Průjem a zelená stolička. Zkušenosti? Co dělat?

koko94
23. led 2021

Ahoj, ženy. Mám jeden problém s malým a snažím se přijít na to proč. Syn má 8 týdnů a včera nás trápilo bolení bříška a zároveň střídání vzhledu stoličky. Úplně vodnatá žlutá stolička, kdy jsem při přebalení musela vyměnit 2 plenky hned za sebou + pokakaná i přebalovací podložka. No a potom měl několikrát takové zelené prcnutí. Ten průjem měl včera dvakrát odstupem cca 10 hodin. Čurá ale ukazkově, přes den měním počůranou plenku co 1-2 hodiny, což mi přijde dost. Během dne šlo vidět, že nebyl malý ve své kůži, protože mi chvilkama plakal a naříkal, ale pak měl chvilky kdy se usmíval a byl vklidu. Setkala jste se některá s něčím podobným? Potřebovala bych radu, co mám dělat.

leniczka23
23. led 2021

@koko94 pokud nemá teplotu a pije dost, neřeš to, jen hlídej aby si ho v čas prebalila. Mohl chytit od tebe něco, tobe to třeba neudělá nic, ani se nepose*es a prcek z těch ho bude mít prujem a bolení bříška. Možná bych dojela do lékárny pro probiotika a dávala ty. Ale pokud je ok, bez teploty, můžeš být v klidu. tak ať je brzy dobře.

lovemusicsun
23. led 2021

Moje dcera taky chvilku kakala zeleně. Dávala jsem ji probiotika a sama vysadila mlečné výrobky. Přešlo to. Tenkrát jsem z toho taky byla nešťastná, dnes už bych to tolik neřešila, pokud tedy miminko přibírá a prospívá.

meronym
23. led 2021

Taky jsem nam to stalo, kdyz mela mala cca 2 mesice. Na duvod jsme neprisli. Pokud je to jednorazova zalezitost, neresila bych. Jinak probiotikami nic nepokazite.

koko94
autor
23. led 2021

Probiotika bereme, máme Biogaiu. Tak snad to bude jen chvilkova záležitost a nebude to nic hlubšího.

priefi
23. led 2021

@koko94 u syna se takto projevovala ABKM

slunea
23. led 2021

Zatím bych to neřešila, čekala, co bude dál. Zelená stolička bývá myslím z přemnožených kvasinek ve střevě. Mohlo se stát, že měl třeba víc předního (sladšího) mléka, nebo nějaká lehčí infekce... Ale často je to způsobené potravinovou alergií, sledovala bych, jestli se v plence neobjevuje i hlen. Nebo pokud má sušší kůži, pupínky... taky to může být projev alergie. Nejčastějším alergenem je už zmiňovaná bílkovina kravského mléka. Ale nebrala bych to nějak tragicky, alergiků na potraviny je hodně a spousta z nich o tom ani neví. Projevy ve stolici jsou fajn v tom, že se podle nich dá vystopovat, co vadí. Když alergeny vyřadíš, můžeš se u prcka vyhnout do budoucna třeba pylovým alergiím. A i to jídlo časem bude tolerovat.

koko94
autor
26. led 2021

@priefi Já jsem tedy vysadila mléčné výrobky, abych zjistila, zda je to tím. Občasná zelená stolička se nám ale vyskytuje i nadále.

priefi
26. led 2021

@koko94 náprava trvá min.tyden, máš v mm stále mléko (nesmí se ani máslo, syrovátka a nic, co má ve složení toto a mléko). Pokud má třeba i ekzém, tak u toho výsledky budou po 14ti dnech. Dále může vadit i vejce. Moje děti obě měly abkm a alergii na vejce (a další věci,ale toto byly největší alergeny)

koko94
autor
10. únor 2021

Tak ženy. Zelenou stolici jsme měli víc jak dva týdny, tak jsme zašli k pediatričce. Ta malého vyšetřila a zvážila. Syn prospívá a nejeví známky žádné nemoci ani alergie. Řekla nám, že to bude zvýšeným obsahem žluči ve stolici, ale že to není nic hrozného. Ať počkáme a pokud do příští kontroly (za dva týdny) nebude OK, tak by udělala výtěr. Po pád dnech měl v plence i nitky krve. Do týdne nám ale stolička krásně zežloutla a opět ji máme jako míchané vajíčka. Syn je opět spokojené miminko. 😊