Rektální rourka. Může se na ni vytvořit návyk?

saraschusterova
28. črc 2019

Ahoj, potřebuji radu, mám doma měsíční holčičku plně kojenou. používám rektarni rourku klidně 3x denně protože se malá jinak nevykaka ani nevyprdi. Může si na ni navyknout? Nebo máte jinou radu jak na to aby ji to šlo samo? Před 3mi dny jsou koupila laktobacili biopron a kapičky před kojením infacol. Prý uvidím rozdíl za 7dnu. Chtěla bych ale vědět jestli mám rourku používat dále, nechtěla bych ji nějak ublížit aby si na to nenavykla. Moc prosím

vojtkovalada
28. črc 2019

No. My ji ze zacatku používali taky hodne , i nekolikrat denne. Dr ne samozřejmě sdělila,ze je to navykove, ale ja ten plac nemohla vydrzet, kdyz pomoc byla tak rychla. Takze myslim ze v tomto ti nikdy moc dobre neporadi. Ano, je treba vedet, ze fakt navykova muze byt, ALE osobne neznan nikoho, kdo by na to navykl :,-), a to ji pritom používaly snad vsechny kamarádky pro sve deti. Hodne zdaru 😊😊

sudylichozrout
28. črc 2019

@saraschusterova pouzivali jsme u dcerky hodne, casto i nekolikrat denne a zadna negativa, ani nasledky. Byla to jedina ucinna pomoc.

leilinka1234
28. črc 2019

Dceru jsem od malička rourkovala taky X krát denně. Později už prděla bez pomoci rourky, ale kakání jí nešlo dlouho. Začala kakat sama asi před měsícem. Teď jí bude 8m. Doktorka mi říkala, že si nenavykne. Nepozoruji, že bych jí tím něco způsobila. Vše má už nyní v pořádku.

priefi
28. črc 2019

@saraschusterova my jsme taky rourkovali, jedina pomoc. Pak jsme zkusili biogaiu a kakanky byly o dost vodnatejsi a konecne kakal sam. Ted zaciname prikrmy a nevim, jak to dela, ale ma najednou tuha hovinka a to tam davam fakt hodne vody, takze zase rourkujeme, razem je z uknouranka usmevacek.

kuliseks
28. črc 2019

@saraschusterova pouzivala jsem hodne casto u obou synu a ted krasne kakaji i bez ni.. doktorka rikala, ze to i proktologove doporucuji a ze navyknuti je jen fama. Proste az povyrostou a budou se hybat hodne atd, tak to bude bez problemu. Na nas to moje mamka taky pouzivala a nikdo zadny problem 😄jsme 4 segry. Toz tak.

saraschusterova
autor
28. črc 2019

Já jsem se právě dr ptala a ta mi řekla že návyková není že mám používat, ale když jsem byla u další dr (naše měla dovolenou) tak ta mi řekla že je návyková a že mám používat jen když bude fakt třeba. Proto jsem se obrátila sem, kvůli zkusenostem. Co doktorka to jiný názor. Moc děkuji.

kuliseks
28. črc 2019

Myslim, ze telo fyziologicky funguje dobre, pokud neni prusvih. To, ze to malym miminkum nejde je tim, ze nemaji vsechno jeste poradne “dodelane” a srovnavaji se stravou, vzduchem, atd atd. Ale pak to co ma fungovat, tak funguje. Logicky vzato.. ja tedy davam zkusenost jakoby za 7 lidi najednou. Jeste by me zajimal vek doktorky, ktera si mysli, ze to je navykove 🙂 nase je starsi, tak urcite uz hromadu zkusenosti s detmi za leta ma.

saraschusterova
autor
28. črc 2019

Moji je asi tak 40 a říká že neni, a u té co jsem byla a říká že je tak ta je před důchodem. Tak jsem byla už v rozpacích abych malé neublizovala. Ale jinak nám to prostě někde než rourkou zkoušela jsem už všechno občas nám pomůže nahrivani bříška, ale to jen výjimečně. Budu hold rourkovat dále, nenechám ji přece se trápit.

kuliseks
28. črc 2019

@saraschusterova jistě, nenechávej. A reknu to jeste jinak.. preci i kdyby to navykove bylo (jako ze za me fakt nemuze byt proste 🙂 ), tak vzdycky se musi resit aktualni akutni problem.. a kdyz je zrovna altualni problem, ze nejde kakat nebo jsou zarazene prdiky, tak se musi zbavit tohohle problemu a nekdy pak se teda pripadne musi resit to druhe- eventualni navyk. Ale je to fakt nesmysl, neboj. Znam jedinou holcicku v okoli a ze znam deti ted kolem habadej, te je 5 a mela problemy, ze nechtela kakat. Zasekla se nekdy ve trech letech po spatnem tlaceni, ze ji to bolelo a proste nepomahalo domlouvani, jina strava, nic. Proste drzela a drzela,dokud to slo. Treba 10 dni. Fakt desny. A to rodice rourku nepouzivali a holka do trech let kakala bez problemu. Pak najednou v hlave blok a konec. Proste o rource to vubec neni.

drakenn
28. črc 2019

Já doporuciim tu rektální nezasouvat příliš hluboko, jen tak, aby se malá vyprdela..kojené dítka nemusí kakat denně

merope
28. črc 2019

Já bych jen zvážila, zda jí nemůže škodit něco ve stravě - mě přišlo šílené, že ho bolelo bříško tak 1x denně a koukám, že jsou na tom děti i hůře. U nás absolutně nejhorší byl čaj s fenyklem a houby (a stále je, i když další věci nevadí) - a to se nikde moc neuvádí jako problematické + většina kojících čajů fenykl obsahuje (je jedna jediná, co vím, co ho nemá).

zmrzlinka
28. črc 2019

Já jsem jiní dcera používala hodně asi do třetího měsíce a pak už vůbec.Zadnou újmu na ni nepozoruji 😁

saraschusterova
autor
28. črc 2019

Zkusila jsem být už i bez kojících čajů, ale také nic takže bych řekla že ji vadí snad všechno co sním. 2x týdne si dělám kminovou polévku říká se že by se po ní měla v prdet sama, ale nic ne pozoruji. Hold budu muset ještě přečkat až nás to přejde a bude se hejbat. Jinak všem moc děkuji. Docela se mi ulevilo že žádné děti neměli návyk na pomoc.