to uz zacina byt tma. navic se ted absolutne nechce oblekat....uz tak 2 tydny mame vzdy hrozne sceny, kdyz se ma oblect. Chodili jsme ven tak 2 hodiny dopo a 2 odpo po spani . no a po obede ji take musim oblect a uspat venku v kocare, protoze doma by mi usnula az tak v 5☹. Takze ted asi s ni pujdu ven jen pred spani po obede a pak sup do kocaru a spat venku na balkone. holt tu zimu budeme muset nejak prezit. Na jare uz asi spat nebude🙂

brisalek
26. lis 2010

Jo a tak planuju, ze budeme 2x tydne chodit na cviceni a 1x do materskeho centra. Jen nevim jak ji zase donutim se oblect☹☹☹.

jmisa
26. lis 2010

My chodíme na cvíčo 1x za týden, akorát to horko těžko stíháme, protože to začíná v 9,30 a malej spává většinou do 8, než dáme snídani, tak je 9 a nakonec musím startovat plechového oře, bo pěšky bych musela s kočárem utíkat a pěšky bychom tam ani nedošli.
A jinak jí dopoledne do MC je mi líto, dopoledne se dá chodit venku, teda pokud hodně neprší, v drobném dešti chodíme taky, no a odpoledne tady volná herna není a kroužky jsou spíš už pro starší děcka.

meleri
26. lis 2010

holky
máte někdo zkušenosti se sněhulema? koupila jsem takové ty co mají spodek gumový, a pak vrch je nějaká nepromokavá umělá látka, vevnitř chlup. Syn má 2 roky a nohu č 24, jenže v nich má problémy chodit, chodí pomalu, zakopává, dává špičky k sobě (což s normálníma botama nedělá)...začínám mít obavy jestli mu to nemůže zdeformovat nohy?? používáta to taky někdo?

smecka
26. lis 2010

@meleri: já bych dávala sněhule až do sněhu, pak bych si tipla, že v nich tvůj syn bude chodit úplně jinak. Nebo už máte sníh? Malá mi taky divně chodí ve sněhulích, chodila v nich zatím jen doma, ale mají dost vysokou podrážku, tak bych se i bála, že si zvrkne nohu. Ve sněhu to bude něcoj jiného.

jmisa
26. lis 2010

@meleri já bych řekla, že to bude něco jako v holinách, některé děti v tom chodí divně 🙂

Jinak my koupili goretexky, takže sněhule neřešíme.

neumisa
26. lis 2010

@meleri kluci taky nosí sněhule, ale fakt až do sněhu - pokud jsou třeba trochu větší, tak dávám navrch ponožku, on ten kožich trochu uhne a noha je pak pevnější. Mates taky dával špičky k sobě, ale s ponožkou navíc chodí normálně, v pohodě.

shaula
26. lis 2010

@meleri Podle mě je to tím, že sněhule (obecně, nevím, jaké konkrétně máš ty) jsou takové měkké boty, které na noze všelijak plandají a vůbec nesedí, nedají se stáhnout, osobně ani já je nemám ráda a špatně se mi v tom chodí, natož co pak dvouletému dítěti 😖
Taky jsem koupila goretexové jako @jmisa a jsem za vodou 😉

kocicinka
28. lis 2010

Taky máme nachystané sněhule, ale až na hory.Goretexový boty jsem nekupovala, přijde mi to zbytěčně drahý, dát 1400,- na tři měsíce( a to bůh ví, jestli) a Jonáš je ještě převážně v kočárku. Má normální zimní boty od Fare s kožichem a ještě mu nepromokly a to v nich už několikrát šlápnul do louže. Nohu má taky 24 😀 , boty zimní už č.25.
Jinak i když je kolem nuly, dávám ho spát ven na dvorek, už je tak zvyklý.Spí po obědě dvě hodiny, cca do 15:00, když se probudí, tak hned jedeme ještě ven, tak na hodinu, dvě.Tma nám nevadí. Dopoledne ven nechodíme, to se mu věnuju doma, vařím a tak. Hlavně nám trvá tak do 9.30 nežli se vyhrabeme z pelechu, takže to dopoledne rychle uteče. Vyjímečně jdeme, když mám navařeno na chvíli do herny, máme ji naproti, to je fajn. Jinak bohužel máme podmínky ala vajgly a psí exkrtementy, přestože nebydlíme na sídlišti. Ale dá se dojít do parku a máme tu 2 dětské hřiště+ dvorek za domem.

kocicinka
28. lis 2010

Jinak teda já taky nesnáším sněhule, šíleně se v tom pajdá. Většinou naimpregnuju normální zimní boty.

andyalukasek2008
29. lis 2010

Hlásím se k odpůrci sněhulí, mě se v tom blbě chodí, natož prckovi.
Máme podruhé goretexky naimpregnované a nedám na ně dopustit, sněhule nepotřebuje. Máme bez kožíšku, i loňské mrazy zvládl s hrubší ponožkou navíc, a máme je od konce října až do dubna, takže je opravdu vychodí a jsem spokojená.

kocicinka
30. lis 2010

Ženy, nemáte nějaký fígl či radu, jak udělat, aby si dítě nesundávalo rukavičky? Už mě to vážně štve, vyzkoušeli jsme jich několik, ale vždy po vteřině letí dolů. Mám strach, že mu namrznou ruce ☹

jmisa
30. lis 2010

@kocicinka prcek si nesundává jen tenké prstové, teď ve sněhu je to boj, ale máme palčáky, co mají ty prodloužené části, takže to má skorem k loktu. Musím je natáhnout před bundou a bundu - rukáv pak přetáhnout jen tak, aby ta přezka v zápěstí zůstala ještě pod bundou, pak mu tojde hodně těžko sundat, protože bunda má ještě vnitřní ochranu proti zapadání sněhu a ta guma je celkem pevná a tak nandávám rukavice třeba jednou za procházku, což je úspěch.

shaula
30. lis 2010

@kocicinka Snad na to přijde. Moji kluci mi to loňskou zimu ze začátku dělali taky, ale pak asi přišli na to, že je to v rukavicích lepší, tak si je ze dne na den přestali sundávat 😎

smecka
1. pro 2010

@kocicinka: dcerka si je nechala nandat teprve včera, do té doby byly hned dole a zuřila. 😅 🙄 Pořád jsem vysvětlovala, ukazovala, že já i ostatní máme rukavičky, nandavala a nandavala a včera tedy poprvé si je nechala skoro celou procházku. Bylo jí i nepříjemné, když měla sníh na holých rukách. Takže vydržet. 😉 Jak píše Shaula.