Pupeční pahýl - je normálně zhojený?

lamila1
23. bře 2019

Zdravím a prosím o radu. Je tohle normální hojení pupecniho pahýlu ? Něco z toho zůstalo trčet. Nevím co ted s tím, aby to nezpůsobilo nějaké komplikace do budoucna.

rikatoka
23. bře 2019

@lamila1 dobry den, musi se s tim na dětskou chirurgii, kam by vas mela objednat vase dětská lékařka. Oni to miminku bud podvazou, aby odumrel i ten zbytek, co mu tam zustal (nejak se ten kousek odborne jmenuje, ale nepamatuju si jak), nebo kdyz se to nepovede podvazat, tak mu to budou potírat (myslim ze nějakým stříbrným roztokem) a ono to pak odumre. Nas maly to mel taky, neni to nic hrozného.

lamila1
autor
23. bře 2019

@rikatoka dekuju. První kontrolu po propuštění máme u dětské lékařky až v úterý. Malá je na světě týden. Kdyby se to zhoršilo, tak raději zajdeme do nemcnice. Jinak zkusím potírat lihem na vysušení.

zavodnice
23. bře 2019

Pupeční pahýl jsem nechala odpadnout, řezání jsem si nepřála. Potirala jsem to lihem a odpadlo to asi za 10 dnů.

rikatoka
23. bře 2019

@lamila1 ono to do utery počká, neni to.nic závažného, tak az půjdete na prvni kontrolu, tak vam doktorka rekne co a jak 😉 tohle totiz samo myslim neodumre, proto se to podvazuje. Akorát u naseho se to podvazat nepovedlo, tak my jsme pak chodili na to potírání.

eldrag
23. bře 2019

pokud to nekrvaci nebo nevyteka z toho nic tak to nechte to uterka jinak bych jela na pohotovost. 🙂