Půlroční dcera pořád zvrací. Máte zkušenost?

jck
26. únor 2008

Ahoj holky maminy 🙂
moc, moc vás všechny prosím o radu. Natála má půl roku a pořád zvratí, poslední čtyři dny pořád. Nechce mi nic jíst a když už to sní tak to z ní vyletí jak vodotrysk (opravdu vodotrysk) úplně nečekaně.

Včera mi třeba k obídku spapala přesnídávku, tak spinkala v kočárku a když se zbudila a já jí převlekla tak jí vemu do ruky a najednou to z ní vyletí. Po třech hodinách, dneska to samí, akorát to vytítlo hned.

Nejhorší na tom je, že se při tom zvracení dusí, jak se to tam někde šprajcne, tak rudne a nedýchá ☹ (otočím jí hlavou dolů a poplácám po zádíčkách) zatím to vždy stačilo, ale co kdyby to bylo horší.

Prosím, máte s tím některá zkušenost, už si opravdu nevím rady. Moc děkuji

amina
26. únor 2008

Zavolej MUDr., to je v této chvíli určitě nejlepší řešení. Přece jen zvrací už několikátý den, aby neztrácela tekutiny, to přece může být pro děti strašně nebezpečné.

lucenek
26. únor 2008

být tebou tak nesedím u pc popadnu dítě a valím k dr...to je nejlepší řešení může se jednat o gastrooesofageální reflux, malá my měla ležet ve zvýšené poloze tak 30st náklon...

kejka
26. únor 2008

Určitě bych mazala k dr.Už je to dlouhou dobu,něco nemusí být v pořádku.Nebezpečná je dehydratace.Držím palce,a dej vědět,co ti dr.řekla. 😉

marie2
26. únor 2008

je to fakt nečekej na nic a rychle k lékaři to je jediné řešení!!!

mesulka
26. únor 2008

Malá minulý týden dvě noci po sobě zvracela, druhý den jsem volala doktorce a ona mi řekla, že máme hned přijet, že musí zjistit, jestli má dostatek tekutin v těle, jestli nehrozí dehydratace, abychom nemuseli na kapačky do nemocnice. Takže rozhodně nečekej a rychle k doktorovi!!!

very
26. únor 2008

Ahoj, nám se takto projevoval reflux..zajdi k lékařce..nejistota je strašná! A nebo také při chřipajzně a po ní jak malej polykal hleny..to ho dráždilo a pak šlo všechno ven.. ☹ Lékařka vám pomůže! Držíme palce!

jck
autor
26. únor 2008

Ahoj holky,
tak vám všem moc děkuji, ale u dr. jsem byla ☹ ☹ ☹ a nic, máme zase dávat čajík-černej po lžičkách po hodině a pak decku. To už jsme taky dělaly a pak byl chvilku klid, ale zase se to opakuje ☹ ☹

dr. mi řekla, že to může být střevní chřipka, že prý teď tady řádí, tak uvidíme. Natála má hlad a řve a mě to rve srdce, je to hrůza 🙄 musíme vydržet.

Já jsem si myslela jestli s tím nemá někdo zkušenost a naše dr.třeba není tak informovaná....

moc, moc, děkuju za příspěvky

kejka
26. únor 2008

Jck zkus dietu.Piškoty,rohlík,brambory,dávej malé dávky jídla a častěji.Pití určitě.Nevím od kolika měsíců se může Hylak,mají buď sirup,nebo kapky,ale jsou výborné na střevní problémy.Taky jsme měli střevní chřipky a fakt to řádí.My si to prodělali všichni-celá rodina v lednu. 😖 😖 Trvalo to asi tři dny,ale přidal se i průjem. 😒
Tak držím palce,ať je malá brzy fit. 😢 Vydrž.

