Skoro 2letý syn nechce chodit na procházkách

veruskaverus
2. led 2016

Prosím o radu, možná to někdo už taky zažil. Syn má skoro dva roky. Procházky vždyzky miloval, ušel dlouhé trasy dokonce v roku a půl a teď výjdeme ze dveří, on se zastáví a tak je to celou cestu pokud ho netahnu za ruku, nenesu nebo sám neuvidí něco zajímávého. Zkoušela jsem různé věci jak ho přimět. Už nevím co s tím. Ani ho nepoznávám, dřív za mnou chodil po zavolání. Kdybyste měli nějaké nápady jak to řešit. Děkuji. 😒

shine2015
2. led 2016

@veruskaverus a ma dobre boty? Treba ho tlaci nebo jsou tesne a nerekne to....na to nas upozornovali,ze se stava ze deti maji male boty a nic nereknou a pak maji krive prstiky...
Nebo mu vadi ze je nabaleny jak je zima....
Pokud mate mladsi dite ktere se veze,mohla by byt pricina i to.....ale tezko hadat....nezmenilo se u vas nic?

veruskaverus
autor
2. led 2016

@shine2015 No boty by měl mít dobré, navlečený bývá teď dost a začlo to když bylo teplejí a měl na sobě jenom bundu a čepici. Je to asi tři měsice co jsem odešla od manžela ale potom byl v pohodě. Začal to dělat tak před třemi týdny a je to furt horší.

terinda
2. led 2016

Vzala bych kočár a nehrotila to. Je malý a v zimě se mu asi capat nechce, venku není nic zajímavého 😅
Určitě se zase rozchodí, jak se oteplí 😉

madulinka
2. led 2016

Naše taky není žádná "turistka", u nás je to teda asi dáno tím, že když chodí víc, než uzná za vhodné (když ji třeba někdo nutí, a ona řekne, že už nechce), tak mi prořve noc bolestí nožiček.. Takže ji nijak nenutím, ale je pravda, že toho moc neujde sama. Věřím, že se to časem zlepší..

shine2015
2. led 2016

Koukam az ted ze je mu 18mes...to je fakt maly...souhlasim s
@terinda

veruskaverus
autor
2. led 2016

@terinda Kočárek mě napadl nebo boby spíš teďka ale mám strach že když ho začnu vozit že si na to zvykne úplně a bude to konec samostatného chození. Kočárek jsem totiž nemusela vytahovat tak půl roku protože ho nechtěl.

kulatakosticka
2. led 2016

Spoustě dětí v tomto věku se v zimě chodit nechce. Přejde ho to. Jestli máš pocit, že je citlivější i odchodem od tatínka, můžeš si pořídit nosítko pro batolata a nosit ho takto.

veruskaverus
autor
2. led 2016

Zkusím teda koupit boby nabo sáňky. Děkuji za rady. 🙂

terinda
2. led 2016

Co je špatného na kočárku? Věkem má na to nárok, je malý 😕
V tomhle věku bych se fakt nebála, že by "zlenivěl" a později nechtěl chodit 😉

kulatakosticka
2. led 2016

@veruskaverus mě třeba ortoped říkal, že jak se rozvíjí klenba a tak, mají batolátka i náročnější období, kdy by zrovna moc chodit neměla a upřímně, každý, kdo má zdravé nohy, jednou chodit bude, neboj. Starší syn to měl taky tak, teď mi chodí i hodiny a nosí se jen s tatínkem, protože já nesu mladšího.

veruskaverus
autor
2. led 2016

@terinda Já vím že je to v jeho věku divné ale opravdu předtím chtěl chodit sám. Z kočárku furt vylézal, tak jsme ho jednou nechali doma a nestěžoval si až doteť. Tak jsem z toho překvapená když celou dobu chodí sám. Je na svůj věk i hodně velký. Každý si myslí že má dva roky.

veruskaverus
autor
2. led 2016

@kulatakosticka To by možná mohlo být tím. Děkuji za radu 🙂

kulatakosticka
2. led 2016

@veruskaverus není zač, on mi říkal i, že každý máme jiné vázy a pokud je má někdo pružnější a pak se ta nožička musí víc namáhat, aby se udržela nějak jakože rovně. Děti to pak intuitivně trénují třeba chůzi po špičkách.

kulatakosticka
2. led 2016

Vazy, ne vázy. To ten mobil...

lenda77
2. led 2016

U nás to bylo podobné, syn chodí od deseti měsíců, na kočáru se nedal udržet a ze dne na den ani krok. Jenom v kočáru nebo v náručí a nosit. Po třech týdnech už zase ťapal po svých, jedna zkušenější maminka mě uklidnila, že je to jen dočasné, že to tak dětičky prostě mají. A já si tak libovala jak mi to naše torpédo hezky a vklidu hačá na kočáru... 😀 😀 😀

zuzapra
2. led 2016

@veruskaverus Jsem pro kocarek,je jeste malinkaty!

zuhur
2. led 2016

Nám se stalo něco podobného, ale krátce před druhým rokem. Původně jsem to považovala jen za reakci na pobyt v nemocnici, kde skončila v opravdu špatném stavu. Donedávna chodila jen kousek - musela jsem ji hodně vozit, teď postupně trasy prodlužuju a lepší se to -nadšená není, ale to je v tomto počasí celkem pochopitelné. Jsou nabalení a prostě se jim v tom hůř pohybuje 😉

billi
2. led 2016

@veruskaverus dala bych ho na kočár a neřešila. Nejsou mu skoro dva roky, byl mu sotva rok a půl. Na kočár má nárok. Mně starší kluk odmítal v zimě chodit ještě ve 2 letech.
A je normální, že se mění. CHůze už není nic nového, tak to není taková zábava jako na začátku.

drzticka81
2. led 2016

podle me je to zcela normalni -dite, kdyz zacne chodit, tak proste chce chodit a objevovat chuzi svet, po nejakem case se to chozeni omrzi a proste chce zase do kocarku... ted pres zimu bych to neresila, nebo ty boby, v na jare a v lete bych ho nechala jezdit uz na motorce ci odrazedle -vzala bych kocar a stridala to, myslim, ze tak cca neco pod tri roky to je ok!!! ale jak pisu, je to bezny jev -moje dcera by ted v kocarku nebyla (ma 19 mesicu) a syn skoro 4 by se zase vozil rad 🙂)))

veruskaverus
autor
4. led 2016

Takl včera jsme koupili boby a vyšli s nima na procházku. Chvilku na nich Ondrášek jel a potom se z nich zvedl chytil je, zůstal stat. Tak jsem čekali. Když jsme ho na ně chtěli posadit tak začal řvát, řval úplně hystericky, celou cestu domů a to jsem ho nesly. Doma jsem ho nechali ať se dovzteká v koupelně. Když z koupelny přišel tak jsem se potulili a až do večera byl úsměvavý. Takže se nechce ani nechat vozit ani chodit. kočárek je teďka na nic když je sních. Takže tak jsme dopadli no. Začínam si myslet že nesnáší sních.

veruskaverus
autor
4. led 2016

Jinak jsme byli ještě v galaxii ( prolézačky atd. ) a tam poletoval že jsme mu skoro nestíhali.

kulatakosticka
4. led 2016

@veruskaverus no, tak to se stalo mému synovi vloni, cca ve 2,5. Rok před tím sníh miloval a ten další na něj odmítal stoupnout, takže ho nosil tatínek - zkus to nosítko třeba si půjčit, v něm se tak nepronese jako na rukách.