Reflux novorozenec. Máte rady a zkušenosti, co zabralo?

maaaadlaaaaa
5. dub 2021

Dobrý den,

jdu si ke zkušenějším pro radu. Malá má reflux a většinou po každém kojení na pár minut usne a pak začne pláč a kolotoč kolem toho, aby se ji ulevilo. Neumí moc dobře odkrkávat. Mám klín jak v postýlce tak v kočáru a přes den je na kojícím polštáři taky ve vyvýšené poloze. Po kojení se snažím ji co nejdéle nosit ve svislé poloze, ale u toho mi většinou také brečí a je k neutišení. Usne většinou u prsu v savčí poloze na břiše, pak musím čekat až zabere pořádně a přendám ji do svého. Prosím máte rady a zkušenosti, co vám zabralo? Musí to pro ni být hrozné a jsem někdy dost zoufalá, jak ji vlastně pomoci. Jsem po císaři a nosit ji většinu dne je pro mě dost náročné a tak dva dny zpátky se mi začala ozývat jizva zevnitř a pobolívá mě břicho. Už nevím, co víc pro ni udělat. Dekuji za rady

sigyn
5. dub 2021

Nám pomohl jen čas. Zhruba ve 4. měsíci se to trochu zlepšilo (hlavně pláč) a většina problémů odezněla v 7. měsíci, kdy začala sedět.

maaaadlaaaaa
autor
5. dub 2021

@sigyn ufff, to je šílený. 😔

evinahosta
5. dub 2021

Ahoj, syn mel taky reflux, uplne jsem trpela, kdyz jsem videla, jak po kazdem kojeni usnul a do peti minut se zacal kroutit a plakat, jeste k tomu on to nikdy nevyzvracel, jen se mu to vracelo do krku a zde zpatky, muselo ho to strasne trapit a ja kdyz ho videla, tak mi pukalo srdce. Vyzkouseli jsme taky vse, dokonce i nohy postylky tam, kde je hlava, jsme podkladali knihama, vsechny mozne kapky, sirupy, cokoliv...nic, hruza, chudakovi nic z toho nepomohlo, prvni tri mesice jsem travila noci v sede a maleho polozeneho na sobe na brichu, to byla jedina pozice, ve ktere spal bez refluxu. Takze aby spal, ja byla v noci porad jen v polospanku v sede.
Pomohl fakt jen cas. Cca ve 4 mesicich se to zacalo hodne zlepsovat a najednou nekdy v pul roce jsme si s manzelem uvedomili, ze uz je to pryc a my ani nepostrehli, kdy to preslo.

Asi to chce bohuzel fakt jen cas, i kdyz vim, jak je to strasnej pohled na toho trapiciho se tvorecka ..

maaaadlaaaaa
autor
5. dub 2021

@evinahosta No ona to také nevyzvrací ani si neodkrkne. Jen vidím jak ji to zlobí a polyká naprázdno, jak ji to jde nahoru. Tak si hold zvyknu na spaní v sedě, ale je to fakt polospánek, protože se bojím, že spadne atd.

terezanovotna30
5. dub 2021

Zkuste najít na Facebooku skupinu Kojení při ABKM. Spousta miminek tam trpí refluxem a při správném stravování by mohlo být po problému.

katule1990
5. dub 2021

@maaaadlaaaaa Nám taky nic moc nepomohlo. Syn teda zvracel i obloukem do dálky. Teď je mu 5 měsíců a je to lepší, ale zvrací pořád. Říhnout si mu taky nejde. Ale prý na to existuje zahušťovací složka Nutriton (ne Nutrilon). Dalo by se třeba trochu odstříkat, dát do toho a podat stříkačkou. Prý to zahustí to mlíčko a ono se pak tolik nevrací. Zkuste se třeba poradit u pediatra.

maaaadlaaaaa
autor
5. dub 2021

@katule1990 Děkuji za radu

maaaadlaaaaa
autor
5. dub 2021

@terezanovotna30 Děkuji, ale myslím si, že stravou to nebude. Hlídám si to k tomu jim vitaminy na kojení, piju kojici čaje a sirup laktofyt.

evinahosta
5. dub 2021

@maaaadlaaaaa jojo, clovek je fakt spis jen v takovem polospanku. Ted ma syn rok a pul, takze je to porad nedavno a ja kdyz si na ty prvni tydny a mesice vzpomenu, tak si rikam, jak jsem to vlastne mohla prezit.
No jo, maminky zvladnou pro dite vse. Ale je mi tech prdatek malych lito, doufam, ze to u vas brzy prejde a nebo ze narazite na nejakou radu, ktera vam pomuze!

ivca57
10. dub 2021

Ahoj, naše malá (4 měsíce) má také silný reflux. Zkusili jsme naklonit postýlku, dávali jsme sirup a nic moc nepomohlo. Budilo ji prostě už jen to, když se jí mlíčko vrátilo do pusinky. Obecně strašně spala, pořád se kroutila a bylo jí jakoby těžko. Taky jsem trávila noci v křesle a pořád ji musela nosit. Pak mi došlo, že ji asi překrmuji (já kojím a dokrmuji). Byla to zčásti pravda - zjistili jsme že malá pomalu tráví, protože špatně tráví mléčnou bílkovinu. Tak jsme dostali od doktorky na předpis mlíčko Nutrilon alergy care syneo a já jsem na bezmléčné dietě. Malá teď za týden přibrala víc, než za poslední měsíc. Změna byla ze dne na den. PS: malá si vždy "doodříhla" dobře v poloze na bříšku na zemi. Sice s tím něco i ublinkne, ale myslím, že jí to pomáhá.

maaaadlaaaaa
autor
10. dub 2021

@ivca57 Děkuji za odpověď. My jsme měly problém s kojením a málo mi pila, takže jsem odstrikavala a dávají přes stříkačku a asi také víc. Chudák asi neměla ještě tak roztažený žaludek. Teď už jsem kojim a je to mnohem lepší. Polohu na bříšku vyzkouším, po kojení jsem se toho bála.