johanda
26. únor 2008

jck, uvař rýžový nebo mrkkvový odvar, koj, jinak nedávej nic. Rozhodně ne přesnídávky. V lékárně můžeš koupit rehydratační roztok Kulíšek; rehydratačně působí i ty odvary. Neboj, zase bude dobře

kejka
26. únor 2008

Jck ty kojíš??? 😕 😕 To jsem asi přehlídla.Koukla jsem se na informační letáček kapek Hylak a můžou ho i kojenci.15-20kapek 3x denně.Je tam napsáno,že pomáhá při léčbě u virových a bakteriálních infekcí trávícího ústrojí-u kojenců a dětí,obnovuje normální funkci trávícího traktu přirozenou cestou podporují růst určitých bakterií,úpravu Ph a tím normální činnost trávícího ústrojí.
Ty odvary jsou také výborný nápad a přesnídávky určitě ne.Ale to je ti určitě jasný. 😉
Kulíšek neznám,ale johanda s ním má určitě zkušenost a radí dobře. 🙂 🙂

simone
26. únor 2008

Jck,nase mala to mela nedavno,problila mi celou noc a k tomu mela desny prujem nekolik tydnu.Jak psali holky,hodne davat pit,hlavne ten rehydratacni roztok a jist po malych troskach a dietne.A kdyz to neprejde,tak znova k doktorce,nam ta nase rerkla,ze kdyz to neprejde,tak se mame vratit za tyden zas.A nakonec to u nas nebyl asi virus,ale stolicky.
moc drizm palecky a at je lip 😉

jck
autor
27. únor 2008

Ahoj holky, ještě jednou moc děkuju

jsme od 3 měsíce na UM, tak už jsme dávaly přesnídávky, příkrmy kupuju, protože co jsem doma uvařila tak to Natála nejedla.
Včera jsme teda zůstaly na lžičkách černýho čaje, tak nějak jsme to přežily i noc byla celkem v klidu, akorát s náma Natála spala v posteli a já jsem zlámaná 😖

Večer jsem ještě volala dr. tak taa mi potvrdila, že je to určitě střevní chřipajzna 😠 protože navečer měla Natála i teplotu a průjem jsme měly taky, dávaly jsme po hodině lžičku čajdy první hodina 1 lžička, druhá dohina 2 lžičky a po páté jsem dávala deci čaje a to už jsme na druhý kolo neblinkaly 😉 tak snad to bude o.k.

holky moc děkuji za rady

kejka
27. únor 2008

Tak to je supr,bude to dobrý. 🙂 🙂 🙂

dermajetics
27. únor 2008

jck - zkus ještě "kulíšek" - taky pro děti mimi, je to v granulkách, uvaříš čajíček. Můj syn se v lednu takhle trápil skoro týdej,....dávala jsem mu to na střídačku po lžičkách , buď černý čaj a sem tam toho kulíška, opravdu to pomohlo. Hylak nám mudra taky nasadila. Bohužel s těmi malými dětmi je to síla, já jenom brečela, jak mi ho bylo líto. Tvoje malá je strašně malinká,ale určitě to zvládnete. Přejí hodně štěstí 😉

mikca
27. únor 2008

ahoj náš malj měl taky podobnou chřipajznu vyzvracel vše ale i tekutiny jak čaj po lžičkách takj vodu navíc průjem teplotu už jsem se s ním viděla někde na kapačkách, ale naštěstí se k ránu pak chytl..dával jsem mu hooodně oslazený čaj, aby měl nějakou energii..no a nakonec se z toho dostal..je to hrozná bezmoc, když mu nešlo nic udržet.. ☹

macejka
27. únor 2008

Ahoj,
náš malej měl jednou taky takový zvracení(když pominu ublinkávání,kterýho jsme se zbavili až nedávno),lítali z něj fakt šavle a já nevěděla co s nim.Nakonec nám pomohl přípravek Biopron Junior,je pro děti od 3-6 měsíců teď přesně nevim.Dá se pořídit bez předpisu.Zkus to,dává se do nějaké tekutiny,je to prášek.Tak bys to malý mohla zkusit dát po lžičkách v čaji nebo mlíku a uvidíš.Třeba to zabere.Je to právě na takovéhle zažívací potíže. 😉
A jinak je dobrý na zavodnění roztok ORS 200 nebo Kulíšek,je to proti dehydrataci,když děti zvrací a mají průjem.

