Řev u babičky. Co byste dělali?

elfka21
12. říj 2022

Nevím, co s tím. U jedné babičky s dědou je malá (1,5roku) v pohodě, hned se zabaví a mohou hlídat skoro celý den. Druhý děda s přítelkyní to samé, ale u druhé babičky řev pokaždé. A to se vídají skoro každý týden. Babička ji má moc ráda, má jen ji. Vždy jí říkáme dopředu, že babička přijde a vezme ji ven nebo ji k ní odvezeme. Co byste dělali? Vůbec nevím, co je za problém.

zelenaesmolda
12. říj 2022

@elfka21
Pockala bych az z toho vyroste.Dcera takhle mela hysteraky ze svagra.Vyrostla z toho.

jannym
12. říj 2022

Dcera takhle reagovala na manzelova kamarada, a ted kdyz se potkaji tak bezi k nemu obejme ho a strejdo to a strejdo tamto…ale jako batoleti se jo fakt nelibil…

aselluska
12. říj 2022

@elfka21 měli jsme to samý s tchýní už od miminka. Každou návštěvu jen promluvila, řev. Přešlo to časem

sirinfirst
12. říj 2022

U nás měly všechny děti problém s manželovou babičkou. Má pro děti nepříjemný hlas. Musely z toho vyrůst, teď tam jezdí rády.

elfka21
autor
12. říj 2022

@zelenaesmolda a mezitím byste ji k ní dávala nebo ne? Taky věřím, že z toho vyroste. 😉

cilkat
12. říj 2022

A je problém jen u babičky doma, nebo třeba i když babička přijede k vám?
Kontakt s dotyčnou babičkou bych neomezovala, ale omezila bych zatím nechávání ve dvou.

izz76
12. říj 2022

@elfka21 Asi ji na babičce něco vadí.. Nenutila bych aby byla s babičkou sama, časem to přejde,nebo bude umět vysvětlit co se jí nelíbí.

ajja87
12. říj 2022

@elfka21 jezkovi voci, to píšeš za mě ne? Máme úplně stejný problém, u mym rodičů je naprosto v pohodě a u manzelovych řev... Taky nevím co s tím, hlavně občas by se mi hodilo hlídání a prostě nemůžu... A nejhorší je, že už na nich vidím, ze jim je to lito, přestože to nereknou, ale fakt nevím co s tím... Nepridava tomu teda ani starší dcera, která sice s nimi funguje naprosto bez problemu, ale nechce u nich spát a mych rodičů ji to nevadí...

elfka21
autor
12. říj 2022

@cilkat Dneska byla u nás a byl problém, když si jí chtěla odvézt v kočárku… že půjdou na hřiště, abych si doma mohla v klidu poklidit. Hrozný řev. Pak se vrátily, dcera v pohodě, nechala se od babí i nakrmit, ale jakmile jsem ji dala zase do kočárku, protože měla čas na spaní a jinde nespí, tak zase hysterák, že ji babička poveze… a to jsem šla s nimi. 🤦🏻‍♀️

elfka21
autor
12. říj 2022

@izz76 zatím ji s babičkou nechávám. Ona tvrdí, že malá neřve dlouho, ale já nevím, když tam nejsem. 🤷‍♀️ Babička nám dost pomáhá. Myslím, že by jí to bylo moc líto ale pere se to ve mně no. Hlavně dcera je dítě, které jinak fakt málo kdy brečí nebo křičí. Ach jo.

elfka21
autor
12. říj 2022

@ajja87 něco v tom musí být. Třeba styl komunikace, který děcku nesedí. Je fakt, že tahle naše babička neumí s dětma dělat blbosti, vymýšlet skopičiny a zabavit, odvézt pozornost. Nemůže za to.

izz76
12. říj 2022

@elfka21 A ty nejsi na mateřský doma s dítětem,že potřebuješ nechávat dceru a babičkou? Já bych teda 1,5 lete dítě pokud by to nezbytně nutné nenechala nikde kde není spokojeně a pláče. Babička pokud má vnučku opravdu nesobecky ráda,si nebude vynucovat hlídání o samotě když to evidentně dítě nechce.

jjasmina
12. říj 2022

@elfka21 počkala bych až z toho vyroste a nedávala a malá se nezklidni ani když je u nich?

jjasmina
12. říj 2022

@elfka21 a proč ji v 1,5r takhle často dáváš pryč?

