Roční kluk neumí nosit boty

nikolaamiminko
27. led 2019

Holky, potřebuju radu. Téměř roční syn chodí od 10m, tím, že byla zima, tak vlastně chodil jen doma, a to buď v ponožkách, nebo v takových filcových bačkůrkách. Slavnostně jsme mu k vánocům nadělili Attipasky, a to je konec, když je má na nohách, tak jen leze, když se chce postavit, tak spadne. Tak si řikám fajn, jsou to takový divno klaunský boty a nesedí mu to..jenže už jsem vyzkoušela dalších asi patero druhů bot a u všech to samé, jakmile je má na nohách, tak jen leze a kňučí. No a teď co s tím?

jaaanaluk
27. led 2019

@nikolaamiminko jsem priznivcem bf bot, takze za me doma staci ponozky pripadne kozene ci latkove capaky a na ven bych zkusila nejaké bf boticky dle sirky a delky chodidla.

ange_de_la_morte
27. led 2019

@jaaanaluk : já měla za to že Attipas patří mezi BF obuv, nebo se pletu ?

karlajasmine
27. led 2019

Zkus zajet do nejake barefoot prodejny a nechat si tam poradit, vyzkouset, co mu sedne? Bude to proste o tom, najit spravnou znacku.. ja jsem u obou synu taky dlouho hledala.. u mladsiho taky 5 paru bot, nez jsem zjistila, ze mu nejlpi sedi klasicke Fily z Deichmanu, ktery s barefoot nemaji nic spolecneho... ale je z nich nadseny.. v jinych chodit nechtel.

rencinka87
27. led 2019

Cim vic “backurkoidni”, tim vetsi pravdepodobnost, ze mu nebudou vadit. Nevim, jaky ma syn tvar nozicky, ale treba nas (ploutvicka) ma ted na zimu Zeazoo a to ani nevi, ze ma na noze. Jakmile mel na noze neco “mohutnejsiho”,ackoliv vsechno barefoot, uz bylo videt, ze v tom chodi jak robokop (a to ma 2,5 roku a chodi vic jak rok, stejne je to tak poznat a je to tak od zacatku).
Takze bych hledala a pokud nesednou ani “backurky”, tak bych ho jeste nechala chvili bosky, mozna se jeste neciti tak jiste, aby zvladl boticky.

puhelin
28. led 2019

Urcite doma backurky nepotrebuje, staci ponozky s protiskluzem. V Attipaskach byva problem s tim, ze nejsou moc prodysne a baculatejsi nozku ta guma nad kotnikem skrti.

veronicka89
28. led 2019

Doma nejlepe boso kor v 10 mesicich...atipasky nesedi kazdemu muj syn by je taky nesnesl...

rencinka87
28. led 2019

Jo jinak jsem myslela, ze vam jde o boty na ven! Na doma urcite boty nepotrebuje.

no_title
28. led 2019

Co jsem četla, tak Attipasky nejsou vhodné pro začínající chodce. Podle mě jim vadí ten škrtící lem nahoře nad kotníky. Doporučovala bych si zajít do kamenné prodejny Barefoot botek a zkusit je osobně. Syn mi začal chodit v říjnu, v listopadu jsme koupili první zimní boty. Taky protestoval. Teda první jsme dostali nebarefootové klasické zimní boty (zvýšená podrážka, celkem pevný kotník), tak ty byly bez šance. V těch prostě odmítl chodit, jen lezl. Tak jsme šli do kamenné prodejny barefoot botek, zkusili jsme všechny možné, paradoxně ty drahé mu nevyhovovaly, odmítl v nich vůbec stát. Pak jsme našli jedny, ve kterých aspoň stál (i když krok v nich udělat nechtěl), tak jsem vzala ty, do 2 dnů si na to zvykl, i když se mu samozřejmě chodí hůř než když je bos. Jsou to D.D.step viz foto 🙂

diewcatqoo
28. led 2019

Taktiez mame dobru skusenost s dd step. Syn behal akoby nemal nic na nohe. A je super, ze su vhodne aj pre sirsiu nozku a vysoky nart 🙂

miba10
28. led 2019

My máme také Attipasky. Ze začátku jecela jak tur a rvala je z nohy. Jenže ji šlo o tu si zvyknout na to, že má něco na nožičkách. Teď už je to v pohodě. Trvalo ji to cca 2 dny, nez si zvykla. Teď už v nich běhá jak nerizena střela
@nikolaamiminko

puhelin
28. led 2019

@no_title Take dcerce kupuju D.D.Step 015, ale kvuli tvaru spicky nejsou bare botkou. Nicmene dcerka ma dominantni ukazovacek, takze ji sedi lepe, nez klasicke bare botky.

nikolaamiminko
autor
28. led 2019

Dekuju vsem 🙂 Nakonec mu sedly DD step, a beha v nich jak das, mam radost ;)

puhelin
28. led 2019

@nikolaamiminko Davas mu D.D.Step na doma? A ktere?

nikolaamiminko
autor
28. led 2019

@puhelin Nee na doma jen ponozky nebo capacky, shanela jsem boticky na ven/ do restaurace, proste kdyz jsme mimo domov a on kvici v kocarku. Nakonec mame tyto

puhelin
28. led 2019

@nikolaamiminko Ty mela dcerka na pdim v zelene barve 🙂 Jinak muzete na zimu koupit i zimni D.D.Step, ale ja do nich dcerce dala jeste vlozku z ovecky, bez ni mi prisly dost chladna podrazka na teploty pod 5 st.

jaaanaluk
28. led 2019

@ange_de_la_morte nepletes, ale treba synovi vubec nevyhovovaly. Zakopaval v nich, jak maji ten gumovy predek

puhelin
28. led 2019

@nikolaamiminko *na podzim

veronicka89
Autor odpověď smazal
Zobraz
nikolaamiminko
autor
28. led 2019

@puhelin No my jeste jakoze venku syna z kocarku nevyndali, a myslim ze to udelame az na jare a to mu asi uz tyto botky stejne budou mele (nevim jak moc rychle roste noha, ale jesli je to jako telo, tak mu za 3 mesice nebudou) mame je opravdu spis do restaurace, do obchodaku apod, kde neni zima

puhelin
28. led 2019

@nikolaamiminko Urcite mu budou male. Dcerka ma botky tak na 1,5 - 2 mesice, zacinala na vel. 19.