kejka
27. únor 2008

Tohle jsem našla na netu

Dieta je nezbytná
Střevní chřipka se projevuje velmi silným opakovaným průjmem, a to během krátkého času. Častěji jí podléhají děti, u kterých se mohou objevit teploty a zvracení. Pokud má dítě silný průjem v krátkém časovém úseku, bez zvracení, je potřeba dbát, aby stále pilo dostatek tekutin. Tekutiny se podávají v malých dávkách na lžičce, u úplné prcka třeba kapátkem či injekční stříkačkou. Nejvhodnější je klasický černý čaj, lehce vychlazený, nejlépe neslazený, či jen mírně přislazený glukopurem. Cukrem se totiž průjem zhoršuje. Jako dieta se doporučují suchary, škrábaná jablka, banány, dušená rýže, brambory, mrkev.

S kojencem rychle za lékařem
Pokud je ale průjmem postižen kojenec, je nutné okamžitě vyhledat lékaře a nechat miminko vyšetřit, jelikož může dojít k ohrožení na životě. Děti, které jsou stále na »mléčné« stravě, například pijí mléko ráno nebo večer, je nutné od mléka odstavit. Dětem se dává mrkvová polévka či rýžový odvar. Postup pro mrkvovou polévku je velmi jednoduchý: mrkev uvaříme doměkka v mírně osolené vodě a poté rozmixujeme. Zároveň také platí, že dětem nepodáváme kakaové a čokoládové výrobky. Sice se říká, že čokoláda »staví«, nicméně při akutním průjmu to rozhodně není vhodné. Dieta by měla zhruba během 2 – 3dnů zabrat. V opačném případě je potřeba navštívit lékaře a dohodnout se na dalším postupu.

Riziko dehydratace
Jestliže dítě dostane teplotu a začne při průjmu i zvracet, je třeba lékaře navštívit ihned. Hrozí totiž riziko dehydratace, jelikož spousta tekutin odchází během průjmu i při zvracení a dítě často není schopné do sebe vpravit dostatečné množství tekutin. Děti obvykle bývají poslány do nemocnice, kde je jim infuzí podáno dostatečné množství tekutin, někdy i společně s antibiotiky. Jako jasnou známku dehydratace doktoři uvádějí suchý jazyk a sucho v puse vůbec.

jck
autor
28. únor 2008

Ahoj holky,
moc, moc, moc vám všem děkuji za rady, JSTE ZLATÍČKA. Včera ráno jsme jely k dr., tak nás vyšetřila a vypadá to teda, že to byla střevní chřipka, průjem jsme měly tak ani ne jeden den, akorát to zvracení a to mi dr. řekla, že tím jak jsem jí dávala najíst tak se ten žaludek nestačit dát do klidu. (chybama se člověk učí, ale nejhorší je, když to odnáší ten nejbližší)
Dneska už Natálka papala normálně, tak ňák. O hodně míň než normálně zdlábla, ale časem se prý k tomu zase dostaneme 😉

ria80
2. črc 2008

Ahoj obnovuju tohle téma,abych nemusela zakládat další,i když máme jen podobný problém.Michalka zvrací,ne pořád,ale přijde mi,že čím dál častěji.Tak 2x týdně,někdy víckrát,většinou v poledne.U oběda.Někdy i v jiný dny.Nejčastěji je to vázaný na jídlo,že sní pár lžiček a vyzvrací to.Ale je na ní vidět i jindy,když si třeba hraje na zemi,že se jí navalí.Někdy se i tak vyblinká.Jinak jí nic není,je veselá,je fakt,že nemá poslední dobou vůbec chut k jídlu,ale to může být horkem nebo věkem.Není jíé špatně,vyblinká se a dobrý.Ale v tu chvíli je na ní vidět,že se jí obrací žaludek.
Začalo to nějakou dobu po zavedení příkrmů,asi od devátého měsíce.Ale je to čím dál častěji.Nevím,co to může být,půjdeme ted k doktorce v roce,tak jí to řeknu,ale nevím,co se bude dít.Nerada bych,abý nějak drasticky vyšetřovali a strkali hadici do žaludku.
Máte s tím někdo zkušenost,nevíte čím to může být?A jaký vyšetření se u tak malých dětí provádí?