elfka21
autor
12. říj 2022

@izz76
@jjasmina
Jednou týdně nebo za 14 dní na 3-4 hodiny přece není moc. Chtěla jsem, aby měly spolu vztah. Ona se uklidní, ale prostě na začátku brečí a už mi to vrtá hlavou, proto se tu ptám třeba na nějaký fígl, co pomohl. Já půjčuji malou prarodičům, když chtějí i proto, aby nebyla na mě fixovaná. Vidím to u synovců a nelíbí se mi to. Se mnou je přece 95% času a vidím, že jiní lidé ji mohou obohatit. Naučit ji něco nového, co mě nenapadlo. Ukázat jí jiný přístup než je jen ten můj. Ne?

mdch91
12. říj 2022

@elfka21 myslim, ze pokud s ni nechce byt, je moc i 5 minut. Tak ji s danou babickou nenechavej samotnou, proste k ni jezdete spolu... Tezko ji muze obohatit clovek, se kterym se neciti dobre. A nemusi to znamenat, ze je ta babicka v necem spatna, ale tak malemu diteti proste neco nesedi. Za pul roku to muze byt jeji nejoblibenejsi clovek.

jjasmina
12. říj 2022

@elfka21 těžko ji může obohatit někdo s kym nechce být. Malá byla takhle alergicka na tchyni, jezdili sme prostě spolu. Teď je to už daleko lepší, když ji vidí, ale malou ji nenechavam ani ve 2,5r, nedala by to

elfka21
autor
13. říj 2022

@mdch91
@jjasmina
Už vymýšlím plán na příště. Budu s ní a budu koukat, v čem je problém. Možná jen v kombinaci s kočárkem, to by se pak dalo řešit snadno. 🙂

patypresdevaty
13. říj 2022

@elfka21 ach ty predsudky z minuleho stoleti: "Bude na mě moc fixovana" apod. To je nesmysl
Právě naopak - když dítěti dopřejes svoji přítomnost, dokud ji potřebuje, tím spíš z ni jednou samostatný vyrovnaný jedinec

cikitkapb
13. říj 2022

Už v takhle nízkým věku ignoruješ potřeby svého dítěte… Z toho nevzejde nic dobrého.

antoinet
13. říj 2022

Je moc maličká, buď s ní, jak potřebuje. Rok či dva tohle hlídání určitě počká. Není povinností dítěte cítit se dobře, když ty potřebuješ hlídání, ona to neumí ovlivnit ani to nejde naučit.

elfka21
autor
13. říj 2022

@cikitkapb právě že neignoruji, ale snažím se to vyřešit. Strašit mě temnými věštbami nebylo nutné. 🤔

cilkat
13. říj 2022

Není to tak, že tahle babička prostě hlídá často? Nemá ji prostě spojenou s tím odloučením od tebe?

cikitkapb
13. říj 2022

@elfka21 To není temná věštba, ale fakt, když se bojíš, že na tebe bude dítě „fixované“. Když měly moje děti tohle období, že k někomu nechtěly, tak jsem se dotyčnému omluvila, že má prcek separačku, a nechce být beze mě, a že mu chci vyjít vstříc, ne ho stresovat odloučením. Co kdyby babička přišla a zůstala jednou u vás? Bez vyjížďky…

elfka21
autor
13. říj 2022

@cilkat
@cikitkapb
Dcera ale žádný problém obecně být beze mě nemá. Naopak to zvládá skvěle. Když jdeme k mé mamce, už z kočárku se k ní natahuje a je mi schopná zamávat na rozloučenou i když ani nejdu pryč. 😄 Ale jo, s touhle babičkou to zkusíme jinak - že bude u nás a budeme společně a nikam nepůjdeme ven a uvidím no. Ona právě brečela, i když jsme šly obě dvě s kočárkem… bude asi problém jen ve spojení s kočárkem. Babička až takový problém nebude, protože doma si s ní po chvilce normálně hrála.

cilkat
14. říj 2022

@elfka21 Držím palce, ať na to přijdete. Pokud to bude jen v kombinaci s kočárem, je to snadný eliminovat 😉 .

cikitkapb
14. říj 2022

@elfka21 A když jí dáváš do kočárku ty a jdeš s ní ven jen ty? To taky pláče? Protože pokud ne, tak není problém v kočárku.

elfka21
autor
14. říj 2022

@cikitkapb Ne to ne. V samotném kočárku problém není. Myslím spíš v kombinaci kočárek-babička. Protože jak jsem psala, když je babička u nás, po chvilce rozkoukání si s ní hraje.

cikitkapb
14. říj 2022

@elfka21 Tak pak bych se ale teda pídila po tom, co se děje venku, když jde malá s babičkou kočárem. Děti mají pro svoje chování vždycky nějaký důvod, ať se nám zdá jakkoliv nesmyslný. 🍀

elfka21
autor
14. říj 2022