Roční dítě bývá v noci 3 hodiny vzhůru

kashaa
3. led 2018

Maminky prosim radu. Mam syna 13 měsíců a posledních 14 dni máme problémy spanim. Od 3 měsíců, spi v noci krásné a budí se jen na mloko.
Vstává okolo 7, v pul 12 chodi po obede cca na 2 hodinky a pak az vecer v 6 hodin. Usíná sam, ale krize nastává v noci. Někdy se uz po 3 a někdy po 6 hodinách se vzbudí, dostane mlicko a jde zpět do postylky, cca 30 minut je v klidu ale pak cvak a odmítá spat. Vyžaduje aby se vyndal a spat prostě najednou nebude. I ted jsem s nim už 2 hodiny vzhuru a koikame na pohádky, pri kterých občas usne. V průměru je v noci takhle vzhuru 3 hodiny.
Snažila jsem se ho udržet odpoledne dyl vzhuru, aby šel spat treba na 8 ale to se nam moc nedaří, protože si v 6 prostě vezme dudlil a deku a začne usinat i klidne na zemi.
Mate a tomto někdo zkušenost? Opravdu nevim co s ním...
Dekuji

lida9
3. led 2018

no u nas je nauceno, ze je maly proste v postylce i kdyz se mu spinkat v noci nechce... ma tam hracky, male svetylko, tak si proste ,,pinda,, sam pro sebe a z postylky se vyndava az kdyz je cas vstavat🙂 mozna te zkousi? ve 13m jsou chytre jak opice🙂 preji vydrzet tohle obdobi!

lenulinka90
6. led 2018

naše malá to dělá taky, má 19 měsíců. jde spát cca kolem 7 a pak se po asi dvou nebo třech hodinách vzbudí a odmítá spát. Vyjmenuje všechno , co chce dělat. Pustit písničky, knížku, panenku , tančit atd atd.....nebo mlíčko a jen vymýšlí dokud se nezačne vztekat. pak ji teda vyndáme a třeba 2 hodiny je zase vzhůru....a tak je to skoro pořád. bylo málo nocí, kdy pěkně spinkala, vzbudila se třeba jen na mléko a zase spala. ani nepamatuju klidný večer :( ale zase si říkám na druhou stranu, že ještě budeme vzpomínat na večery, které chtěla trávit s náma :D

smajlishek
18. dub 2021

Dobrý den, připojuji se k této diskuzi. Dcera má 13 měsíců a je to už týden, co se většinou kolem 2-3 hodiny vzbudí a nechce spát. Začne to neškodně, povídá si.. a pak po nějakém čase se začne hystericky vztekat a prostě nechce být v postýlce, na rukách. Myslela jsem, ze ji něco bolí, když to bylo poprvé... Po dnešní noci už vím, že ji nic nebolí, jelikož po 3 hodinách jsem to vzdala a šly jsme k hráčkám a pláč byl pryč.. Do teď spala od 20:00-7:00 s tím, že měla v noci jedno mlíko. Přes den má jeden spánek a to většinou od 12:30 -14:00 někdy má spánek jenom 30 minut.

Prosím poraďte co byste zkusili.. Dneska byla vzhuůru od 2:30 do 7 do rána ☹

Děkuji