RS virus u kojence - je to vážné?

jitkav1984
17. zář 2018

Zdravím,máte prosím někdo zkušenost s rs virózou u kojence?My máme chlapečka 3 mesice,kterému to nyní mudr zjistila.Zatím odsavame rymu a kapeme Pamycon.Rekla bych,ze je to o dost lepší,ale o této viroze slyším poprvé.Je to něco vážného?Děkuji

neomenia
17. zář 2018

Jeden z mnoha víru, které způsobují infekce horních i dolních dych. cest, pokud je jen rýma, tak je to banalita, může způsobovat podstatně vážnější onemocnění - bronchiolitidu, ta je s dušnosti, léčí se v nemocnici. Jak to vaše paní doktorka zjistila, že jde o RS virus? Běžné se vyšetření na průkaz viru totiž neprovádí, je velmi drahé.

jitkav1984
autor
17. zář 2018

@neomenia Dle příznaků.Zaclo to pred 2 měsíci kašlem při pláči.To nam bylo řečeno,ze mu stéká rýma do krku a proto kašle.Odsavali jsme,kapali Libenar.Ted jsme s přítelem byli nachlazení a malému se to zhorsilo.Zacal kychat s tím,ze mu z nosu lítali nudle a v noci se budil po 2 hodinách s plnym nosem,takže nemohl dychat a s hroznym kašlem.Odsala sem mu nos nakojila a byl klid.Za 2 hodiny znovu.Na poslech ma dýchací cesty čisté,na ORL ,taky vse ok.Teď uz se v noci tak nebudí,tak snad to bude opravdu jen rýma.

neomenia
17. zář 2018

@jitkav1984 jo tak, to bych asi takhle netypovala bez laboratorního průkazu, že zrovna RS virus, stejne příznaky dělá i virus parainfluenzy, influenzy, rhinovirus, adeno, echo, co akcie virus... A dalších XY, co si je předáváme mezi sebou. Ale na tom stejně nezáleží, léčí se to stejně. Hlavně, že je malému lépe!