mapris
2. črc 2008

ria80,
ahojky, tezko z tohodle posoudit, cim to muze byt. Kojis nebo je na UM? Mozna ma citlivy zaludek a nektere potraviny ji nedelaji problem ... Ale tohle vypada vazne ... Mozna bych k doktorce vyrazila co nejdriv ..

ria80
2. črc 2008

Kojila jsem plně 7 měsíců a pak v 8 měsíci vlastně taky.Kojím pořád,ale protože jsme začly cvičit vojtovku,tak začla odmítat prso,tak odstříkávám a dávám jí to jinak.
Příští pondělí jdeme k doktorce,tak myslím,že to vydržíme,už to trvá dost dlouho a je dobrá.Mě to nejdříve tak vážný nepřipadlo,ale ted už jo.
Mám celiakii a začla jsem dávat lepek,od tý doby zvrací častěji,mohlo by to být tím.Ale párkrát blinkala i před tím.Jinak mě teda nic moc nenapadá,čím by to mohlo být.

janulle22
27. únor 2010

Ahojk yholky snad mi poradite...i kdyz se to netyka moc tematu,ale nechci kvuli tomu zakladat nove...

takze svagrove mala zvraci a ma horecku, v so k nim mame jet na krtiny a ja se bojim aby to malej nechytl... jak dlouho se ty bacili drzi v tele...?mela to i svagrova...prvne mala a pak i ona...

dekuji

draga
27. únor 2010

písla jsme ti ip ale vidím, že už jste ok ...tak to máš radu na příště 🙂) a držte se 😉

pucik
28. únor 2010

janulle22, já být tebou tak to oželím a zůstanu doma, je to jistota. Náš malje už to měl 2x a pokaždý jsme skončili v nemocnici na kapačkácha a v nejbližší rodině kolem dokola 2x i přes veškeré hygienické opatření,takže bud ať to oniodloží,abyste se mohli zúčatnit všichni nebo bych to nejela,ale to je můj názor založený na zkušenostech. 🙂 😉

janulle22
28. únor 2010

pucik dekuji... no ja bych tam taky nejradeji nejela...bojim se aby to jeste nemela v sobe a my si to odvezli dom...Ada to jeste nikdy nemel a netouzim po tom si to prozivat... 😅 navic malej ma kasel a rymu, takze bud nepojedem kvuli male a nebo kvuli nasemu...a nevis jak dlouho je jeste bacil v tele...?

knobloska
28. únor 2010

Janulle tyhle střevní virózy rychle přijdou i odejdou. Jestli je bez průjmu a nezvrací min. 2 dny, je to OK. Jo už vidim, je to v sobotu...ve čtvrtek bych si zjistila stav, jak na tom je, ale podle mě to tak dlouho nepotrvá.

janulle22
28. únor 2010

knobloska, diky...ted jeste aby muj malej byl ok a muzem vyjet... 😉 tak holky diky...

iloha
2. bře 2010

Jen doplním.................Terezka od prvního zvracení pak nezvracela 10 dní, neprůjmovala čtyři dny po návratu z nemocnice (rehydratece) a pak najednou začala znova.........průjem pak přetrvával 14 dní 🙂
Dle dr. z nemocnice v těle přetrvaly ještě viry, které tělo nestihlo vyloučit a pěkně se pomnožily a zaútočily znovu

Já bych nejela

adelka89
5. zář 2010

ahoj holky, obnovuju diskusi.
Lukasek je nemocny, dostal atb Sumetrolim ve stredu (hodne zvracel a mel bakterie v moci) zvraceni ale neustava, malo papa, hodne zvraci ma i prujem.
Premyslim jestli je to kvuli tem atb nebo proste nezabiraji. Davame probiotika BioGaia. Horecku nemel a ani nema.
Davame sem tam i Kulíška abychom nejak doplnili mineraly a tekutiny,kdyz tak malo papa (jen kojim).
Myslíte ze mame zitra radej upalovat k doktorce? Na ko mame jit ve stredu,ale to zvraceni me hodne znepokojuje 😔